Skip to Content

Beste gezinsauto’s ook met veel ruimte voor drie of meer kinderen

Beste gezinsauto’s ook met veel ruimte voor drie of meer kinderen

Als je een gezin hebt, dan rijd je het liefst ook een auto waarin het hele gezin past. Het belangrijkste aan een dergelijke gezinsauto is dan ook vooral de binnenruimte. Deze moet groot zijn, zodat iedereen er goed in kan zitten en ook genoeg beenruimte heeft.

Vooral wanneer je met de auto op vakantie gaat naar het buitenland, is het heel handig als de kinderen op de achterbank elkaar niet in de weg zitten.

Ook de ruimte van de kofferbak is belangrijk, want met een gezin heb je altijd meer spullen om mee te nemen. Er is best wel een grote keuze in gezinsauto’s, want vele automerken spelen daarop in, maar kan het soms lastig maken om een keuze te maken.

De focus bij gezinsauto’s ligt bij de ruimte in het interieur. Laatst testte ik de Opel Corsa, die liet zien dat ook kleine modellen prima als gezinsauto functioneren. Mijn Opel Zafira vind ik toch wel erg fijn en groot.

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe auto voor je familie? Hierbij enkele van de grootste gezinsauto’s, die naast je gezin ook nog bagage kunnen vervoeren:

Volvo XC90

Beste gezinsauto's ook met veel ruimte voor drie of meer kinderen - Mamaliefde

Met een lengte van bijna 5 meter is deze stationwagen een goede keuze voor een gezinsauto.

Er is voldoende ruimte in het interieur, doordat de Volvo plaats biedt aan maar liefst 7 personen. Deze auto heeft dan ook twee achterbanken, al moeten we niet van een bank spreken.

Achter de passagiersstoelen bevinden zich 3 stoelen en daarachter nog 2. De kinderen hebben dus alle ruimte als je lange ritten moet maken. De kofferbak biedt ruimte voor 671 liter bagage en dat is best indrukwekkend.

Een nieuwe Volvo XC90 is redelijk aan de prijs, maar een tweedehands Volvo is gelukkig heel betaalbaar.

Volkswagen Sharan

Beste gezinsauto's ook met veel ruimte voor drie of meer kinderen - Mamaliefde

De Volkswagen Sharan is ook voorzien van 3 zitrijen en daarom dus ook geschikt om maximaal 7 personen te vervoeren. De achterdeuren zijn elektrische schuifdeuren, waardoor het ruimte scheelt en de passagiers gemakkelijk in en uit kunnen stappen.

Optioneel kan je kiezen om maximaal twee van de stoelen op de achterbank om te laten bouwen tot kinderzitjes.

Wanneer de achterste twee stoelen zijn ingeklapt heeft de Sharan een bagageruimte van 2.430 liter, wat behoorlijk groot is. De Sharan bewijst dat een gezinsauto ook een stijlvolle auto kan zijn.

Renault Captur

Beste gezinsauto's ook met veel ruimte voor drie of meer kinderen - Mamaliefde

Je kan aan de buitenkant van de Renault Captur niet zien dat het een gezinsauto is. Hij ziet er vrij compact uit, maar de binnenruimte is groot.

Heel handig is de achterbank die naar achteren geschoven kan worden voor meer beenruimte. Als de kinderen de bekleding vies maken, is dat geen probleem.

De bekleding is afritsbaar, zodat je deze in de wasmachine kan gooien. In de bagageruimte kun je 455 liter opbergen.

Opel Astra

Beste gezinsauto's ook met veel ruimte voor drie of meer kinderen - Mamaliefde

In 2016 werd de Opel Astra verkozen tot auto van het jaar en dat was terecht. Een compacte gezinsauto met veel binnenruimte en veel beenruimte.

Helemaal mooi om de kinderen tijdens een lange reis zoet te houden is de aanwezigheid van een OnStar-systeem.

Met dit systeem kan je tot 7 apparaten verbinden aan een intern Wifi-netwerk, zodat iedereen zichzelf kan vermaken met de mobiel of tablet. De kofferruimte is voorzien van een gemiddelde grootte van 370 liter.

Welke gezinsauto hebben jullie?

Lees ook

Redactie Mamaliefde
Laatste berichten van Redactie Mamaliefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Lisette schreef:

    Ik ben nog hard aan het zoeken om mijn 12 jaar oude karretje te vervangen… Ik vind de Volvo erg gaaf maar way boven budget hahaha

  2. Nathalie - Volgmama.nl schreef:

    Leuk om te lezen. Wij rijden 2 x Mercedes en zou eigenlijk niet anders willen. Een gaat er in de verkoop omdat mijn man voor zijn nieuwe baan een Skoda leaseauto krijgt. Zou wel ff wennen zijn van zoveel luxe naar een beetje minder luxe. Hahah.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.