Vandaag wil ik graag mijn favoriete musea om samen met peuters, kleuters en kinderen te bezoeken met jullie delen. Er zijn namelijk genoeg leuke musea die je kan bezoeken met jonge kinderen, of het nu een dreumes, peuter of al een kleuter is. Zonder dat je kind overal met de handjes op de rug hoeft rond te lopen, maar lekker zelf op ontdekking kan gaan. Dat vind ik namelijk erg belangrijk. Gewoon lekker leren door te doen, met meer zintuigen dan alleen de ogen. Leuk ook als er een multimediale expositie is, maar voor kleine kinderen is dat niet altijd even handig. Toen onze dochter nog geen twee maanden oud was namen we haar al mee naar het Legermuseum. Helaas bestaat dit nu niet meer omdat het samengaat met het luchtvaartmuseum in Soesterberg. Maar dit was zeer de moeite waard. Het is alweer twee weken geleden dat ik mijn tien favoriete pretparken deelde, dus vandaag mijn top tien musea.

Lees ook: Met je baby naar het museum? Met kunstfanaatjes geen probleem!
Lees ook: Peuter uitjes; Dagje uit & leuke activiteiten om te doen met kind van 2/3 jaar ook indoor

Inhoudsopgave