Skip to Content

Tafelziel ervaringen met transparant tafelzeil voor extra decoratie

Tafelziel ervaringen met transparant tafelzeil voor extra decoratie

De eettafel in de woonkamer is toch wel een zenuwcentrum in ons huishouden te noemen. Er gebeurt van alles. We eten vaak drie keer per dag aan de tafel, behalve een enkele keer als we pizza’s voor de tv of buiten eten. Ik zit er vaak met mijn laptopje als ik aan het bloggen ben. Als manlief gaat knutselen kan hij de hele tafel in beslag nemen.

De kinderen spelen en knutselen ook aan tafel. Voornamelijk peuter als ze iets gaat doen met kleine onderdelen die ik liever niet in de buurt van dreumes heb. Met verjaardagen dient het als buffettafel voor de hapjes en drankjes. Zo af en toe vinden er ook vergaderingen plaats.

Over het algemeen staan er vier grote stoelen en drie kinderstoelen omheen. Het is echter mogelijk om de tafel uit te klappen zodat er in totaal 12 mensen plaats kunnen nemen. De kat vind het trouwens ook heerlijk om aan te liggen.

Tafelziel voor op tafel

Een tafel die veel gebruikt wordt maakt ook heel wat mee. Als de tafel zou kunnen praten kan hij een hoop verhalen vertellen. Over ons, de bewoners van dit huis; zowel de volwassenen en kinderen. Van de eerste hapjes met een baby in de wipstoel op de tafel erbij. De vele bekers die er overheen gevallen zijn. De feestelijke momenten die met taartjes zijn gevierd aan de tafel.

Ruim een half jaar geleden, op de beurs Flavourites Live maakte ik kennis met Tafelziel. Een zeer uniek concept. Tafelziel is namelijk meer dan alleen een tafelkleed of beschermlaagje voor je tafel. Het enorme zeil, dat ook lekker dik is, wordt op maat gemaakt.

Toen ik onlangs een mail kreeg met wat de afmetingen waren van de tafel was ik enorm blij. Al een half jaar staat dit toch wel op mijn verlanglijstje voor ‘ooit’. Ken je dat gevoel dat als je heel lang ergens naar verlangd en het dan zo ver is. Zo voelde dit ook.

Nadat ik het had doorgegeven was ik stiekem iedere keer toch wel een beetje teleurgesteld als de postbode aan de deur stond met een ander pakketje. Ook heel leuk natuurlijk, maar hier keek ik echt naar uit. Een kleine week later kreeg ik een mail dat het op maat was gesneden en aan de post was overgedragen.

De volgende dag sprong ik dan ook een klein gat in de lucht toen de postbode me twee pakketjes overhandigde. Een grote platte doos en een enorme buis. Met de opmerking dat het erg zwaar was. Normaal zullen het posters of stickers zijn die daarin vervoerd worden, logisch dat hij dit gewicht niet had verwacht.

Review; Tafelziel - Mamaliefde

Gelukkig lagen de kinderen op bed, ideaal om rustig en veilig dit uit te pakken zonder kinderhandjes in de buurt. Eerst natuurlijk de tafel leeg maken. De hoekjesbeschermers die er op zitten er vanaf trekken en even goed schoonmaken. Dan is het wachten tot de tafel goed droog is.

Ondertussen alvast de grote rol uitgepakt en de beschrijving die er bij zat doorgenomen. Er zou ook een decoratie bijgeleverd worden. Deze zit niet in de rol, achteraf wel begrijpelijk. Dus maak ik het platte pakje open.

Daarin zit een enorme taart die heel erg leuk is om met verjaardagen of feestjes onder het Tafelziel te leggen. Nu hebben we net de verjaardagen gehad dus druk ik alleen alle cirkels uit om ze als confetti op de tafel te verspreiden.

Het handige is dat beide zijden zijn bedrukt. Zo kan je zelf kiezen welke kleuren er bij jouw stemming passen.

Review; Tafelziel - Mamaliefde

Daarna is het even puzzelen met het zeil. Hij is precies op maat gemaakt en aan een kant net wat smaller dan de andere kant. Doordat het als een rol is verpakt moet hij even goed uitzakken. Ook hangt er een erg sterke geur om het zeil waar in de beschrijving al melding van is gemaakt.

Lang ben ik hier niet mee bezig en de kinderen slapen nog. Kan ik nog even achter mijn laptopje kruipen in een poging wat te bloggen. Het valt me gelijk op dat het schuiven een stuk lastiger gaat. Het zeil heeft gelijk een soort van antislip functie. Ideaal voor kinderbordjes en bekers!

Als peuter wakker is en naar beneden komt ziet ze gelijk dat de tafel ‘anders’ is en roept al mooi en feestje. Tafelziel zorgt op die manier voor een feestelijk begin van de zomervakantie.

Meer informatie vind je hier.

Tafelziel inspiratie

Het leuke van het Tafelziel is dat je hem iedere keer kan aanpassen aan je stemming, seizoen of feestdag. Met de kerst kan er een kerstboom onder, of tijdens het kerstdiner allemaal placemats. Of je kan met allerlei (platte) materialen werken.

Misschien leuk om met glitters vuurwerk te maken met oud en nieuw. Bij de levering wordt er een klein stukje zeil geleverd waarmee je eerst kan uittesten of deze materialen niet afgeven aan het grote zeil. Voor inspiratie kan je terecht op de pinterest pagina van Tafelziel waar je ook je eigen creaties naar kan opsturen.

Linda van Aken