Skip to Content

Op zoek naar een nieuwe winterjas?

Op zoek naar een nieuwe winterjas?

Het is weer die tijd van het jaar waarin de temperaturen beginnen te dalen en het tijd wordt om je wintergarderobe te checken. Is alles nog oké en past het nog goed?

Denk aan kleding, schoenen maar ook de winterjas. Maar met zoveel verschillende winterjassen op de markt, kan het een uitdaging zijn om zijn om de juiste te vinden die voldoen aan alle wensen en eisen.

Gelukkig zijn er een paar dingen waar je op kunt letten bij het maken van je aankoop, zodat je er zeker van kunt zijn dat je een jas koopt die je warm en comfortabel zal houden tijdens de koudere maanden, ook op een lange termijn.

Stijl

Als je op zoek bent naar een nieuwe winterjas, is het belangrijk om te overwegen welke stijl je aanspreekt. Wil je iets moderns en makkelijk te combineren is met je kledingstijl? Of ben je op zoek naar iets dat wat meer opvalt en een statement maakt als je over straat loopt?

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat de jas past bij de rest van je kledingstijl. Er is niets vervelender dan een jas die niet matcht met de rest van je outfit.

Houd er echter ook rekening mee dat je de winterjas vaak meerdere seizoenen draagt, als een jas heel erg inspeelt op de laatste trends is de kans dat dat een volgend jaar niet meer ‘in’ is.

Pasvorm

Hoewel het belangrijk is dat je winterjas bij je kledingstijl aansluit, is het nog belangrijker dat bij goed past.

Houd bij het kopen rekening met de winterkleding; als je deze past met zomerkleding aan valt dat toch anders dan met een dikkere trui in de winter.

Echter een jas die te groot is zal niet alleen onflatteus zijn, maar is ook niet in staat om je lichaam goed te isoleren en je dus niet warm houden.

Koop dus liever een jas die goed aansluit, zodat je er zeker van kunt zijn dat je lichaam goed op temperatuur blijft. Ook als het buiten flink afkoelt.

Let ook goed op de lengte van de jas; je wil geen jas die te kort is zodat, als die in de winter opkruipt, je geen last krijgt van een koude rug als je bijvoorbeeld op de fiets zit.

Materiaal

Wat voor materiaal je kiest voor je winterjas, hangt af van welk soort weer je verwacht en hoe vaak je de jas gaat dragen. Als je veel buiten bent is een jas van een dikker materiaal, zoals wol of dons, een goede keuze. 

Deze jassen isoleren je lichaam beter en zullen je dus beter beschermen tegen de kou. Als je echter niet van plan bent om de jas vaak te dragen dan is een dunnere jas, zoals een parka of een anorak, voldoende.

Wind en waterdicht

Als je regelmatig in de regen loopt of in de sneeuw bent, is het belangrijk om een winterjas te kiezen die waterdicht is. Dit zal ervoor zorgen dat je droog blijft en je niet koud wordt.

Kies voor een jas met een waterdichte en ademende stof, zoals Gore-Tex of een andere soort synthetische stof. Dit soort stoffen zorgt ervoor dat je lichaamswarmte binnen blijft, maar ook dat je niet gaat zweten.

Als je vaak in de sneeuw bent of buiten actief bezig bent, is het belangrijk dat je jas niet alleen goed isoleert maar ook goed ventileert zodat je niet gaat zweten. 

Een jas met een voering isoleert beter dan een jas zonder voering. Het beste isoleert een jas met een voering van dons of synthetische vezels, dit is echter afhankelijk van je budget.

Als je op wintersport gaat is het verstandig om te kiezen voor een dames Ski-jas; deze zijn dik genoeg om de koude te trotseren en zijn ook wind- en waterdicht zodat als je valt of het gaat sneeuwen je ook beschermd bent. Tegenwoordig zijn er ook ski-jassen die je prima in Nederland kan dragen als winterjas.

Capuchon

Een capuchon is een belangrijk onderdeel van een winterjas. Je kunt kiezen tussen een jas met een afneembare capuchon, zodat je deze kunt gebruiken wanneer je het nodig hebt.

Budget

Budget is waarschijnlijk een van de belangrijkste overwegingen bij het kopen van een dames winterjas. Over het algemeen zijn kwalitatieve jassen meestal van betere kwaliteit en zullen je dus beter beschermen tegen de kou en ook op een langere termijn.

Echter, als je niet veel gebruik gaat maken van de jas, kun je ook prima kiezen voor een goedkopere variant.

Merk

Er zijn veel verschillende merken op de markt die winterjassen verkopen. Kies een merk dat bekend staat om kwaliteit van zijn jassen en die jassen aanbiedt in de stijl en pasvorm die je zoekt.

Als je deze tips in gedachten houdt, kan je er zeker van zijn dat je de perfecte winterjas of dames skikleding voor jouw behoeften vindt waar je nog lang plezier van gaat vinden!

Wil je zelf ook een goede en betaalbare winterjas scoren; dat krijg je met de code mamaliefde10.
Met deze code krijg je 10% korting en is geldig tot en met 31-03-2023 voor zowel de nieuwe als oudere collecties.

Linda van Aken