Skip to Content

Souza for kids prinsessenjurk review

Souza for kids prinsessenjurk review

Afgelopen weekend waren we aanwezig bij de feestelijke aftrap van het tournee van de Sprookjesboom Musical. Een musical van de sprookjesfiguren uit de Efteling. In de uitnodiging stond dat de kinderen uitgenodigd werden om in hun mooiste verkleedkleding hierbij aanwezig te zijn. Dat laat onze dochter zich natuurlijk geen twee keer zeggen.

Het liefste loopt ze iedere dag in een jurk rond en loopt ze te verkondigen dat ze prinses in. In deze prinsessenjurk van Souza for Kids is het plaatje ook helemaal compleet. Zelfs nu haar jurk in de was zit, met stiften kleuren en deze jurk was toch niet zo’n hele goede combinatie loopt ze op haar hakjes rond. 

Verkleedkleren voor kinderen

Het uitpakken was al een erg bijzondere ervaring. De jurk Margarethe (klinkt al als een echte prinses) zat verpakt in een schitterende doos. Je weet wel zo’n doos waar je trouwjurk ook in zit. Of als je dure merkkleding koopt in de film. Zo’n doos.

Natuurlijk moest ik hem gelijk even open maken, even spieken, toen ze nog lag te slapen. Ik was gelijk enorm verliefd op de jurk, het ontwerp is echt zo graaf en prinsesachtig zonder dat het kinderachtig aandoet. En volgens mij ben ik niet de enige, de foto op instagram kon rekenen op vrij veel bijval en vragen waar deze jurk vandaan kwam.

In de verpakking zit los een stukje plastic wat je onderin de jurk stopt zodat het een hoepeljurk wordt. Naast de schitterende jurk zaten er ook nog glazen schoenen Sabine in met een hakje, een bijpassend kroontje Alexandra en een tasje met diverse sieraden.

Zo ben je gelijk in een keer klaar. De doos ging gelijk bovenop de kast, zodat ze hem mocht uitpakken op het moment dat we naar de voorstelling gingen.

Say yes to the dress; Souza prinsessenjurk

Review prinsessenjurk Souza for Kids - mamaliefde

Nadat ze die dag had geslapen haalde ik haar uit bed, voor onder de jurk had ik een effen roze truitje met lange mouwen en een roze maillot. De schoenen vond ik erg fris buiten, dus verving ik door gewone roze laarsjes met goud.

Toen ik het had klaarliggen mocht ze zelf de doos uitpakken. Ze was helemaal onder de indruk en wou de jurk gelijk in. Gelukkig maar, want dat was ook de bedoeling. De jurk zat helemaal perfect, het is maatje 3/4 jaar. Natuurlijk ook het kroontje op. Ze was er helemaal klaar voor.

Alleen een probleem, met zo’n mooie hoepel past dat natuurlijk niet in de auto. Het jurkje ging dus even weer aan de kant om op plaats van bestemming aan te trekken. De dagen daarna hing de jurk in de woonkamer. Zodra ze beneden kwam moest gelijk de jurk aan.

Tenminste, als het aan haar lag. Van mama moest ze toch eerst even eten. Die boterhammen gingen er nog nooit zo snel in. Dansen gaat ook prima in de jurk, helemaal op de vrolijke muziek van K3.

Na een paar dagen ging de jurk naar zolder, er zaten namelijk wat stiftkrassen op. Twintig graden in de handwas voor een half uur zonder wasmiddelen was echter voldoende om hem er weer helemaal schoon uit te krijgen!

High heels

De schoentjes waren ook enorm populair. De hele dag liep ze er op rond. Ondanks dat ze nog twee maten te groot zijn. Dat maakt haar helemaal niets uit. De buren vonden het alleen iets minder al dat geklik op de grond…

Al snel hadden we een afspraakje dat ze de schoentjes beneden aan mocht in de woonkamer en niet naar boven en buiten. Ik was echt onder de indruk van hoe goed ze kon lopen op die schoenen. Natuurlijk had ze stiekem al geoefend op de schoenen van mama die ze al drie jaar niet meer heeft gedragen, maar toch…

Tot slot kregen we alvast een goed voorproefje over hoe ze straks als puber met haar broertje om zal gaan ;-) Pumps zijn blijkbaar multifunctioneel.

Souza heeft trouwens nog veel meer verkleedkleding, ook voor jongens. Dus een echte aanrader.

De kleding is wel iets duurder dan de goedkope jurkjes die je bij de drogist koopt, maar is het geld meer dan waard. De kwaliteit is vele malen beter. De andere jurkjes scheuren toch vrij snel uit, of hebben totaal geen pasvorm. Dat is hier anders.

Linda van Aken