Skip to Content

Binnen speelgoed voor op regenachtige dag met kinderen

Binnen speelgoed voor op regenachtige dag met kinderen

De komende dagen is er regen, heel veel regen, voorspeld. Natuurlijk is vijf minuten in de plassen stampen als het even droog is leuk, maar als het de hele dag door regent moet je je toch binnen zien te vermaken.

En iedere keer de tv of tablet er maar bij pakken… dat gaat ze op een gegeven moment ook vervelen. Dus is het fijn om het een en ander achter de hand te hebben.

Want zichzelf vermaken en vervelen (en daarmee ook jou vervelen) heb je ook op een gegeven moment wel gezien.

Hubelino knikkerbanen

Binnen speelgoed voor op regenachtige dag met kinderen - Mamaliefde

Vanaf het moment dat je kind een peuter is en weet hoe Duplo werkt, is dit een succes. Natuurlijk zal het dan nog niet de knikkerbanen kunnen bouwen.

Daarvoor moet je kind toch wel wat ouder zijn. Maar als jij er één hebt gebouwd en het kind de knikkers geeft of wat losse blokjes en een tweede plaat om zelf iets te bouwen zoals cirkeltjes, of banen in 2D, vermaken ze zich prima, ook langer dan vijf minuten.

Lees ook: Review Hubelino knikkerbanen

Hema krasposter

Binnen speelgoed voor op regenachtige dag met kinderen - Mamaliefde

De krasposter van Hema is een flinke rol van wel 2 meter vol tekeningen. Witte streepjes op zwart papier. Deze hadden we gekregen en toen er een vriendinnetje kwam spelen en aangezien beide dames van tekenen houden heb ik die erbij gepakt.

Een stukje van ongeveer een 40 cm afgeknipt en vastgeplakt op de tafel. Nu zat er een stokje bij, maar met de punt van een lepel gaat het ook prima.

Een ballon heb ik voorgedaan hoe je kan ‘toveren’ en met het puntje het zwarte laagje er af kan halen om de kleurtjes die daaronder liggen tevoorschijn toveren. Dat was een groot succes en zijn ze met zijn tweeën enorm lang mee bezig geweest.

Zelfs toen alle tekeningen gekleurd waren gingen ze verder om al het zwart er af te halen. Iedere keer was het weer een verrassing welke kleur er onder vandaan kwam.

Plusplus

Binnen speelgoed voor op regenachtige dag met kinderen - Mamaliefde

Constructief speelgoed scoort altijd heel erg goed. Plusplus is een variant dat ik drie jaar geleden tegen kwam op Flavourites.

De naam zegt het eigenlijk al een beetje; het zijn plusplusjes; dubbele plusjes. Die je als een soort puzzelstukjes in elkaar kan klikken. Om vervolgens de leukste 2D- en 3D-objecten te maken. Voor kleine kinderen is 2D al een uitdaging en voor de grotere is er 3D.

Niet alleen kinderen trouwens; zelf vond ik het ook heel erg leuk om een schatkistje te maken. Het is wel even puzzelen hoe de steentjes precies moeten maar dat heb je snel genoeg door. En de kinderen ook.

Er zijn diverse varianten met ‘normale’ steentjes, of pastelkleurig en nieuw zijn de neonkleurtjes. Die zijn onderling prima met elkaar te wisselen. Los kan je daar grondplaatjes bij krijgen of een boekje met nog meer voorbeelden dan die uit de doosjes.

Houten treinbaan

Binnen speelgoed voor op regenachtige dag met kinderen - Mamaliefde

Bij onze zoon scoort de houten treinbaan altijd. Voor je het weet ligt er door het hele huis een baan. Dochterlief speelt dan vaak mee met de poppetjes en huizen. Of gaat ook rondjes rijden.

Niet alleen kinderen trouwens, op een verjaardagsfeestjes waren het ook de mannen die vol enthousiasme aan het bouwen waren.

Je hebt verschillende merken maar gelukkig passen de meeste prima aan elkaar zodat het niet uitmaakt wat je krijgt.

Play-doh

Binnen speelgoed voor op regenachtige dag met kinderen - Mamaliefde

Wat de kinderen altijd graag willen, maar ik eerlijk gezegd zelf niet altijd vanwege de rommel die het geeft, is kleien. Met name met play-doh, dat is toch duidelijk klei van goede kwaliteit.

Zelfs als de kleuren door elkaar zitten vermaken ze zich er prima mee. Naast de klei hebben ze een klein koffertje met alle steekvormpjes, mesjes etc. voor uren speelplezier.

De Play-doh touch met app vinden ze ook erg leuk om mee te spelen.

Lees ook: Populairste speelgoed trends, hypes en rages 2018

Binnen glijbaan

Binnen speelgoed voor op regenachtige dag met kinderen - Mamaliefde

Natuurlijk moeten kinderen ook wel eens hun energie kwijt. Deze glijbaan is echt een grote hit. Daarmee kunnen ze zich heel lang vermaken.

Niet alleen als glijbaan van de tafel mee glijden, maar ook als loopplank van ‘schip’ boven het water, of als catwalk voor een modeshow. De glijbaan is dus veel meer dan alleen een glijbaan!

Lees ook: Review; Pibaxa indoor speelplank en glijbaan

Lego

Binnen speelgoed voor op regenachtige dag met kinderen - Mamaliefde

Wij hebben er zelf als kinderen eindeloos mee gespeeld, toen we nog jong waren, maar zelfs als puber. Uren kon ik er mee spelen om zelf dingen te bedenken of de huisjes te bouwen en daarmee een compleet dorp. Ook de kinderen genieten van Lego.

Het maakt ze niet uit wat, hun fantasie slaat wel op hol en dan zijn ze uren bezig met steentjes bouwen. Of met de onderdelen zoals bootjes en poppetjes om hele verhalen na te spelen.

Van Lego heb je diverse werelden; van de Friends (meer voor meisjes) en City (meer voor jongens), Technic, Lego Duplo (voor dreumes en peuter), Lego junior (vanaf vier jaar) Lego Elves, Disney etc.

Ze hebben zelfs sets voor volwassenen, zoals de nieuwe mega Millenium Falcon.

Playmobil

Binnen speelgoed voor op regenachtige dag met kinderen - Mamaliefde

Niet alleen Lego is een ware hit; ook Playmobil scoort altijd goed. Soms hebben ze nog wel even hulp nodig met het in elkaar zitten maar daarna vermaken ze zich prima en worden er hele avonturen beleefd met de poppetjes.

Die gaan winkelen in het Playmobil winkelcentrum, naar de dierentuin of zelfs naar Mars gaan! Ook hier heb je diverse werelden en thema’s waar de kinderen volop hun fantasie los kunnen laten gaan.

Verkleedkleding

Binnen speelgoed voor op regenachtige dag met kinderen - Mamaliefde

En dan met name de prinsessenjurken scoren bij beide kinderen (zowel zoon als dochter) erg goed.

Van het jurk aan en jurk uit, kroontjes op, schoentjes (met hak) eronder, tasjes erbij en ga zo maar door. Hele modeshows spelen ze er mee.

Af en toe moeten ze het even laten zien en complimenten krijgen en dan gaan ze weer verder.

Lees ook: De leukste verkleedkleding voor jongens en meisjes
Lees ook: Zelf verkleedkleren kind maken; van dier, leeuwenpak en kabouter

Wat is bij jullie in huis populair speelgoed waar ze zich lang mee kunnen vermaken?

Linda van Aken