Skip to Content

Kerst spotify playlists

Kerst spotify playlists

Het is het seizoen om vrolijk te zijn, en wat is een betere manier om in de kerststemming te komen dan door naar feestelijke muziek te luisteren? Als je op zoek bent naar de beste kerstmuziek om in de stemming te komen, zoek dan niet verder dan deze geweldige Spotify-afspeellijsten. Ideaal voor tijdens het versieren van de kerstboom, of om overdag aan te zetten terwijl je werkt.

Van klassieke kerstliedjes tot hedendaagse pop- en rockhits, er is voor ieder wat wils. Hier zijn enkele van de beste Spotify-afspeellijsten om in de kerststemming te komen.

Christmas Pop

Dit is de perfecte playlist voor mensen die houden van popmuziek met een kerstthema. Denk aan hedendaagse hits zoals “Last Christmas Taylor Swift en “Santa Tell Me” van Ariana Grande, maar ook aan klassiekers zoals “Do They Know It’s Christmas?” van Band Aid. Dit is dan ook een van de populairste playlists op spotify met bijna 2 miljoen volgers!

Kerst Hits

Dit is een geweldige playlist met tijdloze kersthits van alle tijden. Denk aan klassiekers zoals “White Christmas” en “Have Yourself a Merry Little Christmas”, maar ook aan hedendaagse hits zoals “All I Want for Christmas Is You” van Mariah Carey en Christmas” van Wham!. Met in totaal meer dan 2 uur aan muziek.

Kerst top 40

Een playlist samengesteld door Qmusic met de top 40 kerstmuziek van dit jaar.

Kerst Hits Top 100

Een iets uitgebreidere versie met de top 100 liedjes, van maar liefst 5 uur voor het ultieme kerst gevoel met o.a. kerst hits van Mariah Carey, Wham!, Michael Bublé en meer!

SkyRadio Christmas Hits

En natuurlijk mag SkyRadio, the Christmas station, ook niet achterblijven met een hitlijst met de top 122 populairste nummers.

Kerst Classics

Als je houdt van klassieke kerstliedjes, is deze playlist echt iets voor jou. Denk aan muziek van kerstbomen en “Jingle Bells”, maar ook aan minder bekende klassiekers zoals “I Saw Mommy Kissing Santa Claus” en “Rudolph the Red-Nosed Reindeer”.

Christmas Carrols

Een playlist vol met je favoriete kerstliedjes om mee te zingen, gezongen door een vocal koor.

Christmas Latin Party

Op zoek naar wat vrolijker uptempo kerstmuziek; dan zijn deze latin muzieknummers een aanrader!

Kerst bij de boom

Wil je de hele dag (maar liefst 16 uur lang) naar kerstmuziek luisteren, zonder dubbelen voorbij te horen komen. Dan is deze playlists een absolute aanrader. Hier komt van alles voorbij van bekende muziek van Band Aid en Michael Bubble tot Coldplay en Mariah Carey, maar ook onbekend.

Home for Christmas

Een playlist met wat relaxte soul kerstliederen; oa met John Legend en Ariana Grande maar ook andere artiesten.

Kerst Rock

Dit is de playlist voor mensen die van rockmuziek houden met een kerstthema. Denk aan klassiekers zoals “Christmas (Baby Please Come Home)” van U2 en “Father Christmas” van The Kinks, maar ook aan hedendaagse hits zoals “Gabriel’s Message” van Sting en “Merry Christmas (I Don’t Want to Fight Tonight)” van Ramones.

Kerst anders

Wil je wat anders dan de klassieke kerstmuziek? Dan is deze playlist met vooral veel indie muziek een aanrader.

Christmas Peaceful Piano

Ben je op zoek naar een playlist met een paar uur aan pianomuziek dat geschikt is om op de achtergrond af te spelen van bijvoorbeeld het kerstdiner? Dan is deze playlist met piano muziek een echte aanrader, ook goed om even tot rust te komen.

A acapella Christmas

Een alternatief op de pianomuziek is deze met alleen zang, diverse artiesten zingen de mooiste bekende en onbekende liederen voor kerst. Mijn grote favoriet is Pentatonix, die ook een eigen playlist hebben.

All I want for Christmas Is You Experience

https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DX6YV6aDRPWY2

Fan van Mariah Carey? Zij is toch wel de Christmas Queen op muziek gebied. Deze playlist bevat de grootste succesnummers.

Foute Kerst hits

Ook een aanrader is deze playlist met allemaal foute kersthits. Voor de liefhebbers vanaf het foute uur ;-)

Kerstliedjes voor kinderen

Een overzicht met bekende kerstliedjes voor kinderen, zowel Nederlandstalig als Engelstalig. Denk bijvoorbeeld aan Jingle Bells, Oh Denneboom, Kling klokje klingeling maar ook All I want for Christmas is you.

Christmas Lullabies for babys

Er zijn zelfs playlists te vinden die je aan kan zetten om je baby te laten slapen (of om zelf bij in slaap te vallen).

Meer spotify playlists vind je hier.

Welke van deze Spotify-playlists is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties!

Linda van Aken