Skip to Content

Disney Junior; Stratego Junior & Party & Co Disney Princess review

Disney Junior; Stratego Junior & Party & Co Disney Princess review

Spelen jullie dit jaar ook zoveel spelletjes samen? Hier in huis komt er in ieder geval geen einde aan. De kinderen vinden het heerlijk om samen met het hele gezin, maar ook één-op-één een spel te spelen met ons als ouders. Toch even een momentje van quality time.

Een absolute aanrader ook met het oog op de decembermaand zijn de Disney Junior bordspellen van Koninklijke Jumbo, dit zijn speciale juniorvarianten zodat ze ook voor jongere kinderen toegankelijk zijn en dat met hun favoriete disneykarakters in de hoofdrol!

Stel een team met je meest geliefde disneyhelden samen en beslecht voor eens en altijd de strijd tussen goed en kwaad als je het opneemt tegen de beruchte schurken in Stratego Junior Disney. Of ontdek met Party & Co Disney Princess de toverwereld van de disneyprinsessen en voer leuke opdrachten uit.

De bordspellen sluiten perfect aan bij de belevingswereld van jonge spelletjesfans en laten ze kennis maken met de bekende klassiekers Stratego en Party & Co voor als ze ouder zijn.


Stratego Disney Junior

Disney Junior; Stratego Junior & Party & Co Disney Princess review - Mamaliefde

Dit spel is ook geschikt voor de jonge disneyfans vanaf 4 jaar doordat er een variant is gemaakt op de spelregels. Toen dochter de doos zag werd ze helemaal enthousiast, want ze had op school Levend Stratego gespeeld en dat was een groot succes.

Dus wilde ze meteen aan tafel om dit spel met mij te spelen. In dit spel nemen Disney ’s meest geliefde helden uit een aantal bekende sprookjes zoals de Leeuwenkoning, maar ook Rapunzel en de Kleine zeemeermin, het op tegen Disney’s meest iconische schurken.

Na het uitpakken moet je zelf even de kastelen en torens in elkaar schuiven, dit is zo gebeurd, en daarna kun je aan de slag. Het idee van de helden tegen de schurken sloeg in ieder geval goed aan.

eerste instantie wilde dochter de helden aansturen, maar toen de schurken wonnen ging ze in de revanche toch voor hen.

Zoals ik al aangaf zijn er twee varianten waarop je het spel kan spelen. De eerste is al geschikt voor jonge kinderen vanaf 4 jaar en lijkt wel wat op een memoryspel waarbij je met een dobbelsteen speelt.

Op de dobbelsteen staat een bepaalde kleur (ze hoeven dus nog geen cijfers te kunnen lezen) die overeenkomt met de sprookjesfiguren.

Kies je het juiste kasteel met een figuur in de kleur zoals die op de dobbelsteen staat dan heb je gewonnen. Kom je helemaal bij het einde van het bord dan mag je kiezen uit één van de drie torens waarvan er één de schatkist herbergt.

Maar let op; want er zijn ook twee ‘bommen’. Deze staan niet op de dobbelsteen en blijven dus altijd op het bord staan.

Na het spel een keer gespeeld te hebben kun je al een paar strategische maatregelen doorvoeren in de opstelling. Door bijvoorbeeld alles van dezelfde kleur naast of achter elkaar te zetten.

De kans dat iemand dan die ene specifieke kleur gooit is een stuk kleiner, waardoor je minder snel het bord kan veroveren. Het is dus een combinatie van strategie, maar ook geluk hebben met het gooien van de dobbelsteen en het onthouden van welke kleur het karakter is.

Bij het tweede spel dat geschikt is voor iets oudere kinderen speel je meer het klassieke Strategospel waarbij twee kastelen tegen elkaar strijden en de hoogste wint, tenzij…

Er zijn natuurlijk een paar uitzonderingen, zo kan de hoogste 6 alleen verslagen worden door de laagste 1 en de bom x door een 3-tje. Dit maakt het dus wel wat ingewikkelder, omdat ze niet alleen de waardes van de andere stenen moeten onthouden maar ook deze uitzonderingen.

Als je dan eenmaal aan de overkant bent komt er nog een element van geluk bij; want welke van de drie torens is de schatkist? Als je de verkeerde kiest kan dat gevolgen hebben en voor je het weet moet je weer helemaal opnieuw beginnen.

Wat ze nog wel een beetje moeilijk vindt is om niet te verklappen wat er op de torens staat. Toen ik aan de overkant was en mijn hand er boven hield werd ze bij twee heel enthousiast en bij een minder, dat was natuurlijk de schatkist ;-)

Zoonlief vond het erg interessant en zat er met zijn neus bovenop, maar vond het spel zelf toch wel een beetje spannend om te spelen.

Party & Co Disney Princess

Disney Junior; Stratego Junior & Party & Co Disney Princess review - Mamaliefde

Ben jij ook zo fan van de disneyprinsessen? Dan is dit spel echt iets voor jou! Kies je favoriete disneyprinses en betreed een magische wereld. Verzamel fiches door verschillende opdrachten te doen en vragen te beantwoorden.

Kijk bijvoorbeeld in de Toverspiegel om te ontdekken welke disneyprinses jij bent of onthoud alle afbeeldingen op de Supergeheugenkaarten. De speler die als eerste alle vier de fiches verzamelt, wint het spel. Een fantastisch spel voor de beste vriendinnen!

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)