Skip to Content

11 Escape room spellen voor thuis met kinderen

11 Escape room spellen voor thuis met kinderen

Escaperooms zijn enorm populair, vooral bij wat oudere kinderen en pubers is dit een zeer gewaardeerd spel. Niet voor niets verschijnen er daarom ook steeds meer escape rooms voor families, met opdrachten en puzzels die zijn aangepast zijn voor de leeftijd van kinderen.

Ook voor kinderfeestjes zijn escape rooms zeer populair om samen met de kinderen te spelen. En er zijn tegenwoordig zelfs varianten die je thuis kan doen, vooral Identity Games heeft een aantal spellen hiervoor ontwikkeld.

Escape room the Game; Isolation

In het kader van de Coronacrisis heeft Identity Games een speciale demo variant ontwikkeld die je thuis kan spelen. Hiervoor heb je een demobestand nodig met de opdrachten, deze vind je hier, en een app die je kan installeren op je telefoon. Op die manier kun je zelf van je woonkamer of slaapkamer een escape room maken!

Verhaal; Nog geen dag geleden werd je veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor een moord die jou successvol in de schoenen is geschoven door Salvatores, een criminele organisatie. 

Zojuist werd je ruw gewekt door de bewaker van de schaars gemeubileerde bewaarcel die je meedeelde dat je over een kwartier vervoerd zal worden naar de staatsgevangenis. 

Hij verklapte met een grijns dat je nieuwe celgenoot niemand minder dan Daniel Cortez gaat zijn; een berucht lid van Salvatores. Salvatores staat erom bekend niet zo’n fan te zijn van losse eindjes. 

Het komt erop neer dat je maar 15 minuten hebt om uit deze bewaarcel te ontsnappen, voordat je leven definitief voorbij is…

De Verloren Herinnering

De Verloren Herinnering is een product van creatieve geesten in isolatie: 18 samenwerkende escaperoomeigenaren hebben dit GRATIS spel voor jullie gemaakt. Je zit meteen in een verhaal dat teruggrijpt op de Tweede Wereldoorlog. Hiermee eren we onze 75 jaren van vrijheid.

Het verhaal zit vol emotie en heeft heel wat gevarieerde puzzels. Goed voor 3-10 uur speelplezier! Als het goed is zorgt het voor een aantal uren vermaak voor jou in je eentje of voor je hele gezin.

Na het spelen kun je de deelnemende escape rooms in deze moeilijke tijd financieel ondersteunen met een kleine bijdrage.

Het begint allemaal met een prachtige oude kist die jullie vinden op de zolder van jullie nieuwe huis. Een kist vol herinneringen. Het maakt je nieuwsgierig: wat betekenen al deze voorwerpen? Van wie was deze kist? Kunnen jullie dat wellicht nog achterhalen…?

Escapedemic

Locks & Keys heeft een eigen spel ontwikkeld, namelijk escapedemic. Voor jullie ligt er een belangrijke taak. Een virus is helaas uitgebroken en jullie hulp is noodzakelijk om een vaccin te maken.

Om dit voor elkaar te krijgen moeten jullie 9 puzzels oplossen, om zo snel mogelijk verdere verspreiding tegen te gaan. Deze puzzels doe je zowel online als op papier. De bestanden hiervoor kun je aanschaffen via de webshop, waarbij je zelf de vergoeding bepaalt.

The Black Hawk van Project Escape

The Black Hawk is een avontuur dat je samen speelt met je vrienden via een WhatsApp-groep. De designers van Project Escape hebben een escape game gemaakt waarbij je via je appgroep een opdracht ontvangt van je opdrachtgever.

Door in te loggen op geheime websites, sociale media te doorzoeken en je telefoon op meerdere manieren te gebruiken, kun je alle geheimen ontrafelen.

Je spreekt een tijd af met je vrienden en je geheime opdrachtgever contacteert je met alle instructies. De 60 minuten gaan in…

Verloskunde

Huisarrest heeft een escape game ontwikkeld waar je op zoek moet naar het telefoonnummer van de verloskundige op het moment dat je partner gaat bevallen. Voor dit spel moet je betalen, en kun je ook desgewenst laten personaliseren. Leuk idee voor tijdens de zwangerschapsverlof of babyshower.

Je bent volop aan het genieten van je zwangerschapsverlof. Je hebt alle voorbereidingen voor de komst van de kleine getroffen en je vult je tijd met alleen maar leuke dingen. Shoppen, lunchen, Netflixen…

Maar dan… zijn dat weeën? Nu al? Je raakt in paniek en moet NÚ het telefoonnummer van de verloskundige hebben. Je wilt haar bellen. De tijd dringt! Weet je het nummer van de verloskundige binnen 60 minuten te ontrafelen? Alleen dan kun je de tijd stoppen.

Verlos Kunde is de ideale invulling voor een gezellige en spannende avond met vriendinnen. Extra leuk is het wanneer één van jullie daadwerkelijk zwanger is en de hoofdrol vervult in dit spel.

Natuurlijk is Verlos Kunde ook uitermate geschikt als activiteit op een babyshower. Geen standaard riedeltje als babyhapjes proeven en rompertjes schilderen, maar een unieke en stoere activiteit op eigen locatie, met je zwangere vriendin in de hoofdrol!

Conspiracy19

DarkPark heeft een eigen escape game ontwikkeld, namelijk CONSPIRACY 19. Tijdens dit spel maak je kennis met een mysterieuze man die zit ondergedoken in een Russische bunker.

CONSPIRACY-19 is een meeslepend spel dat je tegen betaling per post ontvangt, ontworpen door je favoriete escape room designers van DarkPark. Het bevat talloze unieke voorwerpen, speciaal ontworpen puzzels en een bloedstollend avontuur zoals je van hen gewend bent.

Je zult inloggen op geheime websites, unieke content te zien krijgen en mysterieuze aanwijzingen ontdekken in een race tegen de klok om de wereld te redden van het virus.

Dichter bij een escape room dan dit ga je niet komen, alleen deze experience kun je spelen in de veilige omgeving van je eigen huis.

Escape room the game

11 Escape room spellen voor thuis met kinderen - Mamaliefde

Voel de spanning met Escape Room the game en beleef nu het mysterie van een escape room als spel gewoon bij jou thuis! In dit uitdagende en onvoorspelbare bordspel los je samen een mysterie op door te zoeken naar verborgen aanwijzingen en het oplossen van raadsels.

Je hebt hiervoor slechts 1 uur de tijd, gebruik die tijd goed! De Chrono Decoder telt af van 60 naar 0, zorgt voor de benodigde sfeer en geeft af en toe cryptische aanwijzingen.

Hebben jullie binnen 60 minuten de juiste code gevonden om bijvoorbeeld te ontsnappen uit de gevangenis, de atoombom te ontmantelen of het virus te stoppen, dan win je gezamenlijk het spel!

Dit vereist echt teamwork en goede communicatie maar ook vindingrijkheid, creativiteit, logisch nadenken en aandacht voor details. Want niet elk raadsel, code of aanwijzing is zomaar eenvoudig te vinden en te interpreteren…

Je start met het openen van een envelop en het lezen van de introductie van het mysterie. Het oplossen van het mysterie wijst zich vanzelf. In de envelop zitten daarnaast verschillende attributen die nodig zijn voor het vinden van delen van de uiteindelijke code.

Zodra jullie de code hebben ontcijferd, zoek je de bijbehorende sleutels en doe je deze in de Chrono Decoder, die aangeeft of de code correct is of niet. Is deze niet correct, dan gaat er 1 minuut van de tijd af en mag je opnieuw puzzelen. Is de code correct dan klinkt de overwinningsmuziek!

Er is ook een variant voor twee spelers of uitbreidingssets.

Escape room the game; Jumanji the family edition

11 Escape room spellen voor thuis met kinderen - Mamaliefde

Voel de spanning van een Escape Room in je eigen huiskamer met deze Jumanji familie-editie! In deze allereerste familie-editie (10+) van Escape Room The Game moet je samenwerken om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden.

Deze Jumanji-editie bevat 3 spannende avonturen geheel passend in het Jumanji-thema. Het spel is volledig Nederlandstalig.

Het is altijd een race tegen de klok; je hebt maar 60 minuten om te ontsnappen. De Chrono Decoder telt af, zorgt voor de juiste sfeer en geeft aan wanneer je hints mag gebruiken. In dit spel win je samen of verlies je samen. Alle spelers moeten het beste uit zichzelf halen. Om raadsels en puzzels op tijd te kunnen oplossen, is samenwerken de sleutel tot succes.

Als je nog nooit een Escape Room hebt gespeeld, bereid je dan voor op een compleet nieuwe ervaring. Onvoorstelbaar hoe snel een uur voorbijgaat in het heetst van de strijd…

Escape room the game; Virtual Reality

11 Escape room spellen voor thuis met kinderen - Mamaliefde

Zet je schrap voor de ultieme Escape Room-beleving! Ervaar de spanning en het mysterie van een echte Escape Room, gewoon bij je thuis. Ook bij deze zenuwslopende Virtual Reality-editie van Escape Room The Game werk je weer samen met familie en vrienden.

Alleen bevinden jullie je nu, dankzij de speciale VR-bril, ook echt in de Escape Room. Los de puzzels uit zowel het fysieke spel als de Virtual Reality-wereld op en kraak de code, voordat de tijd om is! Escape Room The Game VR Edition kan met en zonder het basisspel worden gespeeld.

Heb je het basisspel niet? Download dan de Escape Room The Game-app op een tweede smartphone en gebruik deze als digitale Chrono Decoder tijdens het spelen. Voor de ultieme spelervaring is het advies met de Chrono Decoder uit het basisspel te spelen.

Escape Tales; Het ritueel

11 Escape room spellen voor thuis met kinderen - Mamaliefde

Escape Tales: Het ontwaken biedt een escaperoomervaring voor 1 tot en met 4 spelers in de vorm van een kaartspel, waarbij de nadruk ligt op het verhaal.

Je kruipt in de rol van Samuël, de hoofdpersoon in het spel, en gaat op een spannend avontuur om je dochter te redden. Tijdens deze tocht kom je vele raadsels tegen die je moet oplossen om verder te komen in het verhaal.

Pocket Escape room

11 Escape room spellen voor thuis met kinderen - Mamaliefde

999 Games heeft 20 verschillende spellen ontwikkeld om samen thuis te spelen. Dit zijn de zogenaamde pocket escape rooms gebaseerd op een coöperatief kaartspel.

Het enige dat je hebt is een stapel van 60 kaarten vol raadsels en voorwerpen. Lukt het je om met je teamgenoten op tijd uit het laboratorium te ontsnappen?

Goed samenwerken en een heldere geest zijn vereist om alle uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Pocket Escape Room biedt een heuse ”escape room”-ervaring in een compact doosje. Let op: dit spel is maar één keer speelbaar, omdat je aan het eind van het spel alle puzzels en de uitkomst weet.

Linda van Aken