Skip to Content

Kinderfeestje groep 8; ideeën voor als je kind 12 jaar wordt met jongens en meiden

Kinderfeestje groep 8; ideeën voor als je kind 12 jaar wordt met jongens en meiden

Groep 8, een bijzonder jaar wat bol staat van de activiteiten. Een jaar waarin er voor het kind veel gebeurt, zoals het uitzoeken van de middelbare school, de eindmusical, schoolkamp en dan ook nog eens afscheid nemen van je oude schooltje.

Daarnaast wordt je kind rap groter en wijzer én soms opstandiger. Een puber (in wording) en een kinderfeestje groep 8? Tja, wat doe je daarmee?

Tuinfeestje

Is je kind een beetje aan het einde van het schooljaar jarig, dan zou je natuurlijk wat groter dan anders uit kunnen pakken en er meteen een afscheidsfeestje van kunnen maken.

In zo’n geval kan je het misschien wel met andere ouders samen regelen en er gewoon een heerlijk klassikaal feest van maken, als je kind dat ook leuk vindt natuurlijk.

Een groots tuinfeest, met leuke (vrije) speelmogelijkheden en uiteraard muziek kan bij de meeste kinderen wel op goedkeuring rekenen.

Zorg voor ruimte om even lekker achter elkaar aan te kunnen hollen of een potje te voetballen (het zijn ook nog gewoon kinderen, al denken ze daar zelf zachtjes aan een beetje anders over), maar zet ook leuke andere spellen neer.

Een sjoelbak, een dartbord (let wel even op de veiligheid…) of een voetbaltafel. Misschien heb je zelfs wel een tennistafel. Hartstikke leuk!

Het wordt helemaal compleet als je ook nog voor iets lekkers zorgt voor op de BBQ. Natuurlijk kan je een tuinfeest ook aan het begin van het jaar doen!

Vind je deze opzet wel leuk, maar is je kind in de winter jarig? Overleg eens met hem.

Want ze zijn natuurlijk groot genoeg om te begrijpen dat je een feest om zo’n reden ook een paar maanden kan uitstellen. En dan heb je meteen ook een manier van afscheid nemen te pakken!

Kinderfeestje groep 8

Bij mijn jongste is er met de hele klas in groep 8 een aantal keer bijzondere activiteiten buiten school om georganiseerd.

Het idee hierbij was dat het een leuke manier was om met elkaar (dus de hele klas) deze schooltijd af te sluiten. Het was de bedoeling dat hiernaast dan geen feestjes meer gegeven werden.

Nu liep dat allemaal een beetje anders (want laatstgenoemde was niet echt duidelijk gemaakt) maar goed. Wat wel overbleef waren leuke middagen met de hele klas.

Omdat we zo met meer waren, konden er ook andere dingen gedaan worden. We mochten op school de feesten geven (op woensdagmiddag).

Zo organiseerden we een high tea met heel veel lekkere, internationale hapjes (met dank aan o.a. de Marokkaanse moeders). En op het schoolplein kon er natuurlijk gewoon heerlijk gespeeld worden.

Ook organiseerden we een levend stratego in het park, vlakbij school. Maar klassen voor ons deden het nog veel gekker. Die gingen met de hele klas dingen doen als wave boarden.

Wij besloten bewust om voor minder dure dingen te gaan, zodat alle ouders gewoon hun steentje konden bijdragen.

Jeugddisco

De kinderen voelen zich natuurlijk al behoorlijk groot, dus een traditioneel kinderfeestje zit er niet meer in.

Bij jeugdsociëteiten en buurtcentra willen er nog weleens jeugddisco’s gehouden worden. Dat is ook een leuk idee om heen te gaan met het feestje van je kind.

Survival of klimparken

Een survivaltour, poldersporten of een klimpark: het zijn allemaal stoere activiteiten, die zeker aanslaan op deze leeftijd. Vaak kan je hier ook echt ‘kinderfeestjes’ boeken en heb je er zelf dus weinig meer aan te doen.

Eten kan je meestal ook mee boeken, dus je hebt vaak een compleet feest te pakken. En pa en moe? Die doen natuurlijk heel stoer mee! Of je verschuilt je natuurlijk achter het feit dat je foto’s moet maken…

Moet toch ook iemand doen, nietwaar?

Karten

Kleine snelheidsduiveltjes die je moet vermaken? Wat dacht je dan van karten? Plan er lekker eten bij en kart een paar rondes. Helemaal leuk!

Bioscoop

Heeft je kind een film die hij graag wil zien? Ook dat kan een leuk kinderfeest opleveren. Eet met elkaar alvast voor de film uit, bijvoorbeeld.

Ga er met z’n allen op de fiets heen en picknick onderweg (heb ik ooit gedaan en onderweg gestopt bij een speeltuin…) en maak zo het feest langer dan de film duurt.

Of ga naar de film en laat de meiden of jongens daarna blijven slapen…

Slaapfeest

Een slaapfeest is en blijft uiteraard een topper. En zeker niet alleen voor meiden. Je kan natuurlijk gaan voor opmaaksessies, kussengevechten en eindeloos geroddel… Maar een nachtje gamen is helemaal van deze tijd! Zorg voor films (of voor Netflix), lekkere muziek en borrelhapjes.

Natuurlijk hoort hier ook wel gewoon chips en frisdrank bij. Wil je het toch liever allemaal wat gezonder houden? Uiteraard ben jij de baas! Zorg dan voor gezonde snacks, wat sapjes of wat dacht je van een gezellige kookworkshop in de avonduren?

Nog even lekker het zelfgemaakte snackje opeten voordat er geslapen gaat worden (eh…hoort slapen er ook bij dan?).

Puzzeltocht

Een ander ding wat grotere kinderen ook leuk vinden is een puzzeltocht. Dit kan je zelf in elkaar zetten of je regelt een GPS-tocht. Het kan lopend of met de fiets en je kan er natuurlijk allemaal leuke extra’s bijdoen. Stop bij plekken om te spelen of te eten, bijvoorbeeld.

Musea

Tegenwoordig zijn musea allang niet saai meer. Veel musea richten zich (ook) op de beleving van de kinderen en daar kunnen zij juist heel veel DOEN. Heeft je kind een fascinatie voor een bepaald onderwerp? Zoek een leuk museum op!

Workshops

Zelf bezig zijn: bij een workshop zijn ze dat in ieder geval en vaak kan dat wel gewaardeerd worden. Je hebt meerdere mogelijkheden. Misschien ben je zelf wel handig en kan je zelf iets bedenken.

Misschien ken je iemand die wel een leuke workshop kan geven? Maar je kan het natuurlijk ook laten doen door professionals. Zij komen bij jou of je gaat naar hen toe. Je kan het zo gek niet bedenken.

Ga je voor een workshop sieraden maken, techniek of een vogelhuisje maken. Of gooi je het over een heel andere boeg en ga je zingen, dansen of toneellessen geven? Doe wat helemaal past bij jouw kind!

Wil Cats
Volg me via: