Skip to Content

5 Tips kinderen beschermen tegen regen en wind

5 Tips kinderen beschermen tegen regen en wind

Het regent behoorlijk vaak in Nederland. Het weer is ook dagelijks onderwerp van gesprek. Vaak vinden volwassenen de regen een reden tot klagen. Heel anders is dat bij kinderen. Een kind in de regen vind het vaak heerlijk om gewoon lekker te spelen. Die natte druppels op je snoet. Ze komen zomaar uit de lucht vallen. Misschien kun je ze wel opvangen met je tong?

En wat dacht je van stampen in de plassen? Op zoek gaan naar de grootste plas en kijken of je eroverheen, of nog beter, erin kunt springen. Heerlijk toch om die kleintjes te zien genieten, spelen en ontdekken buiten?

Buiten spelen is gezond! Laat je kind dus niet binnen vanwege het weer!

Kind in de regen; Slecht weer bestaat niet!

Wist je dat kinderen die veel buiten spelen lekkerder in hun vel zitten dan kinderen die bijna nooit buiten komen? Natuurlijk is buiten spelen goed voor de motoriek. Onderzoek wijst uit dat kinderen die veel buiten zijn zich makkelijker en soepeler bewegen.

Ook vallen ze makkelijker in slaap. Buiten zijn is dus goed voor de nachtrust. Het zorgt ook voor een betere weerstand.

Genoeg redenen dus om je kind vaak buiten te laten spelen. En hieronder volgt informatie zodat de regen geen excuus is om binnen te blijven.

Je hebt vast wel eens gehoord van de kreet “slecht weer bestaat niet”. Daarmee bedoelt men dat je je goed kunt kleden en dat je dan geen last hebt van slechte weersomstandigheden.

Regenlaarzen voor kinderen

Net las je al dat plassen grote aantrekkingskracht op kinderen hebben. Natuurlijk trek jij je kind dan wel regenlaarzen aan. Regenlaarzen zijn 100 % waterdicht. Met hippe laarzen aan zijn voeten trotseert jouw kind de regen. Er zijn laarzen in alle kleurtjes en ook met leuke figuren erop.

Voor elk budget is wel een laars. Wist je dat je tegenwoordig zelfs laarzen kunt kopen met lichtjes erin? Dan wordt het extra leuk om te stampen!

Ook kun je kiezen voor gevoerde laarzen. Zo heeft je kind geen last van koude voeten, ideaal in de winter! Voordeel van laarzen is dat ze supermakkelijk aangaan. Veel jonge kinderen hebben hun ouders niet nodig om ze aan te trekken.

Wat voelen ze zich ineens groot, omdat ze zonder hulp van een volwassene hun laarzen kunnen aandoen! Dit motiveert sommige kinderen zo, dat ze eigenlijk wel dagelijks hun laarzen aan willen!

Natuurlijk kun je laarzen ook gebruiken als je naar het bos gaat, of de kinderboerderij. Een fijn idee dat je kind met droge voeten thuiskomt!

Paraplu’s voor kinderen

Veel kinderen vinden het geweldig om hun eigen paraplu te hebben als het regent. Er zijn diverse soorten kinderparaplu’s te koop. Helemaal leuk als de paraplu in de favoriete kleur van je kind is, of als zijn stripfiguur erop staat.

Ook hier geldt weer, de keuze is reuze! Het ziet er ook heel schattig uit als jij je kleintje met zijn paraplu op straat ziet wandelen. Wist je dat er zelfs sites bestaan waar je kinderparaplu’s kunt laten bedrukken? Je kunt op die manier een heel persoonlijk, uniek cadeau laten maken.

Kinderen vinden het geweldig om een paraplu cadeau te krijgen.

Regenkleding voor kinderen

Een goede regenjas mag niet ontbreken in de garderobe van een kind! Binnen zitten is niets aan. Ook met slecht weer wil je kind naar buiten kunnen. Er zijn diverse soorten regenjassen te koop.

Voor de allerjongsten zijn speciale regenponcho’s te koop. Deze worden vaak geleverd in een kleurrijk bijpassend opbergzakje. Ze zijn verkrijgbaar in vele soorten, bijvoorbeeld allerlei soorten dieren.

Hoe grappig is het als je alle accessoires met elkaar matcht? Bijvoorbeeld groene laarsjes, een poncho van een kikker en een kikkerparaplu? Je kind steelt de show tijdens het druilerige weer!

Regenpak voor kinderen

Regenpakken heb je in alle soorten en maten. Ze worden vaak geleverd in bijpassend opbergtasje. Zo kun je ze klein en makkelijk opbergen en meenemen. Een regenpak is ideaal als je kind bijvoorbeeld op de fiets naar school moet terwijl het regent.

Veel regenpakken hebben reflectoren, wel zo veilig dat je kind in het verkeer goed zichtbaar is. Wist je dat je ook gevoerde regenpakken kunt kopen?

All-weather jas

Je kunt ook kiezen voor een jas die je kind elke dag aan kan. Er zijn leuke softshelljassen te koop. Voordeel van dit soort jassen is dat het superlekker zit. De stof is waterafstotend en winddicht. Fijne bijkomstigheid is dat dit materiaal niet gaat zweten.

Je kind zal veel draagcomfort ervaren bij deze praktische jas. Het beweegt een stuk prettiger dan in een hardshellregenjas. Vaak vinden grotere kinderen deze jas er ook mooier uitzien dan een normale regenjas.

Dus als je een modebewust kind hebt, is een hippe softshelljas een goede keuze.

Met de juiste regenaccessoires kan jouw kind lekker buiten spelen. Met de vrolijke kleurtjes is jouw kind het zonnetje in de regen.

Linda van Aken