Skip to Content

Kind slapen in de winter; tips van kleding tot temperatuur kamer

Kind slapen in de winter; tips van kleding tot temperatuur kamer

In de winter kan het de temperatuur overal in huis dalen, zo ook op de slaapkamer. Niets is zo vervelend als je wakker ligt omdat het te koud is in de kamer. Ook kinderen kunnen hier last van hebben.

Het is dan ook niet fijn als ze midden in de nacht wakker worden omdat de slaapkamertemperatuur hard gedaald is tijdens de nacht. Hoe kun je er voor zorgen dat je kindje goed slaapt tijdens de koude winternachten?

Zorg voor de ideale slaapkamertemperatuur

Eén van de belangrijkste dingen om goed in slaap te kunnen vallen is dat het lichaam een temperatuur heeft van rond de 36 à 37 °C. Dit bereik je doordat de slaapkamertemperatuur zo rond de 18 °C is.

Dit kan licht verschillen van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben het graag iets warmer, anderen liever iets frisser. Je kan de verwarming zo regelen dat de gewenste temperatuur behouden blijft, maar hierdoor wordt de lucht vaak te droog. Ook vinden veel mensen het zonde om de verwarming aan te laten staan tijdens de nacht.

Een andere mogelijkheid is om de verwarming voor het slapengaan even aan te zetten tot de gewenste slaapkamertemperatuur bereikt is.

Met een radiatorventilator wordt de warmte ook nog eens sneller en gelijkmatig over de ruimte verdeeld. Zo is de kamer in een mum van tijd behaaglijk warm en hoeft je kindje niet in een ijskoude kamer te gaan slapen.

Andere hulpmiddelen

Heeft je kindje het nog steeds koud als hij net in bed ligt of wordt hij vaak wakker ‘s-nachts vanwege de kou? Een goede flanellen pyjama of nachtjapon kan al veel schelen.

Daarnaast kun je ook een winterdekbed op het bed leggen. Dit dekbed is een stuk dikker maar nog steeds ademend. Zo raakt je kindje ook niet verstrikt in verschillende dekens.

Daarnaast kun je voor het slapengaan een warme waterkruik of kersenpittenkussen in bed leggen. Let dan wel op dat je een kindvriendelijke kruik koopt, er zijn genoeg leuke kruiken met een leuke versiering en omhulsel zodat het warme water geen brandwonden kan veroorzaken.

Met deze tips slaapt jouw kindje als een roos in de winter.

Redactie Mamaliefde