Skip to Content

Natursutten glazen babyfles review

Natursutten glazen babyfles review

Helaas maakte ik pas onlangs kennis met glazen flessen, op het moment dat mijn eigen kinderen niet meer uit de fles dronken. In het begin vond ik dit heel bijzonder, glazen flessen voor baby’s. Tot ik het verhaal erachter hoorde. Want glazen flessen blijken heel goed te zijn voor baby’s.

Steeds meer merken hebben onlangs een glazen fles ontwikkeld; bekende merken maar ook minder bekend. Misschien ken je het merk Natursutten wel van de natuurrubberen fopspeentjes? Ook zij hebben hun assortiment uitgebreid met glazen drinkflessen. Het voordeel van glazen flessen is dat deze oersterk zijn, hittebestendig en makkelijk schoon te maken. 

Voordeel glazen babyflessen

Glazen babyflessen natursutten - Mamaliefde.nl

Een glazen babyfles is gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen. Ze zijn sterk en valbestendig, ook al zou je dat in eerste instantie niet van glas verwachten. Doordat de flessen in Frankrijk zijn gemaakt van borosilicaatglas, kunnen ze tegen grote temperatuurverschillen.

Dat is handig, want hierdoor kun je de fles met melk eenvoudig bewaren in de koelkast en hoef je het niet over te gieten als je de melk gaat opwarmen met heet water voor borstvoeding of in de magnetron bij kunstvoeding.

Daarnaast zijn ze makkelijk schoon te maken en ze kunnen gewoon met de overige afwas in de vaatwasser of worden uitgekookt. In glazen flessen kunnen geen krassen of beschadigingen komen waarin bacteriën zich kunnen nestelen en dus gevaar kunnen opleveren voor de baby.

De flessen zijn schokbestendig, licht in gewicht en vrij van BPA, phthalates en andere schadelijke stoffen. En tot slot zijn deze glazen flessen ook nog eens beter voor het milieu dan plastic babyflessen. Want daar verslijt je er toch al snel heel wat van.

Natursutten glazen flessen voor je baby

De glazen Naturssutten flessen zijn gemaakt van borosilicaatglas, de hoogste kwaliteit voor ultieme zuiverheid en worden in Frankrijk gemaakt. De glazen flessen zijn bestand tegen hitte, plotselinge grote temperatuurverschillen en mogen in de vaatwasser.

Hierdoor kunnen de flessen veilig worden opgewarmd en bewaard worden in de koelkast. De Natursutten glazen flessen zijn geschikt voor sterilisatie. Alle onderdelen van de flessen zijn vrij van BPA, ftalaten, polycarbonaten en PVC.

Flessenspeen

De fles is natuurlijk niets zonder speen. Natursutten glazen babyflessen met zachte natuurrubber slow flow speentjes. De speentjes hebben een innovatief ontwerp met dubbel anti-koliek ventiel, deze garandeert een evenwichtige doorstroom en vermindert zo gasvorming en darmkrampjes. De flesspenen worden van natuurlijk rubber gemaakt in Italië en zijn vrij van schadelijke chemische stoffen.

De bijbehorende flessenspeen is gemaakt van hetzelfde materiaal als de bekende fopspeentjes van Natursutten. De flesspenen zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber en worden in Italië vervaardigd. Deze zachte natuurrubberen flesspeentjes hebben een natuurlijke zachtheid die nog beter de borst nabootst.

Hier is ook rekening mee gehouden bij de vorm van de brede flesspeen die lijkt op een borst en op die manier het natuurlijk aanleggen stimuleert. Zo is het voor jou én je baby gemakkelijker om borst- en flesvoeding te combineren.

Het innovatieve ontwerp met een dubbel anti-koliek ventiel zorgt voor een constante stroom van de flesvoeding, waardoor darmkrampjes en gasvorming in de buik van je baby voorkomen worden. Natuurlijk zijn ze net als de flessen vrij van schadelijke stoffen. De speentjes zijn vervaardigd uit één stuk, waardoor er geen vuil en bacteriën tussen de naden kunnen komen. Er zijn twee maten flesspenen verkrijgbaar in slow-flow en fast-flow.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Tirza schreef:

  Superactie, ik zou ze graag willen winnen voor mijn kleinzoon die veel last heeft van darmkrampjes.
  En dat het zo een stuk minder belastend is voor het milieu s helemaal mooi…

 2. Yvonne Hulskes-Vogels schreef:

  Ik wil heel graag deze glazen flessen winnen. Ik ben 11 april uitgeteld.
  Ook vind ik glazen flessen beter dan plastic. In plastic zitten zoveel schadelijke stoffen, dat ik dat liever niet heb voor ons kindje.
  Glazen flessen zijn oerdegelijk en sterk, beter schoon te maken en hygiënischer.

  Dus ja, heel erg graag!

  Via facebook ook te vinden op Yvonne Hulskes-Vogels

 3. Oma will schreef:

  Dat zijn handige flessen! Zou ze graag willen winnen voor mijn buurmeisje , die in verwachting is van haar eerste kindje.

 4. Marieke schreef:

  War handig! Die flessen zou ik wel graag willen winnen voor onze kleine meid!

 5. Marian schreef:

  Ik ben erg nieuwsgierig geworden naar deze glazen flessen. Zou ze straks graag gebruiken voor ons wondertje in mijn buik!

 6. Ilona schreef:

  Ik doe graag mee!

 7. Fleur schreef:

  Ik doe ook graag mee. Niet voor mezelf, maar voor een zwangere vriendin! Ik denk dat ze de glazen flessen zeer kan waarderen, aangezien ze momenteel ook een duurzaam huis aan het bouwen zijn

 8. Cindy schreef:

  Ja, met deze winactie doe ik nou graag mee! Ik ben begin mei uitgerekend, en ben me al aan het verdiepen geweest in alternatieven voor plastic flesjes. Dergelijke glazen flessen lijken me een goede uitkomst!

 9. anja schreef:

  Ja ik doe graag mee aan deze flessen actie

 10. Cobi schreef:

  Wauw wat goed veel beter dan de spullen die bpa bevatten. Ik doe heel erg graag mee!

 11. Nadia schreef:

  Back to the roots! ???? Ik gebruik plastic flessen, deze worden snel dof en zien er ‘vies’ uit. Met glazen flessen zou dit niet het geval zijn, toch? Ik doe graag mee en heb deze leuke actie gedeeld & geliked.

 12. Vivi schreef:

  Mijn moeder gebruikte voor mij al glazen flessen, en ook ik wil hier straks mijn meis mee gaan grootbrengen. Zal proberen om zo min mogelijk schadelijke producten te gaan gebruiken.
  Gelukkig ben ik al opgevoed met alles wat de natuur ons brengt..
  en ook wat totaal niet goed is voor ons.
  Dit ga ik ook op ons eerste wondertje proberen over te brengen :)

 13. Tamara schreef:

  Superfijn kraamcadeau voor de kleine Fenna!

 14. Anneliese schreef:

  Ik doe graag mee voor de kleine, erg mooi flessen om te gebruiken !! :)

 15. Silke P schreef:

  Wat een goeie actie, ik ben heel benieuwd naar deze producten. Ik waag een gokje!

 16. Jan schreef:

  Leuk voor onze aankomende dochter !!!

 17. Kirsten schreef:

  Mijn flessencollectie bestaat uit glazen flessen van Beaba :) Ik ben heel blij dat ik voor glas gekozen heb (doe dus niet mee met je winactie).

 18. Laura schreef:

  Niet voor mezelf, maar voor een vriendin die zwanger is, lijkt me leuk om haar te kunnen geven! En stiekem is het ook omdat ik heel benieiwd ben naar deze flessen en ik ze op deze manier toch kan zien!

 19. Iris schreef:

  Ik doe super graag mee :-) Ben binnenkort uitgerekend en hoe fijn zijn deze flesjes!! Helemaal het idee dat zij gegarandeerd vrij zijn van schadelijke stoffen en makkelijk te zijn schoon te maken (we hebben dan wel meer dingen te doen), ik teken ervoor!

 20. Ed van der Ploeg schreef:

  Voor mijn lieve dochter die zwanger is van haar eerste kind en voor mijn eerste kleinkind.

 21. Mariska van lochem / op fb mariska giulianojazzlyna schreef:

  Oohhh ik ben zwanger van nummer 3. En ben iddwel heeel nieuwsgierug naar deze glazenflessen. Zeker door deze leuke blog. Bedankt dat je mij deze kans geeft. En mij ook deze info!! Super leuke actie en ik ga duimen!!

 22. Sas v.d Velde schreef:

  Goede actie zeg! Ik doe graag mee om kans te maken. Ik had al eens eerder over glazen flessen en de voordelen daarvan gelezen en was meteen overtuigd, maar ben ze in de winkel/webshop nog niet tegen gekomen, deze zouden dus super welkom zijn! Helemaal omdat we over twee weken onze eerste kleine verwachten, komt dus helemaal van pas!

 23. Cheryl schreef:

  Leuke winactie!

 24. Paula Prins schreef:

  Ik wens mijn pasgeboren zoon, natuurlijk de allerbeste start toe! Het verhaal over de plastic flesjes heb ik ook nooit geweten, fijn dat ik nu nog wel met de glazen flessen in de weer kan. Ik hoop en duim dat we zo’n glazen flessenpakket zullen winnen!!

 25. Deborah Hagelaars schreef:

  Lijken me geweldige flessen. Ik ben ze nog niet tegen gekomen in de winkel of kijk ik niet goed? Al dat plastic lijkt me echt niet goed. De fopspenen van difrax die ik voor mijn dochtertje koop ruiken ook altijd naar rubber en dat lijkt me niet zo gezond voor kindjes. Plastic flesjes kunnen ook dat geurtje hebben. Ik ben altijd bang dat er schadelijke stoffen vrij komen en zo ongewild in het buikje van mijn dochtertje komen. Ik ben nu pas op de hoogte van de glazen flessen anders had ik ze veel eerder besteld. Nu hopen op een beetje geluk om te winnen want dan heeft mijn dochter ook weer een flesje waar ze zonder zorgen aan kan zuigen. xxx

 26. carin schreef:

  Wauw wat een uitvinding dit. Ik had er tot op heden nog nooit van gehoord maar het lijkt mij wel super fijn. We zijn nu zwanger van onze eerste en we zouden heel graag dit set willen winnen. Hard duimen nu dus, super actie en hou je vanaf nu zeker in de gaten. Zag al wat meer mooie tips voorbij komen ;)

 27. mandy schreef:

  Ik doe heel graag mee! Ik wilde me sowieso al gaan verdiepen in glazen flessen. Heb nu plastic difrax. Maar van dit merk kende ik ze nog niet. Ik ben heel erg benieuwd ernaar. Sowieso al bedankt voor de info :-)

 28. Lieke blondeel schreef:

  Heel graag voor
  M’n vriendin ! Krijgt binnekort een kleine

 29. Marit schreef:

  Ik ben zwanger en de glazen flessen lijken me reuze handig voor straks!

 30. Fan schreef:

  Met een kindje op komst zit ik ook erg aan glazen flessen te denken. Glas vind ik wel spannend (breekbaar) klinken maar qua gezondheid (kunststof is dan bpa vrij maar het blijft toch kunststof) en ook qua reinigen lijkt mij dit echt wel beter. Ik zou deze graag winnen voor op de kinderopvangdagen naast de borstvoeding die ik hoop te geven.

 31. Dominique Visser schreef:

  Ik zou ook graag mee willen doen. Ben op dit moment zwanger van mijn 2e kindje en het lijkt mij een super handige fles om te gebruiken. Veel beter als de plasticflesjes. Ik zou het graag uit willen proberen.

 32. Lies schreef:

  Wat goed!!! En zo veel beter dan al dat plastic! Ik doe heel graag mee voor mijn beste vriendin die in verwachting is van haar eerste kindje, dit past ook heel mooi bij hoe zijn in het leven staat!

 33. Saskia Dijkstra schreef:

  Oh zou super zijn om te winnen. Onze kleine meid kan dan veilig haar melk uit de fles drinken. En makkelijk voor mama een veilige glazen fles die zo de koelkast/magnetron in kan

 34. Lieke schreef:

  Heel graag voor ons zoontje van 7 maanden. Lijkt me een fantastisch product!

 35. Anna Wienen schreef:

  Oooh ja Julia is nu 6 weekjes oud en de borstvoeding lukt niet meer.. Dus ik zou ze best willen uitproberen ☺️

 36. Nicole Merkx schreef:

  Super! Ik had er ook een tip overgekregen. Wij gaan vanwege persoonlijke medische redenen voor flesvoeding! Aangezien vriendjelief werkt in de watersector, had ik al vernomen dat de plasticflessen (waar water in zit) of waar babies uit drinken niet allemaal even veilig zijn op ten duur. Ik ben er zeker voor om de glazen fles te gaan proberen!

 37. Jess schreef:

  Ik doe graag mee. Wij hebben hier kleine glazen flesjes van avent. Wij proberen duurzame producten te kopen en daar hoort glas natuurlijk bij ;-). Ik wil zeker eens een ander merk proberen en natuurlijk ook eens een grote fles.
  Duimen maar!

 38. Rizana schreef:

  Wij doen graag mee! De baby wordt in juli geboren dus komt goed van pas! :)

 39. Nienke schreef:

  Ook al ben ik van plan weer borstvoeding aan ons vierde kindje te geven, een paar flessen hebben we natuurlijk wel nodig. Ik doe dus graag mee aan deze leuke winactie, want dit lijken me prachtige flessen!

 40. Debbie vd broek schreef:

  Ik doe graag mee! Ik kan geen volledige borstvoeding geven dus kan straks de flessen weer hard gebruiken!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.