Afgelopen week voelde ik me ’s ochtends niet zo lekker. Manlief was die dag vrij dus liet ik hem een keer alleen de ochtendrush doen en zorgen dat de baby aankleed was. Kon hij zelf eens ervaren hoe dat de rest van de week er aan toegaat als ik het alleen moet doen. Zowaar waren de kinderen op tijd op school / peuterspeelzaal en had de oudste een 10-uurtje en lunch mee. Dat hij de muts en shawl was vergeten, vooruit, vaak willen ze dat zelf niet of alleen de muts van de jas zelf.

Die middag was hij druk bezig dus ging ik toch even naar school om ze op te halen. Natuurlijk was er net die dag een invaljuf. De kinderen mochten één-voor-één naar buiten en de medewerkster van de bso kwam als eerste met een groepje kinderen naar buiten. In de gang sprak ze me aan. Was ze die dag in een t-shirt met korte mouwen naar school gebracht en had ze het tijdens het buiten spelen zo koud gehad dat ze haar maar een vest van iemand anders hadden aangetrokken…

Die had ze nog steeds aan dus ’s middags had ze het gelukkig wel warm gehad. Eenmaal thuis vroeg ik natuurlijk direct hoe of wat. Dacht hij dat ik dit had klaargelegd en had hij er niet bij stil gestaan dat het korte mouwen waren. Want ze had toch een jas aan? Heeft ze dus zelf een setje kleding uitgezocht van spijkerbroek, tule rok en natuurlijk een Frozen-shirt en lekkere dikke wintersokken en aangekleed.

Aankleden wiens verantwoordelijkheid?

Ik kon het echter niet laten om een foto op Instagram te delen. Ze kon zelf gelukkig ook weer lachen. Daar kreeg ik de opmerking dat ik kleding had moeten klaarleggen. Alsof het aan mij lag. Dat doe ik in principe ook op de avond voor een schooldag alleen toevallig gisteravond niet.

Ik was nog druk bezig met de was vouwen dus dat komt de volgende ochtend wel. Niet wetende dat ik me niet lekker zou voelen en manlief toch vrij was. Toen ik bleef liggen had het me niet verbaasd als het staartje half scheef zat of de lunch was vergeten (en ik haar gewoon tussen de middag zou ophalen, voordeel van thuiswerken) of dat er vloekend roze op rood aangetrokken wordt. Dat moet ook gewoon kunnen toch?

Deze papa’s kunnen er ook wat van

Nu lijkt het inderdaad wel in het algemeen zo dat moeders hiervoor zorgen. Er zijn zelfs moeders die het zou verbazen als hun partner wist waar bijvoorbeeld de sokken liggen. Of dat papa was geïnstrueerd om het kind vooral niet zonder staart naar school te laten gaan en de stofzuigertechniek was toegepast. Toch is hij lang niet de enige. Met dank aan het internet vond ik de volgende plaatjes:

Paar maten te groot

Dad dress baby / als papa de baby aankleed - Mamaliefde.nl

Prima alternatief voor een swaddle

Dad dress baby / als papa de baby aankleed - Mamaliefde.nl

Zo’n onesie is ook wel erg lastig

Dad dress baby / als papa de baby aankleed - Mamaliefde.nl

Achterstevoren

Dad dress baby / als papa de baby aankleed - Mamaliefde.nl

Het lijkt alsof de baby gedraaid ligt, maar het pakje zit aan de voor & achterkant

Dad dress baby / als papa de baby aankleed - Mamaliefde.nl

Is ook heel lastig al die laagjes.

Dad dress baby / als papa de baby aankleed - Mamaliefde.nl

Waarom zou je een rompertje of shirtje aantrekken?

Dad dress baby / als papa de baby aankleed - Mamaliefde.nl

Het meest essentiële vergeten

Dad dress baby / als papa de baby aankleed - Mamaliefde.nl

Alternatief voor elastiekjes en staartjesDad dress baby / als papa de baby aankleed - Mamaliefde.nl

Prima combinatie toch?

Dad dress baby / als papa de baby aankleed - Mamaliefde.nl

Lekker luchtig voor in de zomer

Dad dress baby / als papa de baby aankleed - Mamaliefde.nl

Een maillot kan toch ook prima als broek?

Dad dress baby / als papa de baby aankleed - Mamaliefde.nl

Deze baby heeft het in ieder geval niet koud

Dad dress baby / als papa de baby aankleed - Mamaliefde.nl

Meer voorbeelden vind je hier.

Lees ook

Linda van Aken