Skip to Content

Natursutten glazen babyfles review

Helaas maakte ik pas onlangs kennis met glazen flessen, op het moment dat mijn eigen kinderen niet meer uit de fles dronken. In het begin vond ik dit heel bijzonder, glazen flessen voor baby’s. Tot ik het verhaal erachter hoorde. Want glazen flessen blijken heel goed te zijn voor baby’s.

Steeds meer merken hebben onlangs een glazen fles ontwikkeld; bekende merken maar ook minder bekend. Misschien ken je het merk Natursutten wel van de natuurrubberen fopspeentjes? Ook zij hebben hun assortiment uitgebreid met glazen drinkflessen. Het voordeel van glazen flessen is dat deze oersterk zijn, hittebestendig en makkelijk schoon te maken. 

Voordeel glazen babyflessen

Glazen babyflessen natursutten - Mamaliefde.nl

Een glazen babyfles is gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen. Ze zijn sterk en valbestendig, ook al zou je dat in eerste instantie niet van glas verwachten. Doordat de flessen in Frankrijk zijn gemaakt van borosilicaatglas, kunnen ze tegen grote temperatuurverschillen.

Dat is handig, want hierdoor kun je de fles met melk eenvoudig bewaren in de koelkast en hoef je het niet over te gieten als je de melk gaat opwarmen met heet water voor borstvoeding of in de magnetron bij kunstvoeding.

Daarnaast zijn ze makkelijk schoon te maken en ze kunnen gewoon met de overige afwas in de vaatwasser of worden uitgekookt. In glazen flessen kunnen geen krassen of beschadigingen komen waarin bacteriën zich kunnen nestelen en dus gevaar kunnen opleveren voor de baby.

De flessen zijn schokbestendig, licht in gewicht en vrij van BPA, phthalates en andere schadelijke stoffen. En tot slot zijn deze glazen flessen ook nog eens beter voor het milieu dan plastic babyflessen. Want daar verslijt je er toch al snel heel wat van.

Natursutten glazen flessen voor je baby

De glazen Naturssutten flessen zijn gemaakt van borosilicaatglas, de hoogste kwaliteit voor ultieme zuiverheid en worden in Frankrijk gemaakt. De glazen flessen zijn bestand tegen hitte, plotselinge grote temperatuurverschillen en mogen in de vaatwasser.

Hierdoor kunnen de flessen veilig worden opgewarmd en bewaard worden in de koelkast. De Natursutten glazen flessen zijn geschikt voor sterilisatie. Alle onderdelen van de flessen zijn vrij van BPA, ftalaten, polycarbonaten en PVC.

Flessenspeen

De fles is natuurlijk niets zonder speen. Natursutten glazen babyflessen met zachte natuurrubber slow flow speentjes. De speentjes hebben een innovatief ontwerp met dubbel anti-koliek ventiel, deze garandeert een evenwichtige doorstroom en vermindert zo gasvorming en darmkrampjes. De flesspenen worden van natuurlijk rubber gemaakt in Italië en zijn vrij van schadelijke chemische stoffen.

De bijbehorende flessenspeen is gemaakt van hetzelfde materiaal als de bekende fopspeentjes van Natursutten. De flesspenen zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber en worden in Italië vervaardigd. Deze zachte natuurrubberen flesspeentjes hebben een natuurlijke zachtheid die nog beter de borst nabootst.

Hier is ook rekening mee gehouden bij de vorm van de brede flesspeen die lijkt op een borst en op die manier het natuurlijk aanleggen stimuleert. Zo is het voor jou én je baby gemakkelijker om borst- en flesvoeding te combineren.

Het innovatieve ontwerp met een dubbel anti-koliek ventiel zorgt voor een constante stroom van de flesvoeding, waardoor darmkrampjes en gasvorming in de buik van je baby voorkomen worden. Natuurlijk zijn ze net als de flessen vrij van schadelijke stoffen. De speentjes zijn vervaardigd uit één stuk, waardoor er geen vuil en bacteriën tussen de naden kunnen komen. Er zijn twee maten flesspenen verkrijgbaar in slow-flow en fast-flow.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)