Skip to Content

K3; 10.000 luchtballonnen songtekst

K3; 10.000 luchtballonnen songtekst

De nieuwste single van K3 is 10.000 luchtballonnen. Als moeder van een peutermeisje kun je er niet om heen; K3 is het helemaal. Ongeacht welke drie meisjes er op de cover / podium staan. Vol spanning keek ik dan ook naar de uitzendingen van K3 zoekt K3. Wie zouden de nieuwe K3-tjes worden?

Al snel had ik een paar favorieten, één daarvan haalde helaas net niet de liveshows en de ander deed het erg goed. Zij bleek niet alleen favoriet bij mij maar ook bij veel anderen die ik sprak. Halverwege had je natuurlijk het hele broodtrommeltjes-debacle. Zou het echt al vast staan wie de nieuwe K3 zouden worden?

De zes finalisten gingen naar de kapper en daar was het grote moment bij de finale. Welke blondine, rosse en donkere zouden de nieuwe K3 worden?

Kristel werd hun nieuwe manager en een paar weken later stonden Klaasje Meijer, Marthe De Pilllecyn & Hanne Verbruggen al op het podium tijdens een groot tournee. In de tussentijd stonden ze niet stil en namen ze een dubbel-cd op.

Welke nummers staan erop?

In dit dubbel-album zitten 2 cd’s waarvan 1 cd met 12 nieuwe liedjes. De eerste 5 zijn al te horen geweest tijdens de finale, weliswaar door andere dames. Het eerste nummer van deze nieuwe K3 is 10.000 luchtballonnen, dat ze zongen in de beroemde regenboogjurkjes. Dit keer met een mooie glitter erin.

De overige zijn helemaal nieuw en sluiten aan bij de overige liedjes en zijn geschreven door het team van Miguel Wiels, Peter Gillis & Alain Vande Putte. De ene titel klinkt nog leuker dan de ander en ik kon niet wachten tot ik ze gehoord had.

Op de eerste cd staan: 10.000 Luchtballonnen, Kusjessoldaten, Als het binnenregent, Jodelee, Kus van de Juf, Jij bent de bom!, Rettetet, Lila liedjesland, Woef! Do do do you love me, Mami Bisou en Meisjesdag.

Allemaal stuk voor stuk vrolijke uptempo-nummers zoals je van K3 gewend bent. Een rustiger nummer ontbreekt op deze cd. Met onderwerpen die gaan over verliefd zijn / vriendschap en maatschappelijke thema’s, maar dan op peuter- / kleuterniveau gericht.

De tweede cd bestaat uit de klassiekers van K3, ik was erg nieuwsgierig welke hiervoor werden gekwalificeerd. Dit zijn geworden: Alle kleuren (het nummer waarmee ze toch echt doorbraken), Tele Romeo, Heyah Mama, Oma’s aan de top, Oya Lele, Verliefd, Eyo!, Ya ya yippiee, Toveren, Kuma he, Handjes draaien en MamaSe!

Songteksten

De songteksten vind je samen met heel veel foto’s van de nieuwe K3 in het boekje zodat je al snel kan meezingen. Gelukkig staan ze tegenwoordig ook online;

10.000 luchtballonnen – songtekst

Kusjessoldaten – songtekst

Als het binnenregent – songtekst

Jodelee – songtekst

Kus van de juf – songtekst

Jij bent de bom! – songtekst

Rettettet – songtekst

Lila liedjesland – songtekst

Woef! – songtekst

Do do do you love me – songtekst

Mami Bisou – songtekst

Meisjesdag – songtekst

Waar is de nieuwste cd te koop?

De cd kon je voorbestellen via bol.com, wat veel mensen deden zodat de cd al voor de release-datum 5x platina was. Je kan hem ook nu bestellen voor 17,99 zodat hij de volgende (werk)dag thuis wordt bezorgd. Ook bij winkels zoals Intertoys, Bart Smit en muziekwinkels kun je ze vinden. Tip: kijk eerst op de toonbank, grote kans dat je hem daar kan vinden.

Ons oordeel?

Ik ben fan van de nieuwe K3, de afgelopen tijd hebben we menig liedje uit de K3zoektK3 al afgespeeld via youtube. Daarom kon ik niet wachten tot de nieuwste cd in huis was. Is toch wat makkelijker afspelen zonder reclame tussendoor. De muziek is zo vrolijk als je van K3 gewend bent. Van het ene nummer word je nog meer happy dan de ander.

Mijn favoriet vind ik lastig te bepalen. Ik denk dat Lila liedjesland daarvoor in aanmerking komt qua muziek. Is ook een echte opvolger van Alle kleuren. En Mami Bisou qua tekst, leuk dat hier ook weer een nummer tussenzit met bepaalde klanken.

Opvallend vond ik het lied Do do do you do met een deel Engelstalige teksten. De coupletten zijn daarentegen wel Nederlandstalig. Vond het refrein een beetje Abba-achtig. Woef en Rettetet vond ik toch wel de minste liederen, meer bedoeld voor een wat jonger publiek.

En ik ben niet de enige die fan is. Ook zoonlief danst de woonkamer door (ook al werd hij vanochtend wakker met 40 graden koorts). Zijn favoriet is ‘Kus van de juf’ en zingt al vrolijk mee. Dochter luistert vol aandacht.

Oftewel; K3 maakt de verwachtingen waar en deze dubbel-cd is zeker een aanrader voor onder de kerstboom!

Ben jij ook fan van de nieuwe K3?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)