Skip to Content

Koningsdag kleding; oranje shirts & accessoires voor kinderen

Koningsdag kleding; oranje shirts & accessoires voor kinderen

Vandaag werd ik door de juf van mijn dochter er even op gewezen dat ze donderdag een halve dag hebben, ivm paasontbijt, Goede Vrijdag vrij, maandag Tweede Paasdag vrij en dan vrijdag Koningsspelen ook weer halve dag want daarna is het vakantie.

De tijd vliegt voorbij, in mijn hoofd zit ik nog bij komend weekend Pasen, maar voor je het weet vieren we daarna alweer Koningsdag. En met de Koningsspelen op school wil je natuurlijk wel dat je kind er een beetje sfeervol oranje koningsdag kleding bij loopt. Zeker omdat het voor haar de eerste keer is.

Koningsdag kleding

Vanochtend had ik bij het winkelen al wel wat oranje shirts gezien, maar niet in haar maat en was me ook nog niet helemaal bewust van dat het volgende week al zover is.

Tot ik op Facebook een foto voorbij zag komen met heel gaaf oranje outfit die ze had gekocht bij de Kruidvat met de opmerking dat ze dit keer wel op tijd was, bedacht ik me geen moment. Ik ging op zoek naar de openingstijden en zag dat ik nog twaalf minuten had.

Samen met dochterlief was het een race tegen de klok, maar we haalden het. Zelfs met rijden, parkeren in de garage, naar binnen, outfit uitzoeken en op de kassabon staat exact de sluitingstijd van 19.00. Tegen de verwachting van manlief in.

Natuurlijk hebben we ook voor zoonlief wat gekocht, en voor mezelf een oranje hawaiikrans. Zodat ik eventueel in stijl kan meehelpen op school ;-) De rest van de week gaat het er namelijk gewoon niet van komen en het zou me niet verbazen als volgende week dinsdag bepaalde maten / producten uitverkocht zijn.

Heb jij hier ook nog niet bij stil gestaan? Dan heb ik voor jou een overzichtje van de leukste oranje items voor je kind!

Hema

Bij de Hema vind je heel veel shirts en accessoires; of je nu op zoek bent voor je baby, maar ook jongens en meisjes. De kleding is beschikbaar van maat 86 tot en met 140 en de prijzen liggen tussen de 6 en 11 euro per kledingstuk.

De meisjes hebben ‘geluk’, naast een shirt hebben ze ook een rokje en een jurkje. Voor de baby’s zijn er twee shirtjes en een bijpassend kruipbroekje. Daarnaast heb je diverse accessoires zoals tiara’s, armbandjes en zonnebrillen.

Kruidvat

De Koningsdagcollectie van de Kruidvat dit jaar is nog niet bekend. Dit is de collectie nog van 2017. De prijzen liggen tussen de 3 / 5 euro per kledingstuk. Voor de jongens hebben ze twee shirts; één met een leeuw en één met de minions.

Voor de meisjes is er heel wat meer keus; ook twee shirts met emoticons of Queen Elsa, maar ook twee rokjes, een legging en een jurkje. De outfit maak je compleet met een oranje kroontje, hoedje, haarband, petjes of schuifspeldjes.

Zeeman

Bij de Zeeman kun je ook terecht voor speciale shirts en accessoires voor Koningsdag. Ze hebben diverse printjes voor meisjes en jongens vanaf 3 euro en en diverse accessoires voor het haar, shawls etc. vanaf 1 euro.

Prenatal

Bij de Prenatal heb je ook heel gave oranje shirts voor de kleintjes. Deze zijn beschikbaar tussen maat 56 tot en met 104. Online zijn echter een aantal maten al uitverkocht. Dit jaar zijn er (helaas) maar twee modellen; één voor jongens en één voor meisjes. Wel zijn er een paar rompertjes.

Daarnaast hebben ze wat oranje accessoires zoals badeendjes, boekjes etc. in het overzicht. De prijzen liggen op de 5/6 euro.

Action

Bij de Action hebben ze dit jaar een beperkt assortiment. Voor de kinderen kun je kiezen uit een hemdjurk voor de meisjes, of een shirt. En voor de jongens twee shirts. In maat 86 tot en met 156. Daarnaast hebben ze diverse oranje accessoires zoals een shawl, zonnebril, bloemen voor in het haar, oorbellen, haarband, hoedjes en diadeem. De prijzen liggen rond de 2/3 euro.

Primark

Helaas geen afbeeldingen, maar bij de Primark zag ik in de kleine maatjes van 50 tot en met 86 drie verschillende shirtjes liggen met korte mouwen voor Koningsdag.

Ook voor de jongens van 1,5 tot 7 jaar waren er ook een aantal oranje shirts. Voor de meisjes heb ik het niet gezien. 

C&A

Bij de C&A hebben ze geen speciale items voor Koningsdag, maar wel een collectie met oranje kleding. Voor baby’s, maar ook als je kind wat ouder is. In diverse maten en begint vanaf 5 euro.

Kleertjes.com

Bij Kleertjes.com kan je heel handig met een zoekmachine zoeken naar oranje kleding. Je vindt dan niet zozeer de Koningsdagcollectie, maar wel oranje kleding die je het hele jaar kan dragen. Het voordeel hiervan is dat het items zijn uit het standaardassortiment. Je betaalt dus ook een ‘normale’ prijs ipv een speciale Koningsdagvergoeding. In diverse maten. De prijzen beginnen bij 5 euro.

Oranje Koningscape & Prinsessenjurk

Koningsdag kleding; oranje shirts & accessoires voor kinderen - Mamaliefde
Koningsdag kleding; oranje shirts & accessoires voor kinderen - Mamaliefde
Koningsdag kleding; oranje shirts & accessoires voor kinderen - Mamaliefde

Voor de echte koning & koningin zijn dit natuurlijk absolute musthaves.

Een echte oranje koningsmantel of een oranje prinsessenjurk, vind je de prinsessenjurk net iets teveel?

Niet dat dat kan op Koningsdag; ga dan voor de oranje flamengojurk.

Past goed bij de zuidelijke roots van onze koningin.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)