Skip to Content

38 Kinderfilms Netflix; top 10 leuke Nederlands gesproken voor peuters en kleuters

38 Kinderfilms Netflix; top 10 leuke Nederlands gesproken voor peuters en kleuters

Met deze diverse lijst van films, van kleurrijke animaties tot hartverwarmende verhalen, is er voor elk kind (en volwassene) iets te ontdekken en te genieten op Netflix. Of het nu gaat om avontuurlijke reizen, betoverende werelden, of gewoon een flinke dosis humor, deze films brengen vermaak voor het hele gezin. Dus, laat de filmavonden beginnen!

Animals United

Een avontuurlijke animatiefilm waarin dieren over de hele wereld samenkomen om hun bedreigde leefgebieden te redden. Met een boodschap van milieubewustzijn en teamwork is het een film die zowel vermaakt als inspireert.

Annie

Een moderne hervertelling van het klassieke verhaal van Annie, het weesmeisje met een hart van goud. Met muziek en een boodschap van hoop is het een film voor alle leeftijden.

Barbie, de Prinses en de Bedelaar

Een betoverend avontuur waarin Barbie in een dubbelrol speelt als prinses en bedelaar die van plaats ruilen. Met kleurrijke animatie en een hartverwarmende boodschap is het een favoriet bij jonge kijkers.

Bigfoot Junior

Een avontuurlijke animatiefilm waarin een tiener ontdekt dat zijn vader eigenlijk Bigfoot is. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden en beleven ze komische momenten.

Casper & Emma

De avonturen van de twee beste vrienden Casper en Emma. Met eenvoudige, maar charmante verhalen is het een favoriet onder jonge kijkers.

Clifford de Grote Rode Hond

Gebaseerd op de populaire kinderboeken, volgt deze film het verhaal van Emily Elizabeth en haar gigantische rode hond Clifford, die door een magisch incident tot enorme proporties groeit. Samen beleven ze hartverwarmende avonturen terwijl ze de stad op zijn kop zetten.

Croods 1 & 2

De Croods, een prehistorische familie, navigeren door een wereld vol gevaarlijke wezens en verrassingen. In het vervolg, “The Croods: A New Age,” ontmoeten ze een andere familie en ontdekken ze een betoverd land vol kleurrijke flora en fauna, wat leidt tot hilarische en ontroerende momenten.

De Bellinga’s Huis op Stelten

De Bellinga’s, een populaire Nederlandse vlogfamilie, beleven een avontuur wanneer hun huis letterlijk op stelten wordt gezet. Dit is een vrolijke en vermakelijke film gebaseerd op de avonturen van de echte Bellinga-familie.

De Pinguïns van Madagascar

De ondeugende pinguïns uit de “Madagascar”-films krijgen hun eigen avontuur terwijl ze samenwerken met een geheime spionageorganisatie. Met humor en actie is het een plezierige toevoeging aan de franchise.

De Zwanenprinses

Een betoverend balletavontuur over een meisje dat wordt omgetoverd in een zwaan en haar weg terug naar menselijkheid vindt. Met prachtige animatie en muziek is het een tijdloze film.

Dolfje Weerwolfje

Gebaseerd op de populaire kinderboeken, volgt deze film het verhaal van Dolfje, een jongetje dat bij volle maan in een weerwolf verandert. Met komische situaties en avontuurlijke momenten is het een film voor de hele familie.

Dora and the Lost City

Gebaseerd op de populaire kinderserie, volgt deze film de avonturen van Dora, nu als tiener, terwijl ze haar ouders probeert te redden en een verloren stad ontdekt. Met veel actie en interactie met het publiek is het een spannend avontuur.

Dr. Seuss

Verfilmingen van de boeken van Dr. Seuss, waaronder “The Cat in the Hat” en “The Lorax,” brengen zijn kleurrijke verhalen tot leven met humor en fantasie.

Het Zeebeest

Een magisch avontuur waarin een jong meisje genaamd Sophie vriendschap sluit met een vriendelijke reus. Samen trotseren ze de gevaren van de reuzenwereld.

Home

Een buitenaards wezen genaamd Oh, samen met een meisje genaamd Tip, probeert de aarde te redden van andere buitenaardse wezens. Het is een film vol humor en hart.

Hotel Transsylvanië 1, 2, 3

Deze animatiefilms volgen het verhaal van Dracula, die een hotel runt voor monsters. Met komische situaties en een dosis monsters is het een hit bij jonge kijkers.

How the Grinch stole Christmas

Gebaseerd op het geliefde boek van Dr. Seuss, vertelt deze film het verhaal van de Grinch, een chagrijnig wezen dat van plan is om Kerstmis te stelen. Met de stem van Jim Carrey en visueel verbluffende animatie, is het een tijdloze kerstklassieker.

Huisdiergeheimen

Ooit afgevraagd wat huisdieren doen als hun baasjes weg zijn? Deze film werpt een grappige en vertederende blik op het geheime leven van huisdieren, vol met avonturen, vriendschap en komische situaties.

Madagascar

Een groep verwende dieren uit de Central Park Zoo belandt per ongeluk op het exotische eiland Madagascar, waar ze moeten overleven in het wild. Met de stemmen van komische talenten en onvergetelijke personages, is deze film een avontuur vol humor en vriendschap.

Matilda de Musical

Gebaseerd op het boek van Roald Dahl, vertelt deze musicalfilm het verhaal van Matilda, een slim meisje met buitengewone krachten, die opkomt tegen de gemene schoolhoofd Miss Trunchbull.

Minions 1 en 2

De gele, ondeugende minions uit “Despicable Me” krijgen hun eigen avonturen. Met humor, chaos en een flinke dosis schattigheid zijn deze films een feest voor fans van de kleine gele wezens.

Mr. Bean’s Holiday

De komische Mr. Bean gaat op vakantie naar Cannes en belandt in allerlei hilarische situaties. Met de kenmerkende humor van Rowan Atkinson is het een film die zowel kinderen als volwassenen zal laten lachen.

Paddington

Gebaseerd op de klassieke kinderboeken, volgt deze film het verhaal van Paddington, een vriendelijke beer die Londen betreedt en het leven van de familie Brown verandert. Met charmante humor en avontuur is het een film voor het hele gezin.

Pietje Bell 1 & 2

Gebaseerd op de Nederlandse boeken, volgt deze film de ondeugende avonturen van Pietje Bell, een jongen met een hart van goud maar een talent voor het krijgen van problemen.

Pokemon: Mewtwo Slaat Terug

Een Pokemon-avontuur waarin de legendarische Pokemon Mewtwo in opstand komt tegen zijn menselijke makers. Met gevechten en vriendschap is het een must-see voor Pokemon-fans.

Sonic the Hedgehog

Sonic, de supersnelle blauwe egel, keert terug in dit vervolg waarin hij samen met zijn vrienden en nieuwe bondgenoten de wereld moet redden van de kwade plannen van Dr. Robotnik. Met razendsnelle actie, kleurrijke werelden en een dosis humor zorgt Sonic voor een avontuur dat jong en oud zal vermaken.

Shrek 1 & 2

De avonturen van Shrek, de groene ogre, en zijn vrienden nemen een hilarische wending in deze films. Met een mix van sprookjesparodie, humor en hart, blijven Shrek en zijn metgezellen favorieten onder zowel kinderen als volwassenen.

Silverstar

Een feel-good film over een jong meisje dat een gewond paard redt en samen met haar vrienden een onwaarschijnlijke racekampioen wordt. Met hartverwarmende momenten is het een film voor paardenliefhebbers.

Sing

In een stad bewoond door dieren organiseert de optimistische koala Buster Moon een zangwedstrijd om zijn noodlijdende theater te redden. De film is een muzikaal spektakel met een ensemble van kleurrijke personages en onvergetelijke liedjes.

Sluimerland

Een magisch avontuur waarin kinderen Sluimerland betreden en hun verbeelding tot leven komt. Met kleurrijke personages en dromerige landschappen is het een reis door de dromen.

SpongeBob; Schiet te hulp

Een avontuurlijke film met SpongeBob SquarePants en zijn vrienden terwijl ze de Krabby Patties moeten redden. Met humor en zeewezens is het een vrolijk avontuur onder de zee.

Strijder

Een familiefilm waarin een jonge jongen, geïnspireerd door de vechtkunstfilms van Bruce Lee, zichzelf traint om een echte strijder te worden. Het is een verhaal over doorzettingsvermogen, moed en zelfontdekking.

Terug naar de Outback

Een animatiefilm waarin een groep Australische dieren uit de Outback ontsnapt uit de dierentuin om terug naar huis te gaan. Met avontuur en komedie is het een vermakelijke kijk op vriendschap en vrijheid.

The BFG

Gebaseerd op het boek van Roald Dahl, vertelt deze film het verhaal van het Vriendelijke Reuzenland en de vriendschap tussen een klein meisje en een grote vriendelijke reus.

The Boss Baby

Een unieke en hilarische kijk op het leven van een gezin waarin een baby met een volwassen houding, ook bekend als The Boss Baby, undercover gaat om duistere plannen van puppies te dwarsbomen. De film zit boordevol komische wendingen en hartverwarmende momenten.

The Monkey King

Gebaseerd op de klassieke Chinese literatuur, volgt deze film de avonturen van de Monkey King, een mythisch wezen met bovennatuurlijke krachten, terwijl hij de demonen bestrijdt en zijn eigen identiteit ontdekt.

Trolls Wereldtour

De kleurrijke Trolls keren terug in dit vervolg waarin ze ontdekken dat er meer muzikale trollenstammen zijn. Met een overvloed aan muziek en positieve boodschappen is het een feestelijke film voor het hele gezin.

Wil de Krokodil

Een Nederlandse animatiefilm gebaseerd op de populaire kinderboeken, waarin de schattige krokodil Wil en zijn vriendjes allerlei avonturen beleven.

Floortje