Skip to Content

Vader & zoon relatie versterken met activiteiten

Vader & zoon relatie versterken met activiteiten

Een vader-zoonrelatie kan complex zijn. Eén van de dingen die helpt om de band met je zoon te versterken, is samen tijd doorbrengen. Op deze manier laat je je zoon zien dat hij belangrijk voor je is. Vooral als je tijd voor hem vrijmaakt terwijl je het druk hebt. Dit zijn zes dingen die je met je zoon kunt doen:

Zoek manieren om betrokken te raken

Als hij nog klein is, kan je zoon enorm genieten van stoeien, boekjes lezen, met lego bouwen of een spelletje doen. Als hij eenmaal ouder is en duidelijker omschreven interesses heeft, probeer dan ook deel te nemen aan de dingen die hij leuk vindt.

Of je zoon nu van voetbal houdt of van debatteren, laat je betrokkenheid blijken. Speel een potje voetbal met hem of zoek samen uit hoe je kunt meedoen aan debattoernooien. Het levert zowel jou als je zoon de meest dierbare herinneringen op.

Ontwikkel gedeelde interesses

Met een beetje moeite kun je meestal wel iets vinden wat jullie allebei interessant vinden. Deze gedeelde interesses stellen je in staat om iets gemeenschappelijks te ontdekken terwijl je de tijd die je samen doorbrengt vult met iets waar je allebei blij van wordt.

Werk samen aan een hobby

Hoe leuk is het om een hobby vinden die je samen met je zoon kunt doen? Zoek iets waar jullie allebei enthousiast over zijn en doe het samen. Of het nu gaat om het verzamelen van bijzondere items, het bouwen van modelvliegtuigjes of het restaureren van een oude auto.

Ga samen shoppen

Als je zoon van mooie kleding houdt, kan hij er vast van genieten als je hem meeneemt voor een middagje shoppen. Shoppen kan trouwens ook vanuit je luie stoel via webshops.

Kijk samen wat jullie leuk vinden en vergeet ook niet naar onderkleding te kijken. Help hem om comfortabele onderkleding te kopen, zoals een wollen hemd of een Bamigo boxershort.

Ga samen op een sport

Naast voetbal en basketbal zijn er nog veel meer sporten die vaders en zonen samen kunnen beoefenen. Denk aan hardlopen, tennis, bergbeklimmen, skateboarden en zwemmen.

Doe mee aan vader-zoonevenementen

Er zijn in de buurt vast evenementen die leuk zijn voor vaders en zonen. Denk aan mountainbiken, vogels spotten en viswedstrijden. De scouting biedt ook de mogelijkheid om een band op te bouwen met je zoon. Je kunt zelfs overwegen om als vrijwilliger bij de scouting te gaan.

Redactie Mamaliefde