Skip to Content

50 Kinder evenementen Nederland met gezin & familie

50 Kinder evenementen Nederland met gezin & familie

Uitjes hoeven niet altijd heel veel geld te kosten. Verspreid over het jaar worden er ook heel veel evenementen & festivals georganiseerd waar je gratis naar toe kan, met kinderen.

Soms zijn er wel bepaalde activiteiten waar je om deel te nemen voor moet betalen. Een overzicht van alle evenementen zowel landelijk als in de verschillende steden.

Inhoud toon

Januari

Februari

Maart

April

Kom in de Kas – Dag – Landelijk

Niet alleen in het Westland, maar begin april zijn er verspreid over heel Nederland meer dan 200 kassen die hun deuren openen voor een kijkje in de kas. J

e kunt genieten van allerlei groenten en kleurrijke bloemen en planten. De kwekers vertellen je graag alles over de producten die ze telen en vaak kan je het ook proeven ;-)

Meer informatie vind je hier.

Nationale Museumweek – Landelijk

De tweede week van april staat in het teken van de Nationale Museumweek en openen musea door heel Nederland niet alleen de deuren, maar kan je hier ook met korting heen en worden er extra activiteiten georganiseerd.

De ‘Nationale Museumweek’ (voorheen ‘Museumweekend’) is een jaarlijks evenement in Nederland. Veel musea zijn dan gratis of met korting toegankelijk.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: De leukste museums met kinderen in Nederland

Bloemencorso Bollenstreek – Lisse / Noordwijk

In april is de jaarlijkse Corsoweek in de Bollenstreek. Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen.

Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft.

De optocht bestaat uit zo’n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen.

Meer informatie vind je hier.

Onder andere ook in Winterswijk en Eelde worden er bloemencorso’s georganiseerd waarbij je een plaatsje zoekt langs de route en vervolgens de mooist versierde voertuigen voorbij ziet komen.

Jonge Dierendag – Deventer

De jonge Dierendag bij de Ulebelt wordt ieder jaar op Tweede Paasdag georganiseerd. Dit is een tip van Kidseropuit. Dit jaar zijn er biggen, lammetjes, kuikens en pony’s!

Er is veel te knutselen en Heidi’s Handwerkclub presenteert zich, net als veel natuurorganisaties. De eigen spingroep van de Ulebelt komt spinnen en vilten, je kan reuzebellen komen blazen en naar muziek luisteren. Er zijn weer tuinplantjes te koop van onze eigen tuingroep.

Uiteraard scharrelen de Paashaas en Tweedehands Hen over het terrein. Een dierenschilder demonstreert zijn kunsten, het terras is open voor lekkere drankjes en hapjes.

Meer informatie vind je hier.

Loeren bij de Boeren – Limburg

Ook in Limburg worden er leuke activiteiten georganiseerd; zoals het loeren bij de boeren op zondag 30 april dat getipt werd door Marjon. Loeren bij de Boeren wil de agrarische sector dichter bij de mensen brengen. Daarom openen zeven agrarische ondernemers in Leudal en Peel en Maas hun poorten. 

Iedereen die eens een kijkje wil komen nemen bij de boer is welkom. De diverse boerenbedrijven zijn te bereiken via een fietstocht van ongeveer 20 kilometer.

Het is een belevenis op zich om de verscheidenheid en diversiteit van zowel het landschap als de bedrijven te ervaren. U kunt dit zien, horen, voelen en proeven. Alle zintuigen worden aangesproken.

Je hebt trouwens op 2/3 juli een gelijknamig festival; Loeren bij de Boeren is een zomers festival met goede muziek, een streekmarkt, kinderactiviteiten en bijzonder locatietheater.

Meer informatie vind je hier.

Mei

Vettt Bengelfestijn Bevrijdingsdag – Enschede

Het Vettt Bengelfestijn is een onderdeel van Bevrijdingsfestival Enschede op de Universiteit Twente.

Dit is speciaal voor kinderen van 0 tot 8 jaar die wel van een feestje houden! Lekker dansen, knutselen, hutten bouwen, LEGO bouwen, muziek maken, schmincken en af en toe een springkussentje pakken? Dan willen ze dit niet missen!

Enne, als ouder mag je ook mee :-). We zorgen ook voor een plek waar je eventueel een flesje kunt verwarmen, een luier kunt verschonen (mocht het gras te nat zijn :-) en waar je kunt voeden.

Meer informatie vind je hier.

Molendagen – Landelijk

Tijdens het tweede weekend van mei zijn honderden wind- en watermolens geopend voor het publiek. Op Nationale Molendag draaien en malen meer dan 900 molens, verspreid over heel Nederland. De meeste molens zijn gratis te bezoeken.

Als je eens een molen wilt bezoeken en een molenaar ontmoeten, dan zijn de Nationale Molendagen een prima gelegenheid.

Lees ook: Nationale Molendagen

Dag van het kasteel

Op tweede Pinksterdag is de Dag van het Kasteel. Kastelen en buitenplaatsen zetten de poorten van het landgoed (en soms het huis) open om belangstellend publiek te ontvangen. Het is een dag voor jong en oud.

Meer informatie vind je hier.

Campina Open Boerderijdagen – landelijk

Elk jaar op de vrijdag na Hemelvaart en op maandag Tweede Pinksterdag openen onze boerenfamilies hun staldeuren, zodat jong en oud kan zien en beleven waar de melk van Campina vandaan komt.

De boerderijdagen van afgelopen jaa waren wederom een groot succes!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Campina Boerderij dagen

Fries Straatfestival – Leeuwarden

Het Fries StraatFestival zet ieder jaar het laatste weekend van mei de Leeuwarder binnenstad op z’n kop. Het is een weekend vol prachtig straattheater en fijne muziek.

Meer informatie vind je hier.

Juni

Dag van de Bouw – Landelijk

Tijdens de Dag van de Bouw gaan er allerlei bouwlocaties open in Nederland. Op de locaties die opengaan hangen bouwhekdoeken van de Dag van de Bouw! Kom eens achter de stalen hekken kijken.

Meer informatie vind je hier.

Boert Bewust

In het laatste weekend van juni ervaren bezoekers het echte boerenleven bij boeren en tuinders uit alle Boert Bewust-streken. Wie kan beter vertellen over het boerenleven dan de boer zelf? Tijdens De Boeren Beleving is er in alle Boert Bewust-streken ruimte voor een goed gesprek. T

ijdens de picknick met streekproducten of een van de andere activiteiten neemt de boer of tuinder tijd voor vragen of het vertellen van zijn verhaal. Voor kinderen is er een speurtocht en selfiewedstrijd waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

Tijdens De Boeren Beleving ervaren bezoekers het werk op de boerderij en horen boeren en tuinders hoe consumenten denken over het boerenleven. Elke boer geeft tijdens De Boeren Beleving zelf invulling aan het programma op zijn erf.

Zo kunnen bezoekers in Salland biggen knuffelen en een les yoga volgen in de koeienstal, in Rijk van Nijmegen picknicken in een boomgaard en in de Gelderse Vallei een cultureel festival tussen de koeien bezoeken.

Meer informatie vind je hier.

KidsAdventureland – Raalte

Als onderdeel van het Ribs & Blues pretpark wordt er speciaal voor de kinderen KidsAdventureland georganiseerd. Dit bestaat uit 3 werelden voor verschillende leeftijden. Zo heb je de Mini kids world voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar. Dit is een veilige speelhoek waar kinderen kunnen deelnemen aan allerlei leuke spelletjes.

Er staat ook een springkussen. Kids Corner is er voor kids t/m 12 jaar waar ook diverse activiteiten worden georganiseerd. Bijvoorbeeld: schminken, houten Goliath-spellen, zelf popcorn en stokbrood bakken, een draaimolen, een klimtoren en de Air Slide: een combinatie van een glijbaan (7m) en een vrije val.

Tot slot heb je de KidsAdventurelant uitdagende attracties voor de oudere kids en jongeren. Zoals Tokkelen, een klimnet, bungee-trampoline, Stormbaan Roll Off en Sweeper.

Meer informatie vind je hier.

Midden-Delflanddagen – Midden-Delfland

Half juni worden de Midden-Delfland Dagen georganiseerd. Om te laten zien hoe dichtbij dit groene veelzijdige gebied eigenlijk is. Bezoekers kunnen genieten van de natuur en kennis maken met de verschillende organisaties die in en rondom het Midden-Delflandgebied gevestigd zijn.

Er zijn diverse wandel-, fiets- en vaarroutes en er worden zeer diverse activiteiten en workshops georganiseerd. Voor de kinderen is er een speciaal programma.

Meer informatie vind je hier.

Vlaggetjesdag – Scheveningen

Vlaggetjesdag Scheveningen is een evenement dat al jaar in jaar uit de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Deze dag wordt ieder jaar door honderdduizenden mensen bezocht. Er is tijdens dit evenement in de Scheveningen Haven dan ook van alles te doen voor jong en oud.

at dacht je van een vlootschouw waar talloze grote en kleinere visserijschepen uitvaren en zorgen voor een spektakel op zee. Je kan deelnemen aan de Oud-Hollandse Kinderspelen waar kinderen de spelletjes spelen die opa’s en oma’s vroeger speelden.

Terug in de tijd in het Schevenings Tafereel en Dorp, met foto’s en ansichten en demonstraties van Scheveningse ambachten. En natuurlijk hap en test je tijdens Vlaggetjesdag de nieuwe haring!

Meer informatie vind je hier.

Sail – Den Helder

In Juni wordt in Den Helder Sail georganiseerd. Volgens Emy een echte aanrader, helemaal als je kinderen net zoals die van mij van bootjes kijken houden. Hier kan je je onderdompelen in de magie van het maritiem nautische erfgoed.

De rijke historie van de zeevaart en haven die nog steeds belangrijk zijn in de economie.

Kom kijken naar de Tall Ships, Nederlandse historische schepen, moderne schepen en marineschepen en beleef de diverse grote en kleinere evenementen vol leuke activiteiten op Willemsoord, Flaneerkade, Nieuwediepkade en Marineterrein in Den Helder!

Meer informatie vind je hier.

Kids@thePark – Hengelo

Kids@thepark: een ideale en gezellig dag met je gezin! De kids vermaken zich de hele dag in het park, ouders kunnen heerlijk rondkijken, shoppen en op het terras genieten van een hapje en een drankje!

Voor het eerst is kids@thepark een twee dagen durend evenement. Het knusse Prins Bernhardplantsoen in Hengelo wordt omgetoverd tot een gezellig familiepark!

Er is van alles te doen en te zien o.a.: vele kramen en tenten met uiteenlopende producten voor het hele gezin, groot podium met diverse optredens, modeshows, verschillende kinderworkshops, diverse sport- & spelactiviteiten en spectaculaire attracties.

Kijk hier voor meer informatie.

Mooi Weer Spelen – Delft

Het straatkunstfestival Mooi Weer Spelen (MWS) wordt met bewoners van Delft georganiseerd, ontworpen, gebouwd en gedraaid, samen met straatkunstmakers en circusartiesten.

In dat kader organiseert de stichting halfjaarlijks in een wijk in Delft ‘Maakweken voor straatkunst’. Straatkunstmakers en circusartiesten komen bijeen, maken hun eigen voorstelling (af) en tonen de resultaten aan elkaar en aan de Delftse bevolking.

De makers en artiesten bieden in de weken tevens ateliers en workshops voor scholieren, studenten en derden.

Meer informatie vind je hier.

IVN Slootjesdagen – Landelijk

Kruip, glibber, speur en ontdek alles over slootjes en wie of wat daar leven tijdens de IVN Slootjesdagen! Word Slootjesexpert en ga mee op slootjessafari, snorkel in de sloot en kwaak mee met een kikkerconcert.

Tijdens de IVN Slootjesdagen worden kinderen onder begeleiding van IVN Natuurgidsen echte Slootjesexperts. Een leuke activiteit doen EN tegelijkertijd meewerken aan wetenschappelijk onderzoek?

Dat kan! Tijdens de jaarlijkse IVN Slootjesdagen in juni. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen dan samen met hun (groot)ouders waterdiertjes vangen en waterproefjes doen.

Allemaal onder begeleiding van IVN Natuurgidsen. Niet alleen een leuke activiteit, maar ook belangrijk. Aan de hand van alle data kunnen wetenschappers van het Nederlands Instituut voor Ecologie de waterkwaliteit beoordelen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: IVN Slootjesdagen

Modderdag – Landelijk

Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent.

Op verschillende plaatsen in heel Nederland organiseren bedrijven, uitjes, opvang en scholen speciale activiteiten in en om de modder. ModderDag in Nederland wordt georganiseerd door IVN.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Nationale Modderdag activiteiten

Parkpop – Den Haag

Op de laatste zondag van juni wordt Parkpop georganiseerd in Den Haag. Dit is één van de grootste gratis festivals van Europa, en tevens één van de langstlopende. Naast de muziek en het programma werkt de locatie in het park mee aan de sfeer.

Parkpop is namelijk meer dan alleen pils en popmuziek maar draait vooral om de gezelligheid en de mensen met nationale en internationale acts. Daarom is dit ook zeer geschikt voor ‘beginners’ en kinderen.

Zeker als je aan het begin komt. Aan het einde van de dag wordt het drukker en kan het gras nogal vies zijn.

Meer informatie vind je hier.

Boerol – Midden-Delfland

Vlak naast de deur van Lisette wordt op 23 en 24 juni Boerol georganiseerd in Midden-Delfland. Dit jaar voor de 10de en laatste keer. Boerol is hèt cultuurfestival in de polder met theater, beeldende kunst, toneel, film, land-art, poëzie en natuurlijk veel muziek.

Boerol is voor jong en oud en op de zaterdag helemaal gratis. Het begon met als doel landschap en cultuur met elkaar te verbinden.

Activiteiten zijn onder andere: dichters in het veld, acrobatiek, verrassend theater rondom het boerenerf, wereldmuziek op de boerenwagen, kunstobjecten in het veld, streekproducten bij de horeca, blije gezichten bij alle kinderactiviteiten.

Meer informatie vind je hier.

Buitenspeeldag & Nationale Straatspeeldag – Landelijk

Buitenspeeldag is een dag in Nederland en België met het doel kinderen te stimuleren om buiten te spelen en te sporten in hun eigen buurt.

Dit wordt gesteund door Jantje Beton. Veilig Verkeer Nederland versterkt het initiatief door op dezelfde dag de Nationale Straatspeeldag te organiseren waarbij straten en pleinen worden afgezet zodat veilig kan worden gespeeld.

In Nederland wordt de Buitenspeeldag jaarlijks gehouden op de tweede woensdag van juni, vlak voor de zomervakantie.

Klik hier voor meer informatie.

Lees ook: Buitenspeeldag 2019; Activiteiten & Ideeën

Juli

Deventer op Stelten – Deventer

Ook dit is een tip van Saskia, begin juli wordt dit in Deventer georganiseerd. Dit is het grootste theaterfestival van Oost-Nederland en vindt plaats van vrijdagavond tot en met zondagmiddag.

‘Deventer Op Stelten’ is uitgegroeid tot toonaangevend festival voor internationaal buitentheater. Met een programma van voorstellingen op hoog niveau, zowel in letterlijke als figuurlijke zin, maakt het festival onderscheidend ten opzichte van andere festivals.

Van hoogstaand buitentheater tot openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, van theater op stelten tot spektakel op hoog niveau, van humoristische tot meer ingetogen acts.

Meer informatie vind je hier.

Summerloverz – Ede

Zon of geen zon, hete temperaturen of niet, regen of wind, met het Summerloverz Festival wordt eind juli gegarandeerd Hot! Summerloverz brengt je deze zomer, ritmische beats, zwoele latin klanken en de beste eclectic beats.

Het Summerloverz Festival wordt dit jaar nog spectaculairder en je kan Summerloverz het komende zomerseizoen in meerdere steden verwachten!

Meer informatie vind je hier.

Augustus

Varend Corso – Westland

Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen en planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. Dit unieke spektakel staat garant voor een heerlijk dagje uit met familie of vrienden. Het corso is dit jaar op 4, 5 en 6 augustus te zien. De stoet trekt door onder meer Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen.

Meer informatie vind je hier.

Internationaal Vuurwerk Festival – Scheveningen

Twee weekenden vol sensationeel vuurwerk aan de Haagse kust. Het Internationaal Vuurwerkfestival vindt dit jaar plaats in augustus. Het grootste vrij toegankelijke vuurwerkevenement van Europa wordt inmiddels voor de 40e keer georganiseerd.

Ook dit jaar gaan verschillende landen met elkaar de strijd aan voor de prestigieuze titel ‘Meest Spectaculaire Vuurwerk van het jaar’.

Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook; Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen met kinderen

Uitmarkt – Amsterdam

De Uitmarkt trekt jaarlijks zo’n 500.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste culturele evenementen in Nederland.

Het festival opent traditioneel het nieuwe culturele seizoen met meer dan 350 optredens op zo’n 30 podia. Van klassiek tot kindvriendelijk, hiphop tot dans en theater tot jazz – er is voor ieder wat wils.

Kijk hier voor meer informatie.

Oogstfeest Kinderboerderij de Kraal – Rotterdam

Het Oogstfeest is een gezellige dag aan het einde van de zomer. Vroeger de dag dat de boeren vierden dat ze de oogst hadden binnengehaald maar bij ons een dag waarop we een feestje bouwen op de kinderboerderij.

Er is van alles te doen bij Kinderboerderij de Kraal. Je kan pizza bakken, aardappels omtoveren in rolchips, armbandjes maken van echte schapenwol, kaarsen maken en fruitsap maken. Bij een volle strippenkaart krijg je een cadeautje.

Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook: Oogstfeesten Nederland

September

Wereld Haven Dagen – Rotterdam

Elk eerste weekend van september staat Rotterdam in het teken van de haven. Het verstevigen van de band tussen haven, stad en haar natuurlijke achterland is waar de Wereldhavendagen om draait.

Tijdens dit weekend krijgt iedereen de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de keuken van verschillende (haven)bedrijven. Een unieke kans om op plekken in de haven te komen waar je normaal gesproken niet mag komen.

Meer informatie vind je hier.

Bieslanddagen – Delft

De BieslandDagen zijn het leukste, groenste en gemoedelijkste evenement in de regio. Elk jaar worden ze in het eerste weekend van september gehouden op 6 locaties in en rondom Klein Delfgauw.

Met onder andere een streekmarkt, boerendoepad, kalfjes knuffelen, schminken en paardrijden bij knorretje, een schapendrijfwedstijd, leuke muzikale optredens, workshops en vooral genieten van het groen! Voor jong en oud.

De Bieslanddagen zijn altijd in het eerste weekend van september.

Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook: Bieslanddagen

Open Monumentendagen – landelijk

In het tweede weekend van september zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: De leukste monumenten in Nederland met kinderen

Lichtjesroute – Eindhoven

De Lichtjesroute is een evenement dat in het najaar, beginnend met de bevrijdingsoptocht, wordt gehouden in Eindhoven.

Het is het ‘gevolg’ van de bevrijding van Eindhoven: het doel van de lichtjesroute is het in stand houden van de herinnering aan de bevrijding van Eindhoven, met het uitbeelden van herdenking en vrijheid maar ook van de illusie van ‘sprookjes in licht’.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Uittip; Lichtjesroute in Eindhoven

Vliegerfestival – Scheveningen

Het Vliegerfestival Scheveningen is het grootste internationale vliegerevenement van Nederland. Vanwege het fantastische schouwspel is het evenement een perfecte gelegenheid voor een leuk dagje of weekendje met kinderen aan het Scheveningse strand!

Tijdens het Vliegerfestival Scheveningen presenteren vliegeraars uit tientallen landen vliegershows en demonstraties in verschillende thema’s en disciplines: powerkiting, stuntvliegeren en megakite-éénlijnsvliegeren.

Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook: Vliegerfestival op Scheveningen

Oktober

Weekend van de Wetenschap – Landelijk

Tijdens Weekend van de Wetenschap in het eerste weekend van oktober zijn er meer dan 1.500 -veelal gratis- activiteiten door het hele land. Voor iedereen is er iets leuks of avontuurlijks te beleven. Ieder jaar worden er ook twee wetenschappers gevraagd als ambassadeur en worden er activiteiten georganiseerd.

Lees ook: Weekend van de wetenschap

Generation Discover Festival

Het Generation Discover is een vijfdaags gratis toegankelijk jaarlijks festival in oktober, dat is bedoeld om jongeren in aanraking te laten komen met wetenschap en technologie. Het moet kinderen op speelse manier laten kennismaken met techniek

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Generation Discover Festival

November

Lightfestival – Amsterdam

Tijdens het festival dat begint op 30 november zijn er speciale rondvaarten en wandelroutes langs spectaculair verlichte kunstwerken. De Water Colors rondvaarten nemen je mee langs de vele kunstwerken en laten de stad vanaf het water zien.

Vanaf half december tot begin januari is er de wandelroute Illuminade, die door de stad loopt. Daarnaast zijn er rondleidingen en vinden er uitgebreide programma’s en activiteiten plaats in musea, theaters, restaurants, winkels en andere locaties in Amsterdam.

Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook: Amsterdam Light Festival

December

Kerstmarkten – Landelijk

Aan het einde van het jaar in november en december worden er steeds meer kerstmarkten georganiseerd.

In grote steden maar ook kleinere dorpjes of juist kastelen en andere sfeervolle locaties worden er kerstmarkten of andere evenementen georganiseerd waarbij bijvoorbeeld het licht van de kerstboom met muzikale omlijsting aangestoken wordt.

Lees ook: Overzicht van kerstmarkten in Nederland

Wisselend

112-dag – Landelijk

De hulpdiensten zijn vaak heel indrukwekkend voor kinderen. Tijdens de 112-dag worden er ambulances, brandweerwagens en politieauto’s uit de kast getrokken en mogen bezoekers hier op of in en kunnen ze oefenen met brandjes blussen of voelen hoe zwaar bepaalde uitrustingen zijn etc. Dit wordt vaak lokaal georganiseerd.

Maandelijkse Sonsbeekmarkt – Arnhem

Een iedere maand terugkerende markt / festival wordt getipt door Desirée. Namelijk de Sonsbeekmarkt bij Park Sonsbeek in Arnhem, dit wordt elke eerste zondag van de maand georganiseerd. De Sonsbeekmarkt is een mix tussen een streekmarkt en een theatraal buitenfestival.

Een vrolijk feest met kleurrijke kramen en mobiele keukentjes is gericht op pure voeding uit de streek of wereldse en creatieve producten. Met daarnaast een bijpassende festivalprogrammering van straattheater, muziek, natuurbeleving en inspirerende workshops.

Waar je lekker en gezond inkopen kunt doen, leuke cadeaus kunt kopen, je komt er om te socializen, maar je kunt er ook inspiratie op komen doen.

Hier vind je meer informatie.

Wekelijkse kaasmarkt – Gouda

Als je op donderdagochtend in de buurt van Gouda bent is de kaasmarkt een absolute aanrader volgens Mariska. Dit wordt iedere donderdagochtend georganiseerd en duurt de hele zomer.

Op de kaasmarkt is er heel veel te zien en doen voor kinderen. De Gouda Kaasmarkt is een spectaculair historisch schouwspel. Voor de Waag onderhandelen boeren met de handelaren over de prijs.

En zoals het al eeuwenlang gaat, wordt de koop nog altijd met een handjeklap beklonken. De kazen worden aan- en afgevoerd op brikken en na de verkoop gewogen in de monumentale Goudse Waag.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Gouda: Bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten. Tips wat te doen met kinderen ook in omgeving

Foodtruckfestivals

Festival Trek – Diverse steden & data

Vanaf dit voorjaar doet de TREK-karavaan Rotterdam, Maastricht en Nijmegen aan om vervolgens door te reizen naar Utrecht, Eindhoven, Enschede, ’s-Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag.

Tientallen mobiele keukens toveren de geliefde stadsparken om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant. Van sushi tot Surinaams van vega tot burgers; de smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd. Je kunt je dorst uitgebreid lessen bij de speciaalbierbus, de cocktailbar of de uitgebreide wijnbar!

Bijzondere acts van jonge theatermakers en intieme live performances maken een bezoek aan TREK compleet. Muzikaal talent en kleinkunstenaars krijgen de kans om op de bühne van mijn BurgeRmeesterkamer de sterren van de hemel te spelen en door te breken in eigen stad en land.

Een theaterkaravaan trekt door het park om jullie te vermaken en oude kermisklassiekers zorgen voor het grootste plezier. Zodra de avond valt wordt de dag dansend afgesloten met de beste funk, soul en dancehits uit de eighties.

Meer informatie vind je hier.

Lepeltje Lepeltje – diverse steden & data

Op Lepeltje Lepeltje worden al je zintuigen geprikkeld. Dit is een cultureel foodfestival voor jong en oud.

Je kan genieten van vers en ambachtelijk eten geserveerd vanuit mobiele keukens, toffe bands en dj’s en de mooie spullenmarkt. Speciaal voor de kinderen wordt er een vrolijk programma voor de kinderen georganiseerd.

Meer informatie over data & locaties vind je hier.

Eten op rolletjes

Amanda is fan van het foodevent “Eten op rolletjes”. Dit is een reizend openlucht food festival voor jong en oud dat dit jaar op vijf plaatsen plaatsvindt.

De mooiste parken van Nederland worden omgetoverd tot openluchtrestaurant voor jong, oud en alles daartussenin. Dit jaar met andere foodtrucks, bandjes en theater!…

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: De leukste foodtruckfestivals voor Nederland

Missen jullie nog een gratis event, festival of markt in dit overzicht laat het dan even weten in de reacties! Zo help je anderen aan leuke tips voor dit jaar.

Linda van Aken
  1. barbara says:

    Open dagen bij boerderijen, molens, en musea doen het ook goed! Verder doen gemeenten ook dingen gratis voor de inwoners organiseren, dat is natuurlijk een beetje afhankelijk van waar je woont. Maar leuke tips!

Comments are closed.