Skip to Content

8 tips voor goedkope & betaalbare kinderkleding voor baby’s, jongens en meisjes

8 tips voor goedkope & betaalbare kinderkleding voor baby’s, jongens en meisjes

Kinderen groeien snel, voor je het weet zijn ze weer een maatje verder. De ene keer blijven ze er een jaar in hangen en de andere keer hebben ze last van een groeispurt en kan je twee maanden later weer een heel nieuwe garderobe met kinderkleding aanschaffen.

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar helaas hebben wij geen geldboompje in de achtertuin staan. En zelfs al hadden we dat wel, ik wil er ook niet veel geld aan kwijt zijn. Kwestie van prioriteiten.

Daarom deze 8 tips om goedkoop kinderkleding te kopen. Een overzicht van leuke merken voor babykleding vind je hier.

Koop een maatje ruimer

Het ligt er wel een beetje aan om wat voor kledingstukken het gaat, broeken bijvoorbeeld zou ik wel in de juiste maat kopen, aangezien ze anders gaan flubberen en afzakken en dat voor het kind niet prettig is.

Maar truien, jassen en jurken kun je prima een maat groter inkopen. Ze kunnen het dan toch direct al aan, eventueel met het omslaan van de mouwen en hebben er met een beetje geluk twee seizoenen profijt van.

Koop kinderkleding die bij elkaar past; de zogenaamde capsule garderobe

Natuurlijk zijn setjes heel erg leuk, maar het zal maar net gebeuren dat er een beker limonade overheen gaat en je kind zich moet verkleden.

Het is dan fijn als je een aantal basic items hebt die je goed kan combineren en uitwisselen. Zodat je geen tig setjes hoeft te hebben hangen.

Shop in de uitverkoop

De sale begint ieder jaar vroeger, zodat je zelfs items voor dat seizoen kan kopen en dragen. Koop anders één of twee maten groter zodat je het jaar erop als het voorjaar begint een voorraadje hebt en je kind dat kan dragen.

De prijzen in de uitverkoop kunnen flink schelen met de ‘gewone’ prijs. Het gevolg is echter wel dat, doordat steeds meer mensen hierop wachten, de prijzen omhoog gaan zodat ze ook met de saleprijzen winst kunnen maken.

Een fijne website waar je goedkoop kleding kan scoren is Supersales, niet alleen kinderkleding trouwens!

Heel fijn is ook dat je hier merkkleding vindt met korting, merkkleding is over het algemeen iets minder fast fashion en de kledingstukken zijn gemaakt van betere kwaliteit stoffen en gaan dus ook langer mee. Ideaal ook als er nog broertjes en zusjes volgen.

Outletshops

De collecties van voorgaande jaren worden over het algemeen opgekocht door outletshops voor een fractie van de originele prijs. Vervolgens is deze nietgedragen kleding te koop via leuke shops met een breed aanbod.

De prijzen hiervan zijn ook gewoon echt leuk, en je weet zeker dat je nieuwe kleding hebt. Het nadeel is echter wel dat de kledingitems niet in alle maten beschikbaar zijn, en op = op.

Tweedehands kleding

In de eerste anderhalf jaar heb ik veel kleding tweedehands gekocht, vooral via Marktplaats ging dit (toen nog) goed.

Ik kocht dan geen losse kledingstukken, omdat je dan nog vrij veel aan verzendkosten moet betalen maar dozen met kleding. Ruimt voor de ander fijn op en je hebt een klein voorraadje.

De mooie items zijn erg fijn, en de kleding die iets minder je smaak is, is fijn om reserve te houden. Want geloof me, je weet maar nooit! Ook op tweedehands kinderkleding / speelgoedbeurzen kun je vaak heel goedkoop aan kleding komen.

Verkoop de gedragen kleding

Oké, dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Of eigenlijk, ik vind dit best veel werk en dat heb ik er niet altijd voor over.

Om alles uit te zoeken, te fotograferen, op websites te zetten zoals Marktplaats of Vinted of aan tweedehands kledingwinkeltjes te verkopen waarbij je een percentage krijgt als er iets verkocht wordt.

Als de kinderen wat ouder zijn is het misschien een idee om alles op een kleedje neer te leggen tijdens de koningsmarkt en voor een vast bedrag per kledingitem te verkopen. Van de verkochte kleding kun je dan weer nieuwe kleding kopen!

Kleding ruilen

Wie weet heb je wel grotere neefjes of nichtjes of buurkinderen waarvan je de kleding mag hebben? Ook hier zal kleding tussen zitten waar je niet veel mee kan, of fijn zijn om lekker in te spelen zodat het niet uitmaakt als het kapot / vies wordt.

Op Facebook vind je ook veel verkoophoekjes waar ze gratis kleding weggeven. Het loont om die te volgen, want je weet maar nooit!

Schoenen van Shoesme zijn bijvoorbeeld van dusdanige kwaliteit dat ze nog prima een tweede ronde meegaan.

Zelf maken

Ben je een beetje handig dan kun je ook prima zelf kleding maken. Er gaat wel wat tijd in zitten, maar je kan zelf de stofjes uitzoeken en er zijn genoeg gratis patronen om mee aan de slag te gaan.

Dan weet je zeker dat je niet alleen goedkope kleding hebt, maar ook uniek!

Wat is jouw tip om goedkoop aan kleding te komen?

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)