Skip to Content

Difrax S-fles review voor baby’s

Difrax S-fles review voor baby’s

Het is belangrijk om te weten dat je tijdens het ouderschap te maken krijgt met het kiezen van een drinkfles. Daarbij zul je moeten kiezen voor de fles die voldoet aan de behoeften van je baby.

Er zijn een aantal factoren om te overwegen, zoals de duurzaamheid van de fles, de speenvorm, het gewicht en de bruikbaarheid.

Dit zal je helpen om elke fles te rangschikken en de gespecificeerde aanbevelingen te vinden op basis van de behoeften van je baby.

Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan vormen, maten en gebruikte materialen en natuurlijk de beschermingsniveaus. Hoe hoger het beschermingsniveau, hoe beter.

De onderdelen van een babyfles

Overwegingen van dergelijke onderdelen voor de babyfles zijn van cruciaal belang. Het moet overigens allemaal makkelijk gesteriliseerd kunnen worden.

De meeste flessen zijn van plastic, siliconen en roestvrij staal, maar het is aan te raden om plastic zoveel mogelijk te vermijden.

Ook moet je rekening houden met het type speen. Over het algemeen zijn ze verkrijgbaar in latex- of siliconenvariëteiten.

Latex spenen zijn zachter en flexibeler, maar ze gaan niet zo lang mee en sommige baby’s zijn er allergisch voor. Siliconen spenen zijn steviger en houden hun vorm langer vast.

In de meeste gevallen heb je een reisbedekking nodig voor eenvoudig transport en goede kraag. Deze bieden extra bescherming voor de babyfles tegen de vele risico’s op ziektekiemen en blootstelling aan mogelijk schadelijk materiaal.

Bovendien zijn ze makkelijk schoon te maken.

De verschillende soorten flessen

Je kunt kiezen uit verschillende soorten voedingsflessen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Een keuze maken uit zo’n breed assortiment flessen kan lastig zijn, maar als je de verschillen tussen hen begrijpt en hun voor- en nadelen kent, kun je een weloverwogen beslissing nemen over de juiste fles voor je baby.

Dit zijn gebruikelijke soorten flessen op de markt: zelfsteriliserende flessen, wegwerpflessen, hoekhalsflessen, s-flessen, flessen voor het nabootsen van borstvoeding, flessen met wegwerpbare liners, standaard flessen en anti-koliekflessen (natuurlijke stroomflessen).

Welke maat heb je nodig?

Het is belangrijk dat de baby bij de geboorte aan een kleine fles gewend raakt voordat je hem een andere fles aanbiedt. Zulke veranderingen kunnen vaak vier tot zes weken duren.

Als een baby eenmaal de juiste verzorgingstechniek heeft geleerd, dan is het goed om een fles aan te bieden die je kind naar het volgende speenniveau brengt.

Als je echter merkt dat de melk uit de mond stroomt kan dit betekenen dat je een speen nodig hebt met een kleiner gat of een andere maat speen.

Welke speen je ook verkiest: zorg ervoor dat de speen vrij van BPA is en geurloos en smaakloos is. Daarnaast moet de speen gemakkelijk te steriliseren zijn en zonder risico op latexallergieën voor je baby.

De beste babyfles: de Difrax S-fles

De S-fles van Difrax is één van de grootste en nu meest populaire voedingsflessen in Nederland (volgens 1 Nielsen NL omzet MAT P10 2018).

De fles kan ook geleverd worden met een moedervriendelijk kolfsysteem en de snelste flessenwarmer, ontwikkeld met de huidige technologie.

Deze fles geeft de beste resultaten en is zijn prijs meer dan waard. Deze producten hebben een geweldig ontwerp die lang mee gaat met veel beschermende functies waar elke moeder blij van wordt. Het maakt het leven van ouders en hun baby een beetje gemakkelijker, dag, in dag uit.

De S-fles is de beste babyfles op de markt en wel om de volgende redenen:

Tegen koliek: 100% melk, 0% lucht!

Difrax S-fles review voor baby's - Mamaliefde

De S-babyfles is op een unieke manier ontworpen om het risico op koliek te verminderen en stelt elke baby in staat om gemakkelijk en comfortabel te drinken zonder gas te ervaren.

De S-vorm zorgt ervoor dat je baby in een natuurlijke ronde positie ligt die lijkt op de borstpositie van de moeder, waarbij zijn of haar hoofd iets wordt opgestoken terwijl de fles in de juiste hoek blijft staan.

Een ander voordeel hiervan is dat het oogcontact tussen jou en je baby wordt verhoogd.

Voedt vacuümvrij met positieve druk

S-flessen hebben een goed Gecontroleerd Doorstroomvrij systeem dat pasgeboren baby’s helpt om te leren zuigen. Dit zorgt voor een constante druk tijdens het zuigen, vergelijkbaar met borstvoeding.

Optimaal behoud van vitamine C, A en E en voedingswaarden.

Veel natuurlijke vitamines uit borstvoeding ‘vervliegen’ doordat de lucht tijdens het voeden door de voeding heengaat.

In een S-fles waarin geen luchtbellen in de moedermelk ontstaan, behoudt de borstvoeding langer zijn voedingswaarde en vitaminen C, A, E .

Extra grip op flesspeen door zachte coating.

De S-fles is gemaakt met zachtere Easy grip. Het is gemakkelijk te reinigen, duurzaam en resistent. Deze vorm is vervaardigd met een centraal gat en stelt de baby in staat om de fles op elk moment eenvoudig met één of beide handen vast te houden.

De speen is gemaakt van siliconen en de elasticiteit en weerstand van dit materiaal maken de speengrip optimaal, ook tijdens het doorkomen van de tanden.

Eenvoudig te reinigen: volledig demonteerbaar.

Hygiëne is belangrijk voor je baby. De fles heeft een eenvoudig ontwerp dat gemakkelijk kan worden gedemonteerd om schoon te maken.

Bovendien zijn ze vaatwasbestendig, maar het is sterk aanbevolen de flesonderdelen met de hand te wassen om zo het gebruik te verlengen.

Er zijn veel producten ontworpen om deze flessen te steriliseren en schoon te maken en je kunt een speciale speenborstel gebruiken voor handwassen.

Er zijn zelfs speciale borstels ontworpen om S-flesjes grondig schoon te kunnen maken.

Mijn ervaringen

Difrax S-fles review voor baby's - Mamaliefde

Nu zijn mijn kinderen al wat ouder en drinken ze niet meer uit de fles, maar voor beide kinderen heb ik ook de s-fles gebruikt.

Daarvoor heb ik eerst een aantal andere flessen geprobeerd, bijvoorbeeld die in de gratis baby dozen zitten.

Ook had ik van iemand anders een voorraadje flessen gekregen waar ik zelf nieuwe spenen bij kocht en een fles geprobeerd die extra breed is omdat die het meeste de borst zou imiteren en ik borstvoeding gaf.

Na een tijdje proberen en tegensputteren kwam ik met de eerste uit bij de S-fles en had ik op een gegeven moment zelfs een klein voorraadje gehad met diverse kleuren en spenen die meegroeiden naar mate ze ouder werden.

De flessen die ik bij de oudste heb gebruikt kon ik ook voor de jongste gebruiken, al liet ik de roze flessen vooral voor thuis ;-)

Wat ik zelf ook wel schattig vond was dat ze op een gegeven moment zelf de fles kunnen vastklemmen in hun kleine handjes en dan zelf kunnen drinken. Dan ben je toch wel trots dat ze met die kleine stapjes al steeds meer zelf kunnen.

Nadat ik uit de flessenfase was heb ik de speentjes weggegooid, maar de flesjes en overige onderdelen zijn naar de buren gegaan voor een nieuwe ronde.

En dat de flessen tegenwoordig voorzien zijn van hippe licentie afbeeldingen zoals van Woezel en Pip of Nijntje is natuurlijk helemaal gaaf!

Welke fles heb jij gebruikt voor je baby? 

stories
Floortje