Skip to Content

Speedcups review & speluitleg 999 games

Speedcups review & speluitleg 999 games

Speedcups is echt een spel dat draait om reactievermogen. Je hebt hier niet veel voor nodig behalve ruimtelijk inzicht en een snelle oog-handcoördinatie. Daardoor is dit spel ook prima te spelen met jonge kinderen, die soms nog net wat sneller en scherper zijn dan dat je zelf bent.

Spelregels Speedcups

De spelregels zijn heel simpel; alle spelers krijgen een stapeltje bekers met van iedere kleur 1. Vervolgens wordt de bovenste kaart van de stapel omgedraaid en moet iedereen deze zo snel mogelijk nabouwen. Dit kan gaan om torentjes op elkaar, of juist posities naast en voor en achter elkaar.

Het is dus goed opletten geblazen. De persoon die als eerste de kaart heeft nagebouwd drukt op de bel en wordt gecontroleerd. Dan krijgt hij of zij de kaart en wordt de volgende omgedraaid. Wie op het einde van het spel de meeste kaarten heeft is de winnaar.

Samen of alleen

Het voordeel van dit spel is dat de kinderen dit ook prima zelf kunnen spelen met elkaar, er is geen hulp nodig met een bank of om spelregels in de gaten te houden. Als er vriendjes komen spelen, is het dan ook snel uitgelegd en kan het spel gespeeld worden. Het draait puur om snelheid.

Vinden ze dat nog moeilijk, dan kan het ook prima alleen gespeeld worden en kan er geoefend worden met het ruimtelijk inzicht. Een oefening die ook in veel kleuterklassen wordt gebruikt waarbij bepaalde posities nagebouwd moeten worden.

Dat laatste kan soms nog wel erg lastig zijn; want sommige kaarten waarbij er bijvoorbeeld gestapeld moet worden of ze in een rijtje naast elkaar moeten staan is dat vaak nog wel snel te zien. Maar andere kaarten zijn wat lastiger omdat er meerdere torentjes gemaakt moeten worden, of piramides.

Doordat de kaarten gemaakt zijn met diverse afbeeldingen zoals katten, bloemen en treintjes moet er dus een vertaalslag plaats vinden naar de bekertjes. En bij sommige kaarten is dat niet heel duidelijk. Zeker niet als je snel wil handelen.

Ook merk ik dat het sommige kinderen links en rechts nog door elkaar halen. Een kleur die rechts op de kaart staat plaatsen zij dan helemaal links.

Onze ervaringen

Speedcups review & speluitleg 999 games - Mamaliefde

We hebben dit spel een paar keer gespeeld, vooral heel kort een paar rondes tot ze het weer zat waren. Dat is wel het voordeel; je kan het zo lang of kort laten duren als je zelf wil.

Ondanks de bel, die natuurlijk wel heel leuk is om te luiden, vinden ze dit spel niet erg leuk om te spelen. Maar dan kan ook komen omdat het erg lastig is om hiermee van mama te winnen…

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)