Skip to Content

Bijles aan huis; voordelen huiswerkbegeleiding voor kinderen

Bijles aan huis; voordelen huiswerkbegeleiding voor kinderen

De laatste tijd kiezen steeds meer ouders ervoor om hun kind op de basisschool of middelbare school bijles te laten volgen buiten de normale lessen om. Dit heeft verschillende redenen en voordelen. Eén van de belangrijkste voordelen is dat bijles kan zorgen voor aanzienlijk meer rust bij jou in het gezin.

Daarnaast zijn er nog andere voordelen; hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste redenen waarom een bijles wiskunde van Bijles Aan Huis of een bijles in een ander vak je kind kan helpen.

Er is veel meer tijd over voor jou als ouder

Voor een groot deel van de ouders zal tijd een belangrijk aspect zijn; zeker de afgelopen periode met het thuisonderwijs hebben ouders ervaren dat je kind begeleiden met school heel veel tijd en energie kost. En dat terwijl je zelf ook gewoon moet werken.

Natuurlijk voor een deel hoort het begeleiden erbij, maar als je kind extra begeleiding nodig heeft is het fijn om een professional in te kunnen schakelen.

Een bijlesdocent is niet alleen in staat om deze taken uit handen te nemen, maar je kan er vanuit gaan dat de docent hier voor getraind is. Zo wordt er vaak met specialisten gewerkt voor de verschillende vakken.

Het is tenslotte voor veel ouders al jaren geleden dat zij ooit hebben teruggedacht aan de Tachtigjarige Oorlog of aan het rekenen met wortels. Dit maakt bijles dé optie om te kiezen.

Daarnaast wil je waarschijnlijk ook gewoon moeder of vader kunnen zijn van je kind, en niet een tweede juf of meester.

Je krijgt minder snel ruzie met je kind

Wist je dat bijles er ook nog eens voor kan zorgen dat de kans dat je ruzie krijgt met je kind minder groot wordt? In een groot deel van de gezinnen kunnen cijfers die er behaald worden op school een reden zijn die leidt tot spanning.

Jij als ouder wil graag voorkomen dat je kind achter gaat lopen en bij kan blijven met de rest van de klas zodat het kan overgaan naar de volgende.

erwijl je kind gewoon moeite heeft met een vak en het niet begrijpt. Bijles biedt je de mogelijkheid om jouw kind op een eenvoudige manier de slechte cijfers op te laten halen.

Het kan zo zijn dat lage cijfers ontstaan doordat een leerkracht het op een andere manier uitlegt dan jouw kind begrijpt. Zo is het begrijpen van breuken terwijl je een pannenkoek of pizza deelt veel leuker en zullen kinderen het zo veel sneller oppakken.

Soms kan een andere uitleg of een andere benadering veel meer bereiken. Echter in een klas met tientallen leerlingen is hier niet altijd de ruimte voor, terwijl je in een kleinere groep sneller de pijnpunten kan opzoeken van waar het kind moeite mee heeft.

Bijles laat je kind optimaal ontwikkelen

Bijles is niet alleen geschikt voor kinderen die dreigen te blijven zitten of een leerachterstand hebben, maar kan ook fijn zijn voor kinderen die hulp nodig hebben met de studievaardigheden.

Bijvoorbeeld doordat ze het overzicht kwijt zijn, of hulp nodig hebben met plannen. Dit worden ook wel de executieve functies genoemd. Bijles kan een bijdrage leveren aan het verbeteren van cijfers maar ook algemene kennis en zelfvertrouwen.

Deze ontwikkeling zal ervoor zorgen dat je kind zich veel beter in zijn of haar eigen vel zal voelen. Precies, ook dit zal als gevolg hebben dat spanningen binnen het gezin afnemen.

Oftewel; door middel van het volgen van bijles kun je op vrij eenvoudige wijze zorgen voor minder stress binnen het gezin. Het is voor ieder kind mogelijk om bijles te volgen.

Op de website van Bijles Aan Huis kun je zien welke mogelijkheden er worden geboden voor welke vakken, ze werken samen met studenten van diverse universiteiten zodat er altijd iemand is bij jou in de buurt of die jouw kind aanspreekt.

Soms kan het bijvoorbeeld ook schelen dat een bijlesdocent een stuk jonger is en zich ook beter kan inleven in het kind.

Linda van Aken