Skip to Content

Albert Heijn voetbalplaatjes spaaractie

Albert Heijn voetbalplaatjes spaaractie

Ze zijn er weer: de voetbalplaatjes van Albert Heijn, dit is toch wel een van de populairste spaaracties op het moment. Tot en met zondag 7 februari kan er weer gespaard worden. Toch zal het anders dan anders zijn.

Want dranghekken voor de winkels met horden aan kinders die jouw plaatjes willen hebben: in Coronatijd gaat dat even niet lukken… Dus moeten er andere manieren bedacht worden om te kunnen ruilen. Grote kans dat je op facebook al diverse oproepjes voorbij hebt zien komen.

Voetbalplaatjes van onze voetbalhelden

Zoals altijd zijn er de plaatjes van zowel de Eredivisiespelers als de mannen én vrouwen van Oranje. Dat wordt dus weer heerlijk sparen voor de kinderen. Zowel online als in de winkel, trouwens.

Naast de foto van de voetballer staat er natuurlijk ook weer een biografie op van de speler. Zo weet je kind meteen nog meer over zijn favoriete spelers. Bij iedere 10 euro krijg je 4 plaatjes, dus je spaart lekker door met een volle kar boodschappen.

Album voor de plaatjes mét poster

Het album is dit jaar ook anders. Deze is verticaal en in een nieuwe maat en bevat dus een extra poster waar alle Oranjesterren opgeplakt kunnen worden.

Dus een mooi item voor aan de muur op de slaapkamer…of gewoon in de huiskamer natuurlijk voor voetbalminnende ouders! Het album koop je los voor €1,49.

De AH Voetbal App

Nieuw is de mogelijkheid om een eigen plaatje te maken. Dit kan via de Voetbal App van Albert Heijn. Je kunt zelf plaatjes maken en deze in een stickerboekje laten thuisbezorgen. Je kunt hier 15 plaatjes in kwijt.

Heel leuk dus om zo ook een eigen persoonlijk albumpje te maken naast het ‘bekende voetballersalbum’. Zo’n eigen albumpje heb je te pakken voor €2,49.

In de app kan je ook alle bestaande plaatjes inscannen en zo digitaal sparen. Hierdoor kun je heel simpel bijhouden welke plaatjes je nog mist of juist dubbel hebt. Lekker handig dus.

En dit kun je dan ook nog eens delen met je vriendjes. Zo wordt verzamelen eigenlijk best een makkie! Je kunt trouwens je eigen voetbalplaatje, met jouw gezicht er bijvoorbeeld op, ook delen op sociale media.

Voetbalplaatjes en Corona

We ontkomen ook bij deze actie niet aan de coronamaatregelen. Dus heeft AH laten weten dat kinderen niet voor de winkels mogen staan om kaartjes te vragen.

Nu scheelt dat natuurlijk weer een hoop gedoe voor de winkels (wat soms best vervelend kan zijn…), maar voor de kinderen is het wel een gemiste kans om aan meer plaatjes te komen.

Ook ruildagen zullen niet georganiseerd worden. Wel zal er een bus komen te staan om eventueel je plaatjes in af te staan. Deze zal de AH dan aan iets schenken. Bijvoorbeeld de plaatselijke voetbalvereniging.

Iedere winkel neemt hier zelf een besluit in en zal kiezen voor een lokale bestemming. De slogan is dan ook: ‘Voetbalplaatjes sparen is dit jaar een thuiswedstrijd’.

Tips om te ruilen

Nu zal je kind waarschijnlijk toch wel graag willen ruilen. Met een beetje geluk zijn de scholen weer open voordat de actie afgelopen is en kan er op school geruild worden. Maar je kunt ook creatiever denken:

  • Heb je een telefoonlijst van bijvoorbeeld de ouders van de klas, het voetbalteam of wat dan ook? Maak een groepsapp aan waarin jullie kunnen ruilen voor de kids…
  • Kijk eens op Marktplaats
  • Doe een oproep op Facebook
  • Gewoon in de straat, als je kind buiten speelt
  • Zet in alle groepsapps die je hebt een oproep of ze willen sparen voor je kind(eren)
  • Op velehandjes.nl kun je ze kopen…
  • Via de app in de gaten houden wie welke dubbel heeft en dan dus contact zoeken
Wil Cats
Volg me via:
Laatste berichten van Wil Cats (alles zien)