Skip to Content

Souza make-up, nagellak & schoenen review voor jonge dames

Souza make-up, nagellak & schoenen review voor jonge dames

Het klinkt zo cliché, uitspraken als; “Voor je het weet zijn ze groot.” of “De pubertijd lijkt steeds vroeger te beginnen.” Maar zoals altijd zit er wel een kern van waarheid in merk ik de laatste tijd steeds vaker.

De oudste, een dochter, richting de 9 jaar begint opeens heel andere interesses te krijgen. Zo neemt ze steeds meer uitspraken over van YouTube, kijkt ze heel graag naar gamefilmpjes, en begint de interesse voor make-up te groeien.

Waar ze eerst nog trots naar beneden kwam in een prinsessenjurk, komt ze nu naar beneden vol met regenboogoogschaduw of andere make-up…

De wensen qua speelgoed veranderen mee. Eén van de merken waar we groot fan van zijn de afgelopen jaren als het gaat om verkleden is Souza for Kids, zij hebben echt prachtige kostuums van hoge kwaliteit vol met details voor meisjes en voor jongens. Maar ook als de interesses verschuiven hebben zij absolute musthaves in het assortiment!

Souza make-up

Zo was mijn dochter erg blij met de Souza make-up die ze kreeg. Ze wil graag experimenteren met make-up, alleen of met een vriendinnetje. We hadden haar dus ook al een make-uphoofd gegeven zodat ze kan oefenen. Maar dat werkt toch anders dan op je gezicht zelf.

Als ze samen is met een vriendin kan ze uren bezig zijn en wordt alles uit de kast gehaald, voordat ze trots het resultaat laten zien. Zo gingen we naar de bioscoop, maar wilden ze eerst samen tutten…

Zelf vind ik het dan ook belangrijk dat ze goed de basis aanleert, dus hoe je je huid moet verzorgen en de make-up verwijderen moet na afloop. Want prima als je daar thuis mee speelt, of een keertje als je ‘uitgaat’, maar het moet er ook vanaf.

Dus besteden we daar ook aandacht aan en kijken we bijvoorbeeld samen naar de Make-up-cup met Nikkie om te leren hoe je make-up aanbrengt en waarbij haar eigen radartjes ook gaan draaien als ze een opdracht krijgen. En daarnaast is het vooral veel oefenen.

Souza for Kids heeft diverse make-upsets; van vlinderdoosjes met lipgloss, tot beautysets al dan niet in thema, nagellak met nagelstickers in alle kleuren van de regenboog en een glittertattooset.

Goed om te weten; alle make-up is op waterbasis en dus weer makkelijk er af te wassen. Je kan hier dus alle kanten mee op.

Souza make-upsetjes

Ook leuk zijn de complete make-upsetjes met naast nagellak ook lipgloss zoals het Eenhoorn beautysetje of de zeemeerminsetjes met daarin ook nog oogschaduw. Natuurlijk allemaal met glitter, welk meisje wil dat nu niet?

Souza for Kids nagellak

De nagellak is op waterbasis en daarom ook speciaal geschikt voor kinderhuidjes en nagels. Deze kindvriendelijke nagellak bevat dan ook geen schadelijke stoffen. Het is eenvoudig aan te brengen, en ook weer makkelijk te verwijderen.

Je hebt geen agressieve remover met aceton nodig om de lak te verwijderen. Gewoon je handen wassen met warm water en zeep. Om de nagels helemaal af te maken zijn er ook speciale nagelstickers voor de final touch.

Souza for kids stickers met oorbellen & nail art

Wat ook goed scoort zijn de stickervellen, bijvoorbeeld met oorbellen, voor als ze nog geen gaatjes willen, of daar nog te jong voor zijn, maar wel willen ‘doen alsof’. Of met nail art stickers voor op de nagels.

Glitter tattoo’s

Souza make-up, nagellak & schoenen review voor jonge dames - Mamaliefde

Ook erg populair zijn de tattoosets waarbij je met een soort lak en sjabloon een afbeelding maakt op een bovenarm of hand. Ook Souza heeft een set, natuurlijk met glitters, zodat je ook zelf tattoo’s kan maken bij kinderen. Ook altijd erg leuk voor kinderfeestjes.

Wij kregen een setje om hiermee aan de slag te gaan; in de doos zitten 12 tattoo stickersjablonen, 4 kleuren glitters, lijm en een kwastje. Het voordeel van de stickers is dat je ze goed kan plakken op de huid van je kind en dus blijven zitten zonder te verschuiven, het nadeel is dat je hem in principe maar 1 x kan gebruiken.

Als eerste zocht ze het plaatje van een vlinder uit, maar die vond ik toch wel een beetje spannend omdat hier veel losse onderdelen in de vleugeltjes zitten.

Dus werd het de eenhoorn, die ze op haar hand wilde zodat ze hem goed kon zien en niet verdween onder de lange mouwen. Ik was even bang dat ik teveel lijm had gebruikt, maar dat droogde goed op waarna ik met het kwastje de glitters kon aanbrengen.

Ze wilde graag alles in verschillende kleuren, dat ging nog best verrassend goed met het kwastje. Kwestie van voorzichtig aanbrengen en vooral niet teveel tegelijkertijd. Desondanks zat toch de hele tafel onder de fijne glitter ;-) Dat was met een doekje wel zo weg te vegen.

De tattoo’s blijven gemiddeld zo’n 5 dagen zitten, de volgende dag toen ze wakker was zag hij er nog erg netjes uit, al waren een paar details van de wenkbrauwen al wat verdwenen. Verder zag het er nog super uit. En ja, toen haar nichtje bleef logeren wilde zij natuurlijk ook een glittertattoo ;-)

Souza schoenen met hak

Souza make-up, nagellak & schoenen review voor jonge dames - Mamaliefde

Toen dochter de doos met daarop de sticker van Souza for kids zag was ze meteen enthousiast en wilde ze het uitpakken. Ze dacht namelijk dat er een jurk in zou zitten, even was ik bang dat ze teleurgesteld zou zijn.

Want ik wist dat dát er niet in zat. Maar gelukkig had ik het goed ingeschat, en was ze hier heel erg blij mee. Toen ik vroeg of ze liever een jurk of de schoenen met hak wilde hebben, was dat het laatste ;-)

Vraag me niet waar het vandaan komt, zelf heb ik niet zoveel met hakken, maar dochter wil heel graag op hakken lopen. Helaas zijn de ‘glazen muiltjes’, zoals zij de slippers met hak noemde, toch echt te klein geworden. De hiel aan de achterkant valt er al helemaal achter, maar ze wegdoen was een groot drama.

Daarom is ze nu heel erg blij met de nieuwe schoenen met hakken van Souza for Kids. Want ja, als je make-up draagt moet de rest van de outfit daar wel op aangepast worden ;-) En ze is zelf erg klein, dus met hakken is ze toch weer een paar cm groter.

Ik had al een paar keer gekeken naar schoenen met hakken voor kinderen, maar of het was erg duur of je kon vraagtekens zetten bij de kwaliteit. De schoenen van Souza for Kids zijn dan echt ideaal; het zijn gewoon stevige schoenen gemaakt van leer, een beetje in de vorm van een ballerina. Maar dan met aan de onderkant een stevige blokhak.

Zo is zij blij want ze heeft schoenen met een hak, en ook nog eens in een mooie glimmende kleur. En ik ben blij omdat ze ook echt goed de voet ondersteunen. Het grappige is dat ze er direct ook zo op loopt alsof ze niets anders gewend is, en je merkt dat haar houding iets verandert.

Ze loopt net iets rechter en het doet ook zoveel voor haar zelfvertrouwen. Nu in de vakantie draagt ze deze schoenen iedere dag alsof het pantoffels zijn ;-)

Knutselen

Souza make-up, nagellak & schoenen review voor jonge dames - Mamaliefde

En ja, je outfit is natuurlijk niet compleet zonder een tasje. Vooral schoudertasjes vindt ze geweldig, groot en klein, en kan ze rustig de hele dag dragen. Bij Souza for Kids hebben ze verschillende knutselpakketten waaronder het knutselen van een tasje. Deze moet je zelf borduren

. Nu hebben we dat laatst geoefend met het naaien van een jurkje met vilt, wat al aardig ging. Dit was ook een heel fijne oefening. Ook deze onderdelen zijn gemaakt van vilt, maar doordat er gaatjes in zitten kan je heel makkelijk er doorheen komen en goed oefenen.

In de beschrijving vind je de stap-voor-stap uitleg waar je moet beginnen en ook welke steken je moet gebruiken. Zo leer je diverse steken te gebruiken. Je begint heel simpel en als je alle losse onderdelen af hebt kan je de tas in elkaar zetten en mee spelen.

Iedere dag doen we een stukje, zodat het steeds meer op een tas met bloemetjes begint te lijken. En ja, zo af en toe doe ik ook wat steken, want stiekem vind ik het zelf ook nog wel leuk om te doen. ;-)

Linda van Aken