Vandaag is mijn moeder jarig, hiep hiep hoera! Daarnaast was vorige week mijn schoonmoeder jarig, stiekem best wel handig twee verjaardagen zo dicht bij elkaar. Ben je in één keer knutselen klaar. Want na lang nadenken over wat je het beste kan geven als cadeautje voor oma is dat vaak toch iets wat je kind zelf heeft gemaakt. Met een beetje geluk kun je de pedagogisch medewerkers op de peuterspeelzaal of kinderopvang lief aankijken of ze iets knutselen voor oma. Maar ook thuis kun je prima iets moois maken. Het hoeft niet ingewikkeld, een beker laten bewerken met porseleinstiften en het is meteen het meest dierbare beker voor oma. Dit heb ik zelf ook als klein meisje voor mijn oma gemaakt en heb ik na haar overlijden weer teruggekregen dus staat nu hier in de kast. Daarom dat ik op zoek ging naar wat ideeën om te maken. Heb ik ook een goed ‘excuus’ waarom de fotoboeken met foto’s van het afgelopen jaar nog niet af zijn…

Een levensgrote kaart

DIY: XXL-hugg Valentijnskaart - Mamaliefde

Deze xxl-kaart maakte ik samen met de kinderen twee jaar geleden voor Valentijn. Hiervoor gebruik je een behangrol waarop je het silhouette van één van de kinderen natekent en vervolgens laat inkleuren. Heerlijk op de grond liggen en kleuren maar. Natuurlijk ook prima geschikt voor een verjaardag!

Lees ook: Levensgrootte kaart

Handafdruk

Deze handafdrukken om met zoutdeeg te knutselen zijn niet alleen leuk voor Kerstmis, maar kunnen het hele jaar door. In plaats van een cirkel kun je ook de vorm van het handje uitsnijden (iets breder). Wordt de afdruk direct iets visueler.

Lees ook: handafdruk en voetafdruk maken

Kaarsen versieren

Een mooie kaars in de woonkamer is natuurlijk altijd erg mooi, helemaal als je kleinkind deze ‘zelf’ gemaakt heeft. Deze kaarsen zijn gemaakt met transferpapier, maar je kan ze ook met speciale stiften zelf laten versieren.

Lees ook: Spelletjes om cadeautjes uit te pakken

Een pasta ketting

Heb je penne in huis en verf, of natuurazijn en voedingskleurstof? Dan kun je heel eenvoudig zelf je pasta kleuren en kan je kind aan de slag om daar een vrolijke ketting van te maken.

Bosje bloemen

Dit bosje bloemen heeft onze dochter eerder al gemaakt. Of eigenlijk, zij heeft het papier gekleurd en ik heb een omtrek van haar hand gemaakt en vervolgens meerdere keren uit te knippen. Deze hebben we vastgemaakt aan rietjes en met een lintje aan elkaar gebonden. Persoonlijker kun je geen bosje bloemen maken. Leuk ook in combinatie met pasfoto’s van alle kleinkinderen.

Fotolijstjes

Foto’s van de kleinkinderen doen het natuurlijk altijd goed. Zeker als je er een beetje creatief mee aan de slag gaat zoals op bovenstaande foto’s. Of je nu één of meerdere kleinkinderen hebt.

Foto-onderzetters

Naast fotolijstjes kan je ook creatief aan de slag gaan om iets te maken, zoals deze foto-onderzetters.

Lees ook: DIY zelf een foto op canvas maken met mod-podge

Je bent een kei

Dit blijft een leuk idee, niet alleen trouwens voor oma’s en opa’s maar ook papa’s en het nichtje dat oppast.

Allerlei dingen decoreren

Het maakt niet uit wat, of het nu gebruiksvoorwerpen zijn zoals placemats, bekers, dienbladen en vazen of leuk voor aan de muur een canvas. Gewoon even je kind vrij spel geven en je hebt het mooiste cadeau dat je maar kunt geven.

Wat laten jullie je kind knutselen voor de verjaardag van oma?

Lees ook

Linda van Aken