Skip to Content

Bundleboon ervaringen & review met kledingbox voor kinderen

Bundleboon ervaringen & review met kledingbox voor kinderen

Kleding laten uitzoeken door een personal shopper; dat klinkt wel als een erg luxe ervaring. Maar vanaf nu is dat voor iedereen mogelijk! Ik mocht kennis maken met de kledingbox van Bundleboon waarbij je een doos met een aantal setjes kinderkleding thuisgestuurd krijgt.

Wat een feestje was dat! Dochter, die steeds meer een eigen mening krijgt, was ook heel erg blij met het resultaat!

Wat is Bundleboon?

Bundleboon ervaringen & review met kledingbox voor kinderen - Mamaliefde

Bundleboon biedt ouders een box met gepersonaliseerde outfits van exclusieve kinderkledingmerken, die zijn uitgezocht door een personal shopper / persoonlijke styliste. Dit doen ze op basis van een quiz waarin je je voorkeuren kenbaar kan maken.

Vervolgens ontvang je thuis een kledingbox met 4 tot 6 gepersonaliseerde setjes kleding (8 tot 10 items) die je rustig kan passen en bekijken met je kind.

De prijs per item varieert van €15-€60 dat geldt voor de maat 50-152.  Wat je niet wilt hebben kun je vervolgens terugsturen. Je betaalt alleen voor de kleding die je houdt! Word je blij van alle items? Dan bespaar je 10% op de gehele box.

Goed om te weten; je bestelt een box met een aantal setjes. Je zit dus niet direct vast aan een abonnement waarbij je 1x in de zoveel tijd een box ontvangt.

Vorig jaar deden Monique Janke en Nelli Jeloudar, de oprichters van Bundleboon, als start-up mee aan televisieprogramma Dragons’ Den. Beginnende ondernemers krijgen daar de kans om hun bedrijf te pitchen aan vijf succesvolle zakenmensen in Nederland en delen in het programma hun geld, kennis en ervaring met startende ondernemers.

Naast een flinke investering van Pieter Schoen, stapte Nikki Plessen aan boord om haar kennis in mode en kindermode te delen. Met de kledingbox hoopt Bundleboon het dagelijks leven van ouders gemakkelijker te maken.

Style bepalen

In het weekend maakte ik de quiz op de website van Bundleboon, dit waren diverse vragen: zoals welke kledingmerken je normaliter koopt, maar ook een paar afbeeldingen van kledingstijlen zodat je kan aangeven wat jouw persoonlijke smaak is, of eigenlijk die van je kind. Want hij of zij moet er in lopen. ;-)

Ik deed dit voor onze dochter, omdat zij hier steeds meer mee bezig is. Ze krijgt steeds meer een eigen mening en wil zelf haar kleding uitkiezen. Je kan na afloop ervoor kiezen om ook voor een ander kind de vragen te beantwoorden. Onze zoon gaat echter niet graag op de foto, dus liet ik het daarbij.

Niet veel later kreeg ik nog een paar vragen via de app van de personal shopper zoals wat foto’s van de kledingkast zodat ze een beetje een indruk krijgen van wat er hangt.

Ook kunnen er dan nog wat dingen besproken worden zoals dat ze graag in jurkjes loopt en van roze houdt, maar ze toch ook ouder wordt en graag in bomen klimt. Of welk postuur je kindje heeft zodat het goed past. Maar ook praktisch naar wat je budget is, of naar wat voor items je op zoek bent.

Ook werden er alvast een paar foto’s doorgestuurd van kledingitems. De volgende dag kreeg ik al een bericht van DHL dat er een pakket was aangemeld die twee dagen later binnen kwam.

Dit proces gaat dus echt heel snel. Handig dus als je bijvoorbeeld nog snel een setje kleding zoekt voor bijvoorbeeld de schoolfotograaf. ;-)

Happy Unboxing

Bundleboon ervaringen & review met kledingbox voor kinderen - Mamaliefde

Toen dochter de doos zag was ze alleen daar al blij mee. De doos is namelijk voorzien van een vrolijk zwart-wit printje met tekeningen die ze wilden gaan inkleuren. De doos zelf staat ook al heel leuk op de kinderkamer ;-)

En natuurlijk wilde ze hem het liefste meteen uitpakken. Dat was echt een grote verrassing; het eerste wat dochter opviel was het tasje van Molo met een vrolijke bloem waar ze al heel blij mee was. En natuurlijk zaten er een aantal heel leuke setjes kinderkleding in!

Uit de doos haalde ik drie kleine pakketjes van kleding die met een strikje waren samen gebonden. Ik herkende een aantal items van de foto’s die per app waren verstuurd maar er zaten ook nog andere kledingstukken bij.

Allemaal van leuke, hippe en kwaliteitskinderkledingmerken, uit Nederland maar ook Scandinavië. Denk bijvoorbeeld aan Like Flo, Sproet & Sprout en Molo.

Setje 1

Bundleboon ervaringen & review met kledingbox voor kinderen - Mamaliefde
Bundleboon ervaringen & review met kledingbox voor kinderen - Mamaliefde

Het bovenste setje bestond uit een gele blouse met polka dots en lange mouwen van A monday in Copenhagen maar wel lekker luchtig zodat hij ook in het zomer gedragen kan worden. Een stoere print die zorgt dat ze niet meer het lieve schattige meisje is.

Gecombineerd met een lange spijkerbroek met licht uitlopende pijpen en zakjes aan de voorkant van Little Hedonist. Dit merk kende ik nog niet maar staat voor sustainable kleding.

Ideaal ook voor tijdens wandelingen of als we naar een speelbos gaan. Bij het setje hoorde ook een haarband waar ze heel blij mee is omdat ze graag losse haren wil. ;-)

Setje 2

Bundleboon ervaringen & review met kledingbox voor kinderen - Mamaliefde
Bundleboon ervaringen & review met kledingbox voor kinderen - Mamaliefde
Bundleboon ervaringen & review met kledingbox voor kinderen - Mamaliefde
Bundleboon ervaringen & review met kledingbox voor kinderen - Mamaliefde
Bundleboon ervaringen & review met kledingbox voor kinderen - Mamaliefde

Dit setje bestaat eigenlijk uit meerdere zomerse setjes in één. Er zit zowel een korte broek bij, wat ideaal is voor als ze lekker in bomen wil klimmen, maar ook een vrolijk plissérokje van B’Nosy. Ik vind het printje daarvan ook echt heel erg gaaf.

Het korte broekje van Like Flo met de strepen zou ik zelf niet zo snel kiezen, omdat ik bang zou zijn dat het lastig te combineren is maar vind ik wel echt heel gaaf en past goed bij de shirtjes uit het setje.

Manlief moest wel wennen aan de lengte (of het gebrek daarvan) ;-) Bij het setje zat ook een paar kniekousen van Moodstreet die heel stoer zullen passen zowel onder het broekje als het rokje.

Als het gaat om bovenkleding zat er een effen roze shirtje van Sproet & Sprout in, (op dit moment) haar favoriete kleur. Een leuk accent zijn de schelpmouwtjes.

Daarnaast zat er een spijkershirtje bij van Like FLo met een kraagje met daarop een leuk borduurseltje en naast knoopjes onderaan een strik. Deze kan heel leuk gecombineerd worden onder het truitje van Like Flo met een paar stoere details.

Ook iets waar ik zelf niet snel aan zou denken, maar ook al voor nu geschikt is. De combinatie van het kleurrijke rokje en het effen roze shirt is dan ook haar favoriet.

Setje 3

Bundleboon ervaringen & review met kledingbox voor kinderen - Mamaliefde

Dit vind ik misschien nog wel het leukste setje. Een vrolijk jurkje van Molo met paarden. Onze dochter draagt graag zwierige jurkjes en is de laatste tijd groot fan van paarden, dus deze jurk wordt dan vast ook haar favoriet. Ze kan er heerlijk rondjes in draaien.

Het vestje van Sproet & Sprout is ook echt super, een mooie kleur geel met een origineel patroon en lekker zacht ook. Het was ook een stuk warmer dan ik had gedacht doordat het is gevoerd. Ideaal dus voor als het wat frisser wordt.

Ervaringen en meerwaarde

Het fijne is ook dat de kledingitems qua stijl onderling goed met elkaar te mixen en matchen zijn. We gaan nu richting de zomer, dus zat er een fijn jurkje, rokje en korte broek in. Maar ook een dikker vestje, handig voor de frisse dagen of als het afkoelt aan het einde van de dag, en ook een lange broek en een shirtje met lange mouwen.

Zo is het dus meer dan een paar setjes kinderkleding, maar is het eigenlijk een capsulecollectie en is het dus handig om alle items te houden. En omdat dochter graag zelf wil kiezen; hoef ik niet bang te zijn dat ze in opmerkelijke combinaties naar school gaat. ;-)

Voor mij is dit heel goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar, en niet alleen omdat het urenlang webshops afstruinen bespaart.

Waarbij je op een gegeven moment zoveel leuke kleding tegenkomt dat het lastig kiezen is en je het liefste alles zou willen bestellen. Zo vond ik het fijn dat er ‘bekende’ merken tussen zitten waar ze meer kleding van heeft zoals B’Nosy, Molo en Like Flo, maar ook voor ons nieuwe merken zoals Sproet & Sprout en … Daarmee ontdek je toch weer nieuwe kledingmerken of kleuren / printjes.

Je kan zo je blik verruimen en verrast worden door nieuwe combinaties die je anders misschien niet zo snel zou kiezen. Of word je op ideeën gebracht; zoals een blouse met kraagje die je dan onder een truitje kan dragen.

Persoonlijk vind ik het zelf soms wel lastig om kleding te combineren en koop ik vaak losse items, waardoor je sommige kledingstukken heel vaak draagt terwijl anderen blijven liggen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bundleboon.

Linda van Aken