Skip to Content

De 15 Beste ijssalons van Nederland; hier vind je het lekkerste ijs!

De 15 Beste ijssalons van Nederland; hier vind je het lekkerste ijs!

Iedereen weet dat een ijsje één van de beste manieren is om verkoeling te zoeken op warme en hete dagen. Nu de warme en hete dagen er weer aankomen, is het ook tijd om de beste ijssalons van Nederland op te zoeken.

In dit artikel kun je een kort overzicht vinden van de beste ijssalon per provincie met daarbij de uitleg wat die ijssalon zo uniek maakt. Misschien kun je eens naar binnen lopen bij één van de ijssalons tijdens een dagje uit met het gezin!

IJssalon IJspressi in Almere, Flevoland

Kinderen met een heerlijk ijsje in de hand en ouders die kunnen genieten van het beste kopje koffie van het land. Uitstekende gastvrijheid en een grote keuze in ijssmaken. De creativiteit spat af van een mooi pallet aan ijs: een echte lust voor het oog. Door het op ambachtelijke wijze gemaakte ijs, ontstaat er een heerlijke smaakexplosie in de mond. Er is ook genoeg keuze uit ijssmaken voor mensen die suikervrij of vegan zijn.

Lees ook; Almere met kinderen

IJssalon Clevers in Arcen, Limburg

De ijssalon Clevers ligt aan het karakteristieke plein midden in het pittoreske dorp Arcen. Aan de achterzijde van de ijssalon bevindt zich een groot, fraai terras dat uitkijkt op de Maas. Hier kun je echt even tot rust komen en de kinderen kunnen heerlijk genieten van hun ijsje terwijl ze naar de langsvarende boten kijken. IJssalon Clevers heeft vele prijzen gewonnen voor ambachtelijk ijs. IJssalon Clevers heeft naast de ijssalon in Arcen ook ijssalons in andere plaatsen.

IJssalon Bacio in Asten, Brabant

Het vers gemaakte schepijs wordt gemaakt van vers fruit, Belgische chocolade en pure ingrediënten. Het ijs wordt iedere ochtend vers gemaakt. Bij ijssalon Bacio heb je de mogelijkheid je ijs iets extra’s te geven: vers fruit op het ijs, slagroom, verschillende soorten chocoladedip of de bekende nootjes- of discodip. Ook houdt ijssalon Bacio rekening met mensen die allergisch zijn of suikervrij ijs gebruiken door onder andere glutenvrije hoorntjes en suikervrij ijs.

IJssalon La Dolce in Coevorden, Drenthe

Onder leiding van een rasechte Italiaan gaat het ijs naar de ijssalon. Het vruchtenijs wordt gemaakt van vers fruit, op basis van water. Er wordt geen melk of room gebruikt. Het is meer sorbetijs, dat toch smaakt als roomijs. Als je suikervrij ijs zoekt, is dat ook mogelijk. Voor de kinderen is het leuk dat de mogelijkheid bestaat om in de ijskeuken te kijken, om te zien hoe ijs wordt gemaakt.

IJssalon IJstijd in Garderen, Gelderland

Als je als gezin eens iets anders wilt, dan is er bij ijssalon IJstijd de mogelijkheid om andere smaken te proberen, zoals Notenexplosie of After eight. Smaken om met het hele gezin te onderzoeken en te bespreken.

IJsboerderij Den Boer in Giessenburg, Zuid-Holland

Niets is zo leuk dan met de kinderen naar een boerderij te gaan om daar een lekkernij te halen, namelijk boerenijs. Van allerlei kleuren en smaken zijn daar ijsjes te vinden. Op de boerderij lopen 125 melkkoeien. Van de melk maken ze dagelijks vers boerenijs. Met vers fruit en Italiaanse ingrediënten maken ze er heerlijke roomijs, yoghurtijs en sorbetijs van. Een ijsje in de hand en koeien om je heen, maakt ijs eten extra plezant.

IJssalon Toscana in Groningen

Na een dagje in de leuke stad Groningen is er niets zo fijn om de dag af te sluiten met een lekker ijsje. Dat is mogelijk bij IJssalon Toscana, die twee vestigingen heeft in de stad Groningen. Wil je even na lang winkelen met de kinderen tot rust komen en de tassen even neerleggen, dan is de ijssalon Toscana de juiste keus.

IJsboederij IJscowd in Hattem, Overijssel

Waar jong en oud tot zijn recht komt. Je kan op de boerderij rondlopen, verschillende soorten speeltoestellen en voorwerpen uit grootmoeders tijd bezichtigen. Op het boederijterras kun je heerlijk genieten van verschillende soorten ijs, ijsgebak of een heerlijk kopje koffie. Een echte aanrader voor een dagje weg met de familie.

Van der Poel in Hengelo, Overijssel

In Hengelo en Enschede vindt je de ijssalons van Van der Poel; hier wordt al meer dan 90 jaar ijs gemaakt en bereidt dat al meerdere malen in de prijzen is gevallen als ijssalon van het jaar. Ze hebben keuze uit diverse smaken en het ene is nog veel lekkerder dan het andere. Je kan het ijs (of de ijstaart) meenemen voor thuis of op het terras nuttigen.

De IJsfabriek in Joure, Friesland

Deze IJssalon is van alle markten thuis. Je kan er bonbons en chocola, cadeaus, bruiloftbedankjes en kerstpakketten vinden. Behalve het ijs, dat bestaat uit weinig calorieën, is er de mogelijkheid voor kinderen om er hun verjaardag te vieren en om samen ijs te maken.

De Lelie in Delft, Zuid-Holland

In Delft is De Lelie een echt begrip geworden; als je hier een ijsje wil halen kan je hier rustig een uur in de rij staan… Gelukkig zijn er ondertussen diverse andere salons geopend zodat je daar ook een ijsje kan halen. Er zijn heel veel smaken te verkrijgen; van gangbare smaken tot zeer bijzondere en creatieve smaken die ieder jaar weer anders zijn. Er wordt alleen gewerkt met verse (en bij voorkeur locale) ingrediënten). Je haalt hier trouwens niet alleen ijs, eigenlijk is het een chocolaterie ;-)

Pavarotti Dulce in Westfield Mall, Kijkduin, Delft en Zoetermeer, Zuid-Holland

Pavarotti Dulce is het kleine zusje van het Italiaanse restaurant Pavarotti dat zich volledig richt op ijs en andere desserts. Het ambachtelijk schepijs in maar liefst 32 smaken is absoluut de specialiteit van Pavarotti Dolce. Niet voor niets is de ijsbereider Stefan Beerens uitgeroepen tot Nederlands Kampioen IJsbereider! Het winnende ijs ‘Guilty Pleasure’ met een combinatie van witte chocolade, pecannoten, caramel en sinaasappel is een echte aanrader. Daarnaast kun je hier terecht voor bubbelwafelijs en spectaculaire freakshakes.

Lees ook: Westfield Mall of the Netherlands; shoppen in grootste overdekte winkelcentrum van Nederland

IJskiosk Venezia in Utrecht

IJssalon Venezia is opgericht door Guido De Lorenzo. Hij was de eerste Italiaan die een ijssalon oprichtte in Nederland en dit is dus ook de oudste ijssalon van Nederland. De ijssalon is eigenlijk een ijskiosk die te vinden is op één van de mooiste plekjes in Utrecht, namelijk de Jansbrug tegenover de Oude Gracht. Hier kun je elke dag 23 verschillende soorten ijssmaken vinden, die bereid zijn volgens een geheim recept van zijn Italiaanse familie. Als de kinderen tijdens het ijsje eten zichzelf vermaken door de eendjes te voeren, kunnen de ouders zich hun ijsje rustig laten smaken.

IJssalon Sweetheart in Vrouwenpolder, Zeeland

IJssalon Sweetheart brengt je weer terug in de tijd. Het lijkt alsof je binnenstapt in grootmoeders snoepwinkel: roze en lichtblauwe kleuren en hartjes overal. Zo krijg je als je binnenstapt meteen plezier en trek in ijs. Je kunt kiezen uit 24 verschillende soorten Italiaanse ijssmaken. Dus keuze genoeg om daar eens naar binnen te wippen en vrolijk en plezierig met het hele gezin van het ijsje te genieten.

Nelis ijssalon in Weesp, Noord-Holland

Nelis ijssalon is van heinde en verre een bekend en geliefde ijssalon. Hier kan men voor alle leeftijden wel ijs vinden om puur van te genieten. Je proeft de liefde voor het vak die de mensen aan het ijs hebben gegeven. Er is keuze uit 28 of meer soorten ijs. Het bijzondere van deze ijssalon is dat hij staat in het Guinness Book of Records. Het ging om 1000 ijsjes te scheppen binnen 23 minuten en 41 seconden. Dit maakt het extra leuk om naar deze ijssalon te gaan.

Waar koop jij de lekkerste ijsjes?

Linda van Aken