Skip to Content

Hoe kun je herinneringen bewaren?

Hoe kun je herinneringen bewaren?

Herinneringen maken we elke dag. Sommige zijn belangrijker dan andere natuurlijk, maar herinneringen vormen uiteindelijk ons levensverhaal en zijn vaak mooie mijlpalen om aan terug te denken. Maar hoe bewaar je herinneringen eigenlijk het beste? In dit artikel kijken we naar een aantal mogelijkheden.

Schoenendoos

Bijna iedereen heeft ergens in huis een schoenendoos staan met medailles, certificaten, polaroidfoto’s en toegangskaartjes die door de jaren heen opgespaard zijn. Leuke tastbare dingen, allemaal met een eigen verhaal.

Een nadeel is echter dat zo’n doos op een gegeven moment ergens diep onderin een kast belandt, waardoor de herinneringen ver weggestopt blijven.

Vochtigheid en stof zijn bijvoorbeeld de vijand van bijna elke fysieke herinnering of memorabilia. In plaats van een schoenendoos kun je dus ook kiezen voor een plastic doos om dat te voorkomen. Een fotolijst is echter een beter alternatief, die raak je natuurlijk niet kwijt en voor vochtigheid en stof hoef je niet bang te zijn.

Opslaan in de cloud

De meeste herinneringen leggen we tegenwoordig vast met onze smartphones, die meestal direct gekoppeld zijn aan een cloud-service zoals Google Photo’s of de Apple iCloud.

Het is handig om dit regelmatig op te delen in mapjes; bijvoorbeeld per kind of per maand, mijlpaal of vakantie zodat je later de foto’s nog een keer terug kunt vinden.

Een ander voordeel van bepaalde apps is dat je ze terug kan kijken als een herinnering van “een jaar geleden op deze dag”.

Wil je niet teveel fysieke objecten bewaren, zoals tekeningen van de kinderen of mooie brieven dan kun je er ook voor kiezen om hier een foto van te maken om te bewaren voor later. De tekeningen hoef je dan niet allemaal te bewaren. Er zijn zelfs speciale apps die gericht zijn op dit doel.

Inlijsten

Sommige herinneringen zijn zo speciaal dat ze een eigen plek aan de wand verdienen. Door ze in te lijsten krijgen deze herinneringen een mooie plek in huis, zodat je er altijd van kunt genieten. Foto’s zijn natuurlijk makkelijk af te drukken en in een lijst te doen, maar sommige dingen vereisen iets meer vakmanschap.

Een trouwjurk bijvoorbeeld is iets wat je niet zomaar even zelf in gaat lijsten. Je kunt voor zulke zaken beter zoeken naar een professionele lijstenmakerij.

Bij een lijstenmakerij kun je niet alleen terecht voor het eindproduct, maar ze kunnen je vaak ook een veel completer beeld geven van de mogelijkheden die er zijn om je herinneringen te bewaren en te laten zien.

Combinatie

De ene bewaaroplossing hoeft de andere natuurlijk niet uit te sluiten. Het is dan ook vaak uitstekend mogelijk om bijvoorbeeld een diploma of medaille te combineren met foto’s van een event en alles samen in een mooie lijst te laten plaatsen, dit kan onder andere bij Verno.com.

Daardoor heb je niet alleen een mooie herinnering, maar heb je meteen iets moois om de herinnering te koesteren of te laten zien dat je ergens trots op bent.

Hoe je je herinneringen ook bewaart, het is altijd een leuk idee om eens na te denken wat je ermee wilt doen. Of het nou foto’s, diploma’s of toegangskaartjes zijn, sommige dingen verdienen meer dan een schoenendoos of een anoniem bestaan op een server van Google.

En dat is niet alleen leuk voor de herinneringen zelf, maar ook een mooie manier om je woonkamer of entree op te fleuren.

Redactie Mamaliefde