Tijdens de Spielwarenmesse heb ik heel veel speelgoed voorbij zien komen. Eerder schreef ik al een overzicht met de trends op het gebied van speelgoed het komende jaar. Daarnaast ben ik zo vrij om een persoonlijk lijstje met mijn favoriete speelgoed te maken wat ik op de Spielwarenmesse voorbij heb zien komen. Het zou me niet verbazen als items hiervan genomineerd worden als speelgoed van het jaar. Dus als je op zoek bent naar leuk en innovatief speelgoed dan zijn dit de absolute aanraders! Doordat het een internationale beurs is, kan het wel zo zijn dat (nog) niet alles al te koop is (in Nederland).

Voor baby’s en dreumessen

My First totem van SmartMax

Voor moeders met jonge kinderen van 1 of 2 jaar is deze set echt geweldig. Hierbij moeten ze verschillende elementen op elkaar stapelen maar niet alles past op elkaar of je werkt met magneten.

Meer informatie vind je hier.

Babygym en mobiel van Mobbli

Dit babyspeelgoed wordt gemaakt in Polen, in samenwerking met Ostheimer, ze gebruiken dezelfde materialen dus is helemaal veilig voor kinderen. Het speelgoed ziet er niet alleen stylish uit, de hangers zijn ook nog onderling uit te wisselen tussen babygym en mobiel zodat als je kind een favoriet hebt je die gewoon mee kan verhuizen.

Meer informatie vind je hier.

Speelkleed Haba

Ook deze bloemvorige speelmat van Haba vind ik echt heel mooi met die opstaande randen. Hierin zitten ook interactieve elementen verwerkt zodat je kindje uitgedaagd wordt om zich te verplaatsen.

Matrouska poppetjes van Grimm’s

Voor liefhebbers van houten speelgoed is dit echt een aanrader, de regenboogvriendjes passen hier in zodat je kan gaan spelen met verstoppertje. Of je kan er andere materialen in stoppen en het gebruiken als shakers of voor sensorisch spel.

3 in 1 step van Skip Hop

De 3 (of 4) in 1 trikes kennen we nu wel; Skip Hop komt met een alternatief die er niet alleen leuk uitziet maar kinderen ook stimuleert om te leren lopen als loopwagen met een bak waar ze van alles in kunnen gooien of uithalen (één van de favoriete spelletjes op deze leeftijd), een loopfietsje waarbij de bak omgedraaid wordt en ze erop kunnen zitten of zonder bak als step.

Play & Go speelkleed baby’s

De speel & opbergkleden van play & go wie kent ze niet? Ideaal voor legosteentjes of ander klein speelgoed, om na het spelen samen te trekken en zo in één keer op te ruimen. Vorig jaar kwam er een nieuwe variant om mee te nemen naar het strand met een handige draagband en dit jaar deze extra zachte en gevulde variant voor baby’s. Ik wilde dat ik deze eerder had gezien want dit was perfect geweest voor in onze ronde box. Aan de ‘binnenkant’ vind je een afbeelding van een baby en aan de onderkant een grafisch design. Ook deze kan je eenvoudig samentrekken als tas en ideaal om mee te nemen als je met je kind ergens heen gaat.

Meer informatie vind je hier.

Nijntje Brikkon & Biobuddi

Brikkon is houten speelgoed dat een heel nieuwe dimensie geeft aan het spelen met Lego doordat je veel meer kan bouwen. Nieuw dit jaar is de combinatie met Duplo. Er is een ontwerp gemaakt gebaseerd op het populaire Nijntjethema compleet met de karakters van hout in combinatie met de blokjes van Biobuddi die gemaakt zijn van het duurzame suikerriet.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Review Brikkon lego speelgoed

Fluwelen Nijntje knuffels

Hoe kleurrijk zijn deze superzachte fluwelen knuffels van Nijntje. Afgelopen jaar waren er die van corduroy en nu dit jaar van fluweel in effen kleurtjes. Vooral die groen en donkerblauw zijn echt schitterend.

Nieuw speelgoed voor peuters

Coding Critters van Learning Resources

Eén van de trends is dat robots niet alleen maar puur om het programmeren gaan maar er ook een story telling element aan toegevoegd wordt. Deze robot bestaat uit een set van moeder en kind in een boerderijwereld zodat je kind echt spelenderwijs bekend raakt met het spel.

Meer informatie vind je hier.

VTech & Clementoni

Ik kan niet kiezen tussen de robotdino van Vtech (geen foto) of Coko de krokodil robot van Clementoni; beide lijken me echte aanraders voor de jongere kinderen om spelenderwijs bekend te worden met deze andere manier van denken.

Meer infomratie van Coko vind je hier.

Emotimals van SES Creative

Ook geschikt voor baby’s en kleuters is deze knuffel die niet alleen heerlijk zacht en knuffelbaar is, maar een klein apparaatje in zit waar je als moeder een bericht kan inspreken. Ideaal voor als je kind gaat logeren, eerste keer naar peuterspeelzaal of school gaat. In plaats van een tutdoekje of een speen heeft je kind dan een knuffel met jouw stem als vertrouwd om bij zich te houden.

Dino-botten van Yellow Door

Ik kende dit merk nog niet maar werd positief verrast door het assortiment van educatief, speels en sensorisch materiaal dat geschikt is voor peuters en kleuters. Zoals de dinobotten die je kan opgraven uit de aarde, maar je vervolgens ook ‘opdrachten’ mee kan doen zoals patronen maken van een dino-afdruk, op lengte kan