Skip to Content

Souza for Kids make-up & prinses verkleedkleding

Souza for Kids make-up & prinses verkleedkleding

Onze dochter is groot fan van Souza for Kids! Het kledingmerk met de leukste verkleedkleding voor meisjes. Eerder heeft ze al een schitterende jurk gekregen van dit merk waar ze nog regelmatig in rondloopt. En de schoenen met hakken draagt ze zelfs op de trampoline als ik even niet oplet.

Naast de meest schitterende en gedetailleerde kleding hebben ze ook kindvriendelijke make-up en accessoires. Erg fijn want ze zit nu helemaal in de make-upfase en begon laatst al over oorbellen.

Souza for Kids

Van Souza kreeg ik een enorme doos toegestuurd. Toen ze hoorde dat die voor haar was, moest hij natuurlijk direct open! Haar ogen werden heel groot toen ze ontdekte dat er make-up en verkleedspullen in zaten. Dat was nog eens een leuke verrassing!

Natuurlijk moest de make-up er meteen uit om te bekijken. Terwijl ik de make-up uitpakte ging zij verder op zoek naar de inhoud. Toch liet ik dat even liggen voor een ander moment dat we meer tijd hadden voor een complete make-over.

Wel mocht ze even experimenteren met de make-up. Ze wist meteen hoe ze het kwastje moest gebruiken om van alles op haar wang te smeren. In dit geval de lipgloss ;-) Ze werd een vrolijk indiaantje dus legde ik haar uit dat dit voor haar lippen was. Kleine broer kwam ook nog even nieuwsgierig kijken. Later moest papa ook even kijken en haar lippen mooi maken.

Benodigdheden voor de Make-over

Souza for Kids make-up & prinses verkleedkleding - Mamaliefde

Voor de make-over kregen we een complete kit vol met handige accessoires en make-up voor een make-overfeestje. Alle accessoires van Souza dragen ook heel vrolijke meisjesnamen.

  • Cape Victorine; een heel gave cape met twee laagjes, in het roze met goud, echt haar kleurtjes dus (en volgens mij van alle meisjes wel). Heel erg fijn, want er komen nu steeds vaker vriendinnetjes spelen, die ook wat groter zijn en deze cape past alle leeftijden. En bij alle rollen. Of ze nu een prinses, fee of heks willen zijn.
  • Het prinsessenkroontje & toverstaf Esmeralda, ook weer met roze, veren en goud. Zodat ze als een echte prinses / toverfee kan verkleden.
  • Haaraccessoires Fabienne; dat zijn twee elastiekjes en twee haarclipjes. Roze met een tule roosje en een bedeltje met de s erop.
  • Clipoorbellen; drie stuks in het roze met streepjes, blauwe polkadots en paarse stippen.
  • Make-updoos vlinder met twee soorten rouge, diverse tinten lipgloss en meerdere kleuren oogschaduw. Compleet met twee kwastjes, een poederkwast en een klein kwastje met aan de andere kant een applicator. Je kan dit uit elkaar schuiven of in elkaar als hartje. Op een ‘vleugeltje’ zit een spiegel zodat ze zichzelf kunnen bewonderen.
  • Lipglossvlinder met kwastje en diverse kleuren lipgloss.

Zelf zocht ik er nog wat lichtroze nagellak bij, haar Frozenparfum die ze voor haar verjaardag heeft gekregen en een borstel met waterflesje om haar haren te kammen. Billendoekjes bleken ook erg handig te zijn toen ze zelf haar make-up ging opbrengen.

Make-over

Souza for Kids make-up & prinses verkleedkleding - Mamaliefde
Souza for Kids make-up & prinses verkleedkleding - Mamaliefde
Souza for Kids make-up & prinses verkleedkleding - Mamaliefde

Ik heb haar zoveel mogelijk zelf laten doen tijdens de make-over. Dat vindt ze toch het leukste. Het was de eerste keer dat ze make-up kreeg dus hier en daar gaf ik wat tips over welk kwastje je moet gebruiken en waar het aangebracht hoort te worden.

Bij het uitpakken was ze al heel enthousiast begonnen met het smeren van lipgloss als indianenstrepen op haar wang ;-) Als eerste de blush op de wangen, daarna de lipgloss en met de oogschaduw heb ik even geholpen. Dat vond ze toch wel een beetje kietelen.

Daarna gingen we verder met het haar. Tijdens het opmaken had ik het in een knotje opgebonden. Maar haar wens was een Elsavlecht. Hiervoor begin ik aan één kant van het hoofd met invlechten en dan schuin naar de andere kant. De staart maakte ik vast met een elastiekje en de plukjes bij de oren heb ik vastgezet met de clipjes.

Ze vraagt al een tijdje om oorbellen, maar ze krijgt van ons voorlopig nog geen gaatjes. Dan zijn deze clipoorbellen natuurlijk erg handig. Van de drie paar oorbellen ging ze ‘natuurlijk’ voor de roze.

Natuurlijk moesten er ook nagels gelakt worden. Eén hand heeft ze zelf gedaan (natuurlijk tien lagen te dik ;-) ). Dit hebben we al wel vaker gedaan dus ze wist dat ze moest wapperen en blazen. Van haar andere hand heeft ze de duim gedaan maar was de rest erg lastig dus heb ik dat voor haar gedaan.

Toen was het natuurlijk tijd voor de accessoires. Ze kreeg de cape om, kroontje in het haar en toverstaf erbij.

Souza for Kids make-up & prinses verkleedkleding - Mamaliefde

Make-up goed voor het zelfvertrouwen

Nadat ze was opgemaakt en omgekleed werd merkte je al dat dit haar zelfvertrouwen veel goed deed. Ik heb wat foto’s gemaakt en ze liep helemaal te draaien. Vol trots liep ze naar beneden. Even papa laten ‘schrikken’ met de make-up en de oorbellen.

De buren zaten ook buiten dus die moesten haar ook bewonderen. Ze begon helemaal te stralen door de complimenten en zei dat ze nu heel erg mooi was.

Natuurlijk maar gezegd dat ze zonder make-up ook heel erg mooi is. Toch wel opvallend hoe kinderen op die leeftijd daar al gevoelig voor zijn. Ook als ze naar school gaat met een nieuwe jurk komt ze trots vertellen dat anderen haar zo mooi vinden. Daar is ze dus erg vatbaar voor.

Natuurlijk vond kleine broer het ook heel interessant. Hij moest en zou zich ook verkleden. Dus ging met papa naar boven om naar beneden te komen met de muts van Robin Hood om trots te vertellen dat hij nu een heks was.

Linda van Aken