Skip to Content

Plopsaland Indoor Coevorden review

Plopsaland Indoor Coevorden review

Leuk dat jullie er weer zijn. Gisteren deelde ik al de foto’s van het dagje naar de Efteling. Vandaag zitten we een stukje noordelijker. We gaan namelijk naar Plopsa Indoor in de provincie Drenthe waar we afgelopen zomer op vakantie zijn geweest. Bij de boeking kon je voor het bedrag van een enkel bezoekje een meerdagenpas aanschaffen. We wisten nog niet wat het weer zou worden en hadden het getroffen met uitzonderlijk mooi weer.

Fijn voor als je op vakantie bent, maar een Indoor pretpark bezoek je dan minder snel. Uiteindelijk zijn we maar twee keer geweest. Een keer aan het einde van de dag voor een eerste indruk en de tweede keer voornamelijk voor de Bumba show. Een indoor pretpark dat de naam mooiste overdekte park meer dan eer aan doet.

Plopsa Indoor Coevorden

Plopsaland Indoor Coevorden review - Mamaliefde

Onze kleine grote meid had nog net de lengte dat we voor haar niet hoefden te betalen. Financieel is dat een voordeel, qua attracties betekend dat echter ook dat je maar een beperkt deel kan bezoeken. Veel attracties in Plopsa Indoor zijn pas toegankelijk met een lengte vanaf 85 of zelfs 90 cm. Daar wordt ook goed op gelet.

Binnen waren onder andere de megaglijbaan, de vliegende olifantjes, de Bumba speeltuin, de draaimolen en het ballenbak wel toegankelijk. De megaglijbaan was toch wel veruit het populairst. Papa was een paar keer achter elkaar het slachtoffer om er achter aan naar boven te klimmen. Jammer alleen van de blauw afgeplakte ramen, daardoor is het erg lastig om duidelijke foto’s te maken binnen.

Attracties

Dagje uit Plopsa Indoor Coevorden - Mamaliefde
Dagje uit Plopsa Indoor Coevorden - Mamaliefde
Plopsaland Indoor Coevorden review - Mamaliefde

In de ochtend hebben we een rondje gemaakt langs een aantal attracties. Was ze vorig jaar nog te klein voor de achtbaan deden we dit vandaag als eerste. Met gemengd succes. Ook de discohal van K3, de Bumba attractie, carrousel en natuurlijk de super glijbaan deden het erg goed. Het voordeel was dat zoonlief in de auto in slaap was gevallen en in onze nieuwe buggy gewoon doorsliep.

Aangezien oma mee was, konden mama en papa ook even in de schommelattractie. Dat is wel even een tijdje geleden, nu ben ik niet snel bang. Maar hier protesteerde mijn lichaam toch wel even tegen. Ondertussen was zoonlief ook wakker geworden, dus gingen we lekker naar het speeltuintje toe. Daar hebben ze zich alledrie prima vermaakt.

Kinderspeeltuin

Dagje uit Plopsa Indoor Coevorden - Mamaliefde
Plopsaland Indoor Coevorden review - Mamaliefde

Helemaal achterin was er ook een ballenbak. Dit was een groot succes. Onze dreumes kon met papa helemaal naar boven om van de glijbaan te gaan. Baby vond de gekleurde ballen ook heel interessant. Ook waren er een aantal speeltoestellen voor de kleintjes.

Wereld van K3

Populaire kinderfiguren en tv karakters van peuters en kleuters; met Dora, K3, Bumba, Sofia, Masha en Barbie. - Mamaliefde.nl

Natuurlijk was er ook nog even tijd voor windowshopping, zelfs papa was onder de indruk van het roze K3 assortiment.

Buitenspelen

Dagje uit Plopsa Indoor Coevorden - Mamaliefde
Dagje uit Plopsa Indoor Coevorden - Mamaliefde

Dit keer was het erg zonnig en vanwege de waterstralen hadden we het uv-pakje meegenomen. Helemaal perfect, we hebben denk ik wel een uur buiten gezeten. Waar ze het eerst nog een beetje spannend vond die onverwachtse stralen rende ze al snel heen en weer. Zelf kon ik met baby boy plaats nemen op het terras dat overkoepeld was met een zeil zodat hij lekker in de schaduw kon genieten. Gelukkig maar want de andere verkoelende attracties buiten waren niet voor haar lengte en de speeltuin was erg warm en in de volle zon. Papa moest ook nog even stoer zijn en zijn skills demonstreren op de klimbaan.

Lunchen

Na het buiten spelen zijn we even gaan zitten. Het was ondertussen toch wel etenstijd geworden dus hebben we bij het restaurant wat patatjes gehaald. De menu’s zijn niet goedkoop, maar een patatje is ongeveer gelijk aan wat je ook buiten het park zou betalen. Er werd ook niet moeilijk gedaan over de krentenbollen die we zelf hadden meegenomen en ik alvast had uitgedeeld omdat we wel lang moesten wachten tot papa en oma terug kwamen. Peuter dochter had blijkbaar goed opgelet en at netjes haar patatjes met een vork.

Studio 100 karakters

Dagje uit Plopsa Indoor Coevorden - Mamaliefde

Helaas hadden we Mega Mindy net gemist. Gelukkig waren er nog meer dan genoeg andere Studio 100 figuren die even langs kwamen. Dit werd omgeroepen en bij de ingang kon je dan samen op de foto.

In de ochtend krijg je ieder half uur de tijd om met een bekend karakter van tv op de foto te gaan. Zo waren Kabouter Plop, Maya de Bij, Wickie de Vicking en Bumba aanwezig. Dan kan je kind even een handje geven en live kennismaken, om daarna samen op de foto te gaan. De angst van onze dochter is helemaal weggetrokken. Zonder problemen gaven ze Bumba een handje en gingen ze met hem op de foto.

Onze zoon vond het iets minder. Lag hij vorig jaar met Kabouter Plop nog in de wandelwagen, moest hij er nu niet veel van hebben. De begeleiders hebben echter genoeg ervaring en geven je praktische aanwijzingen, zoals zelf je kind vasthouden en dan aan de buitenkant. Zodat je zelf tussen het kind en de pop staat. Werkte perfect. Kon oma ons op de foto zetten.

Confetti feest met kabouter Plop

Dagje uit Plopsa Indoor Coevorden - Mamaliefde
Dagje uit Plopsa Indoor Coevorden - Mamaliefde

We zijn zelfs gebleven voor het confetti feest met kabouter Plop. Dat was kort maar erg leuk. Vooral de persoon in het kabouter Plop pak was erg vriendelijk. Tijdens het terug lopen kwam hij nog speciaal even in de kinderwagen kijken wat onze zoon wel kon waarderen.

Shows & Evenementen

Bumba show

Plopsaland Indoor Coevorden review - Mamaliefde

De tweede keer zijn we speciaal teruggekomen naar Plopsa indoor voor de Bumba shows en de ontmoetingen met de karakters. Een korte show van een half uur die zeer herkenbaar is en erg leuk voor jong en oud. Bij de eerste aankondiging maakte iedereen al haast om hierheen te gaan dus het zat vrij snel vol. Ondanks dat er niet veel mensen waren. De show was in ieder geval een groot succes, onze dreumes is nu helemaal fan van Bumba.

Prinsessenschool

Plopsaland Indoor Coevorden review - Mamaliefde

Naast de liveshow van Prinsessia was er ook een speciale prinsessenschool. Van een prinses en lakei kregen de aanwezige jongedames ‘les’ in dansen en etiquette. Ze leerden te paraderen op de rode loper reverences en buigingen te maken, te zwaaien of hoe je netjes op je troon moet zitten. Peuter vond het allemaal hoogst interessant en deed haar best de oudere meisjes na te doen. Waarbij ze haar Prinses Anna cape gebruikte als soort van rok om omhoog te houden. Dat zag er echt zo schattig uit.

Als ze dat straks thuis ook gaat doen weten we in ieder geval waar het vandaan komt. Na de les in etiquette was er ook tijd om te dansen waarbij ze een aantal bewegingen uit het Prinsessia lied aangeleerd kregen. Ook dit deed ze voor haar leeftijd zeer goed na, misschien toch maar eens op zoek gaan naar een dansschool… Leuk ook om te zien dat zoveel meisjes in een prinsessenjurk rondliepen, dit waren wij helaas vergeten…

Prinsessia liveshow

Plopsaland Indoor Coevorden review - Mamaliefde

Voor het half uurtje tussen de twee shows in bleven we gewoon zitten. De vijf meiden van Prinsessia namen het publiek mee in hun leefwereld en zongen de bekendste hits. Onder andere het liedje over kusjes geven en bang zijn. Tussendoor werd het moeiteloos aan elkaar gepraat. Met een grappig einde waarbij niemand het slechte nieuws durft te brengen dat dit alweer het einde is van de show. Gevolgd door een tweede keer de titelsong.

Waarbij alle aanwezige meisjes een plekje hadden gevonden voor de bankjes om mee te kunnen dansen en na afloop hun favoriet een handje te mogen geven. Het enthousiasme wat deze dames uitstralen is ongelofelijk; de mimiek, stralende lach en energie waarmee ze op het podium staan is overdonderend. Ze doen echt hun best de jonge prinsjes en prinsesjes in het publiek mee te nemen.

Voordelen:

 • In de zomer erg rustig.
 • Het is erg ruim en niet veel schoolklassen.
 • Het personeel is erg vriendelijk en gastvrij.
 • De attracties en zaal is erg mooi aangekleed.
 • De Bumba show is zeer leuk voor kleine kinderen.

Nadelen:

 • Je hoeft hier geen hele dag voor uit te trekken.
 • De toiletten zijn maar op een plek in de zaal.
 • Als je kind kleiner is dan 85 cm is er niet veel te doen.
 • Er wordt continu studio 100 muziek gedraaid, dit was ik al vrij snel zat. Groot respect voor de vaste medewerkers.
 • De tijden die op de borden staan aangegeven kloppen niet altijd met wat er in de folders staan en kunnen gewijzigd worden.

Zijn jullie wel eens naar een overdekte speeltuin geweest?

Linda van Aken
 1. Priscilla says:

  Ben er ook eens geweest, vooral de ontmoeting met (destijds) zijn grote helden Bumba en Bumbalu vond zoonlief erg leuk! Ik vond het er zelf alleen wel erg klein.

Comments are closed.