Skip to Content

15 Leuke films & series voor jongens oa op Netflix

15 Leuke films & series voor jongens oa op Netflix

Op een regenachtige middag kan je soms spontaan zin hebben in een filmpje pakken. Niet met je partner, maar met je zoon, gewoon lekker thuis. En lang leve Netflix: dat kan ook nog zomaar op ieder moment dat jij het in je bol krijgt! Hier een kleine greep van leuke films, waar jouw zoon vast van kan genieten!

Jongensfilms voor het hele gezin

Kleine kinderen in huis of een mixje van oud en jong? Dan ga je natuurlijk voor films die leuk zijn voor allemaal. Met z’n allen gezellig op de bank, schaaltje popcorn erbij. En moet er één onverwacht plassen? Dan zet je de film gewoon even stil. Lekker makkelijk toch, Netflix op de buis!

Tooth fairy

Ik hoor je denken: een sprookje? En dat bij jongensfilms? Zeker wel, want deze film gaat over een stoere ijshockeyer die straf krijgt. Hij vertelt namelijk een fan dat de tandenfee niet bestaat en vervolgens moet hij het een hele week zelf zijn.

Het is een film met echte acteurs en helemaal leuk voor het hele gezin. Let wel op: er bestaat ook een film genaamd The Tooth Fairy. Helaas is dit een horrorfilm!

Lees ook: Tanden wisselen; welke leeftijd, tips pijn en tandenfee 

Shrek

Gouwe ouwe Shrek. Wie heeft er nog niet genoten van de belevenissen van deze grote groene kolos. Bij Netflix kan je zijn avonturen ook bekijken en zeker weten dat jouw kinderen, of ze nu zoon of dochter zijn, het leuk zullen vinden.

Al is het alleen al vanwege die leuke pratende ezel. Samen met zijn vriendin, prinses Fiona, beleeft hij veel avonturen.

How to train your dragon?

Welke jongen vindt het niet spannend om een film te zien over draken, laat staan een film over een jongen die de draken gaat trainen!

White Fang

Houdt jouw mannetje van honden? Dan is White Fang misschien wel een leuk idee. In deze film gaat het over een jonge wolfshond. Hij wordt met zijn moeder opgenomen door een indianenstam.

Maar uiteindelijk wordt White Fang verkocht om te gaan werken als vechthond. Natuurlijk brengt dit de nodige toestanden met zich mee. Een prachtige animatiefilm voor de hele familie.

Kung Fu Panda2

Heerlijk kijken naar de klungelige belevenissen van die lieve Pu en zijn Vurgie Vijf (zijn vrienden). Ze gaan de strijd opnieuw aan met het ‘kwaad’, waaronder de grijze wolven. Po komt hier veel te weten over zijn verleden en er is een blik op de volgende film, waarin hij zijn vader leert kennen. Natuurlijk is Po de grote held!

Cars

Vooral voor de allerkleinsten zijn de belevenissen van hun favoriete auto’s een heerlijk tijdverdrijf. En al helemaal als ze daarna ook nog heerlijk de film na kunnen spelen met hun eigen autootjes!

Deze films uit de Pixar-Disneyfamilie zijn een groot succes gebleken en die populariteit is nog lang niet afgelopen!

Wall-E

Hoewel Wall-E niets anders dan een robot is, hij vertedert zeker. Een robotje met gevoel, die de mensen wil helpen om terug te keren naar de aarde. Een hoop elektronica, dus met het jongenshart komt het helemaal goed!

Tarzan

Van Tarzan zijn natuurlijk al heel veel films verschenen, in heel veel verschillende uitvoeringen. Netflix heeft er twee in animatiestijl. Tarzan en Tarzan & Jane, beide mooie films die gekeurd zijn als 6+ films.

Sharktale

Sharktale is een animatiefilm over, hoe kan het ook anders, haaien. Oscar, een arme vis, doodt toevallig een haai en noemt zichzelf daarna een haaiendoder en wordt hiermee beroemd.

De haai Lenny weet hoe het echt zit, maar zwijgt omdat hij graag weg wil bij zijn familie. Hij doet zich voor als dolfijn en…nou ja, genoeg voer ondertussen voor een spannend verhaal.

Madagascar

Meerdere films zijn er te vinden op Netflix van Madagascar. De doldwaze avonturen van de dierentuindieren in o.a. Madagascar zijn een bron van veel plezier. Niet alleen voor je zoon, maar jij kan er ook vast van genieten. De slimme pinguïns zorgen dat niet alles in de soep loopt….meestal.

Films voor jongens boven 12 jaar

Onze puberzoons hebben films als Nemo of Cars onderhand wel gezien en willen ook weleens genieten van echte actiefilms. Dus als de kleintjes op bed liggen, mogen zij hun eigen film uitzoeken:

Startrek of Starwars of…

Heb je oudere jongens die zich vervelen? Startrek biedt uren plezier in een heerlijke fantasiewereld in de ruimte. Vol met ruimtewezens en spannende acties. Van Startrek zijn op Netflix heel veel films te vinden. Dus je zou er rustig een nachtje doorfeesten van kunnen maken ?

Andere ruimtevarianten zijn Starwars of Battleship. Al deze ruimtestations zijn te betreden vanaf twaalf jaar.

Indiana Jones

Ook een gouwe ouwe: Indiana Jones. Op Netflix vind je nu Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Dit is deel 4 uit de serie en ook deze Amerikaanse actiefilm staat bol van actie en avontuur.

Indiana Jones is een archeoloog en in deze film krijgt hij hulp van een opstandige vrouw, Mutt. Het speelt zich af in de Koude Oorlog in 1957. Indiana en Mutt reizen naar Peru om op zoek te gaan naar de Crystal Skull van Akator. Alleen zijn zij niet de enige…

Evan Almighty

Officieel een film vanaf zes jaar, maar hij lijkt mij leuker voor wat oudere kinderen. En voor jezelf… God vraagt aan een congreslid of hij een ark wil bouwen. Net als Noach, lang geleden.

Natuurlijk wordt deze man gezien als ‘niet sporend’ en hij krijgt dan ook het één en ander aan spot over zich heen. Maar ook dit keer blijkt de arkbouwer het bij het rechte eind te hebben… Een komedie uit Amerika.

Welke films of series vindt jouw zoon het leukste?

Wil Cats
Volg me via: