Skip to Content

Onderwater thema feestje; versiering, hapjes en taart

Onderwater thema feestje; versiering, hapjes en taart

Vandaag deel ik ‘eindelijk’ de foto’s van het dessert buffet dat ik voor de tweede verjaardag van onze dochter had gemaakt. Weet je nog wel, in het onderwater thema. Iets wat al lange tijd op mijn ‘to blog’ lijstje stond. 

Allereerst even een overzichtfoto. Zal ik daarna vertellen wat je allemaal ziet.

Underwater dessert buffet - mamaliefde

Gebak

Underwater dessert buffet - mamaliefde
Underwater dessert buffet - mamaliefde
Underwater dessert buffet - mamaliefde

Bij een verjaardag hoort gebak. Dit keer heb ik geen marsepeinen taart gebakken van meerdere verdiepingen. Wel mocht ik de kasteelvorm van mijn zus lenen, waar ik een onderwaterkasteel van heb willen maken met behulp van roombotercreme en chocoladestiften.

De kaarsjes in de vorm van zeemeerminnen en zeepaardjes waren ook erg fijn. Tot slot nog wat marsepeinen visjes en het onderwaterkasteel was klaar. In stukjes was het vooral een soort eenvoudige cake met een grote toef slagroom.

De tweede taart was een kwarktaart; dit valt over het algemeen zeer goed in smaak. Het idee was om er met vruchten visjes op te ‘tekenen’ en die ‘vast te leggen’ met gelatine. Dit had ik zelf zo bedacht en was dus ook een geval van uittesten.

Er zijn meerdere laagjes aan de pas gekomen voor het helemaal goed zat. De laag gelatine was hierdoor dikker geworden dan verwacht, maar had wel het gewenste effect en kon ook op zeer veel complimenten rekenen. Gelukkig was het ook nog lekker.

Tot slot had ik een aantal cupcakes gedecoreerd; wederom heel simpel en eenvoudig met een witte chocolade dip en visjesvormen. Zoals ik al zei; ik heb het mezelf makkelijk gemaakt.

Hartig

Underwater dessert buffet - mamaliefde
Underwater dessert buffet - mamaliefde

Op een dessert table horen in mijn ogen ook hartige gerechten. Vaak komt dit neer op fruit en bladerdeeghapjes. Ik merk dat de hartige hapjes over het algemeen altijd zeer gewaardeerd worden en erg hard gaan.

Watermeloenhaai; manlief had zijn beeldhouwkunsten losgelaten op een watermeloen die vervolgens gevuld werd met gemixt fruit. Hierbij had ik cupjes om het fruit in te doen.

Vishengels; van soepstengels had ik een soort hengels gemaakt, samen met (zoete) visjes.

Home made garnalensalade; garnalen zijn de grote favoriet van onze dreumes. Zo zijn we ooit op een bbq geweest, waar ze de hele avond alleen maar garnalen heeft gegeten. Dat mocht dus ook niet ontbreken op haar verjaardag. Manlief had een grote schaal vol gemaakt, samen met crackertjes om het op te doen.

Gevulde eieren; Zelf vind ik een gevuld eitje op zijn tijd wel lekker. Deze heb ik nadat ze gekookt zijn even in een badje gelegd van water met een druppeltje blauwe kleurstof. Vandaar de blauwe onderkant.

Cheese octopussen; Kaas kan natuurlijk niet ontbreken op een Hollandse verjaardag. Vandaar dat ik een zakje cheese strings heb gekocht en daar octopussen van heb willen maken. Dit idee had ik van pinterest en kan beter.

Bladerdeegdolfijntjes; Met een koekjesvorm heb ik dolfijntjes uitgesneden uit de bladerdeeg. Deze heb ik afgebakken in drie varianten; met sesamzaad, kaas en chocoladehagelslag.

Broodbootjes; Van croissantjesdeeg heb ik een soort bootjes ‘gevouwen’ en gevuld met kaas. Een sateprikker met zeil er in en klaar. Die gingen erg hard.

Zoet

S

En natuurlijk het zoete deel van de tafel. Normaal schotel ik niet veel snoepgoed voor, dus mag een verjaardag een goed euitzondering zijn. Want ook al kan gezond ook lekker zijn. Soms is het fijn om even een zoetekauw te zijn.

Zeewier; Helaas kon ik geen groene matten vinden maar deze blauwe met roze zure matten als een soort harmonica gevouwen op een sateprikker stonden erg leuk.

Scheermesjes; Dit zijn gewoon koekjes die zo uit een pak komen, vanwege de vorm en kleur vond ik ze er heel goed bij passen.

Zoetwaterparels; Wederom een idee van pinterest; dit moest ik gewoon maken. Tijdens onze vakantie heeft onze dochter kennis gemaakt met likkoekjes en die vond ze erg lekker. De roze heb ik uitgezocht en een rondje op gespoten met roombotercreme. Daar deed ik een roze parel in. Het zelfde deed ik met een tweede koekje; op elkaar plakken en klaar.

Zee-egel; De marsmallows heb ik gedipt in een blauw gekleurde witte chocolade. En na het uitlekken in een blauw wit strooisel. Ze waren erg lekker!

Reddingsboeien; Tussen de cakejes heb ik minidonuts versierd met poedersuiker en een rode schrijfstift.

Tot slot nog wat snoep zoals blauwe M&M’s, snoephaaitjes, zeebanket (chocolade), blauwe spekjes (uitgezocht uit een rood wit blauwe zak) en mokkaschuimpjes.

Decoratie

Underwater dessert buffet - mamaliefde

Tot slot de decoratie. Dit maakt het in mijn ogen helemaal af en kan het Zoals je ziet ben ik erg fan van de action; het crêpepapier, de gezichten van de haaien en schildpad, de slinger, de kaarsjes in de taart komen er allemaal vandaan. Zelfs een enorme opblaashaai die eerst boven de tafel hing, maar later toch maar heb verhuisd. En dat voor nog geen twintig euro.

Een eenvoudig tafelkleed voor 1 euro bij de wibra die na afloop ook de prullenbak in kan en wat blauwe placemats die ik nog had liggen maken het af. Voor de schalen heb ik overwegend wit gebruikt; ik kwam ergens witte porseleinen visvormige schalen tegen en blauwe plastic in schelpenvorm. Voor net dat beetje extra.

Ik heb al snel de neiging om al snel teveel te willen; bijvoorbeeld te ingewikkelde gerechten, of teveel gerechtjes. Dit keer heb ik een betere selectie gemaakt van de hapjes en die ook geprobeerd ‘af’ te maken. Zoals zeilen in de bootjes etc.

Bij alle gerechten had ik vervolgens ook een kaartje geplaatst met de ‘themanaam’ en het daadwerkelijke gerecht / ingrediënten. Er zijn er altijd bij die dat graag willen weten.  Met een stickervel visjes kom je dan een heel eind. Die visjes had ik ook op haar verjaardagsmuts geplakt.

Verder ben ik op dit soort verjaardagen heel erg fan van wegwerpservies; gewoon lekker makkelijk. Dat je niet na afloop nog een afterparty aan afwas hebt staan. Zelfs als de vaatwasser een deel van het werk uit je handen neemt.

Hiervoor kan ik altijd goed slagen bij de hema. Daar komen bijvoorbeeld de taartvlaggetjes vandaan en de blauw gerande bordjes etc. Om de achterste taarten iets omhoog te halen heb ik een schoenendoos gebruikt waar het tafelkleed over heen gevouwen werd en de haai heb ik op een omgekeerde blauwe schaal geplaatst.

Voor de jonge gasten had ik bij de Hema papieren rietjes in een vormpje en met een badeendje gehaald en een bellenblaas.

Tot slot nog een tip voor (jonge) kinderen; voor hun zet ik plastic bakjes neer die ze zelf mogen vullen met eten. Dan blijven ze niet de hele tijd snoepen of vragen om meer.

Linda van Aken
  1. Kimberley says:

    Wat gaaf!
    Die oester-koekjes (klinkt vies, haha) zijn echt heel gaaf!
    Dit is misschien wel leuk voor een zeemeermin-feestje voor mijn dochter.

Comments are closed.