Skip to Content

Social Squad; de Tiktok show theater review

Social Squad; de Tiktok show theater review

Mijn kinderen en ik gaan altijd graag naar het theater. Wel merk ik dat ze nu op een leeftijd komen waarbij ze eigenlijk te oud worden voor de echte kindervoorstellingen die al snel saai gevonden worden, maar datzelfde geldt dan voor de meer ‘volwassen’ voorstellingen. Ze vallen er wat dat betreft echt tussenin.

Echter toen ik een uitnodiging kreeg voor de première van Social Squad; de Tiktok-show had ik zomaar het vermoeden dat met name de oudste, die zelf ook op toneel zit, dat wel eens heel erg leuk zou kunnen vinden.

Helaas, waren we toen op vakantie maar mochten we een week later naar een voorstelling die heel fijn in een lokaal theater in de buurt was. En aangezien manlief nachtdienst had ging zoonlief ook mee, en achteraf was dat maar goed ook…

Social Squad; de Tiktok show

Social Squad; de Tiktok show theater review - Mamaliefde.nl

BazarMedia, de makers van o.a. de filmhit ‘Het Feest van Tante Rita’, brengt dit theaterseizoen de 3 zeer populaire social creators/TikTokkers Anique Dreamon, Emma Keuven en Jesse van Wieren met tussen de 600k en 1 miljoen volgers naar het theater.

Ze nemen het publiek mee op een hilarische reis langs de do’s en don’ts van TikTok. Ze vertellen hun eigen, eerlijke verhalen, zingen en dansen de nieuwe trends, spelen de grappigste sketches en het publiek zelf wordt óók betrokken. De meest unieke theatershow van dit seizoen.

Deze 3 jonge talenten zijn gewend om dagelijks de meest uiteenlopende video’s te maken voor hun online kanalen. Met Social Squad krijgen hun fans nu live een kijkje achter de schermen, krijgen ze tips en tricks en worden ze ondergedompeld in een hilarische en unieke voorstelling vol humor, muziek en sketches. De must-see voor iedereen die dagelijks geniet van het kijken naar TikTok-video’s. 

Onze ervaringen

Voorafgaand aan de voorstelling had ik de kinderen verteld dat we naar het theater zouden gaan, voor een tiktokvoorstelling, dus ze hadden allebei zin om mee te gaan. Toen we echter bij het theater aankwamen werden ze enthousiast omdat ze de content creators herkenden van filmpjes die ze op shorts bekijken. Voor mij onbekend, maar zij vertelden over zeemeerminfilmpjes en gekke trenches die ze van hen hadden gezien.

Ik had nog nooit van het woord trenches gehoord, zo had ik zelf nog voordat de voorstelling begon al het een en ander geleerd, en een mooi aanknopingspunt om het gesprek aan te gaan. Want soms lijkt het wel eens alsof ze in een heel andere wereld leven…

Social Squad; de Tiktok show theater review - Mamaliefde.nl

In de foyer stond ook al een achtergrond klaar om foto’s te maken, een bak met papiertjes waarop je een vraag kon aanleveren voor de Q&A en waren de kinderen heel enthousiast over de spekjes en stroopwafels gedoopt in chocolade en sprinkels. Ook een goede binnenkomer. ;-)

Toen de voorstelling begon waren, heel eerlijk, mijn verwachtingen niet al te hoog. Want leuk op Tiktok en sociale media is toch wel wat anders dan in het theater, maar ja met twee tieners in huis sluit dat natuurlijk wel aan bij hun belevingswereld. Het begin was echter dusdanig zo dat zoonlief net geen slappe lach kreeg en de stemming er goed in zat. Ze beschikken namelijk over de nodige zelfspot en benoemden deze verwachting, die blijkbaar dus meerdere ouders hebben, ook aan het begin.

De voorstelling zelf was een schot in de roos voor de kinderen; meerdere elementen van wat ze online zien komen terug in de voorstelling. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tutorial (over hoe je Tiktok aanmaakt), maar ook een bakfilmpje en het nadeel van negatieve reacties van mensen die vinden dat je te dik bent of juist wat op te merken hebben als je probeert af te vallen.

Social Squad; de Tiktok show theater review - Mamaliefde.nl

De nodige challenges en en quiz waarbij er deelnemers uit het publiek werden gehaald. Een vroeger en nu sketch, informatie over hoe om te gaan met samenwerkingen en collabs met andere tiktokkers, beelden van de nodige filmpjes, er werd gezongen.

Social Squad; de Tiktok show theater review - Mamaliefde.nl

Natuurlijk ontbraken de tiktokdansjes ook niet, waarbij ook het publiek aangemoedigd werd om vooral mee te dansen op bekende tiktokliedjes. Waarbij er niet alleen liedjes van nu werden gebruikt maar ook bijvoorbeeld een liedje van Chipz! waarbij ik door dochter raar aangekeken werd omdat ik die ook kende ;-)

De avond werd afgesloten met een tiktokdansje die samen met het publiek werd ingestudeerd en zoonlief helemaal trots was dat hij nu ook een Tiktok ‘had gemaakt’.

Social Squad; de Tiktok show theater review - Mamaliefde.nl

Er werd ook goed gebruikgemaakt van het decor bestaande uit drie grote schermen in de vorm van een telefoon waarop filmpjes vertoond konden worden of illustraties ter ondersteuning van de show. Naast dit decor worden er ook een aantal props gebruikt en de nodige kostuums waarbij zelfs een zeemeerminnenstaart niet ontbreekt.

Kortom veel meer dan ik vooraf had verwacht en zowel leuk voor beide kinderen die lekker meedansten en lachten. En heel eerlijk; zelf heb ik er ook met plezier naar gekeken, in plaats van dat ik er puur was voor de kinderen. De voorstelling verliep in een hoog tempo en was heel afwisselend zodat de tijd voorbij vloog (5 kwartier zonder pauze). Als de voorstelling in de buurt is zou ik dit dan ook zeker aanraden.

Meet en greet

Social Squad; de Tiktok show theater review - Mamaliefde.nl
Social Squad; de Tiktok show theater review - Mamaliefde.nl

En een leuke bonus is dat er na afloop van de voorstelling nog ruimte is voor een korte meet en greet om samen met ze op de foto te gaan. Toen we de zaal uitkwamen stonden er al drankjes klaar, zodat je wat te drinken had en ze zelf ook even bij konden komen.

Ook was er een tafel waar je posters kon kopen van de spelers afzonderlijk of met zijn drieën samen. Natuurlijk wilde dochter er eentje kopen van haar eigen zakgeld voor boven haar bed. Tijdens de meet en greet kon ze deze laten ondertekenen en natuurlijk samen op de foto gaan. Zelfs zoonlief die niet altijd op de foto wil, wilde dat nu wel!

Doelgroep; vanaf welke leeftijd

De zaal was voor ongeveer 60% gevuld met tieners van tussen de 8/9 jaar tot een aantal pubers van jaar of 14/15 en hun ouders. Voordat de voorstelling begon was zoonlief even bang dat hij de enige jonge en jongste zou zijn (over een maand 10), nu waren het inderdaad voornamelijk meisjes maar er waren ook meerdere jongens en zelfs een vriendengroepje. Tijdens de voorstelling lag hij ook een paar keer bijna dubbel van het lachen en heeft hij echt genoten.

Hij was ook zeker niet de jongste, ik denk dat er toch ook wel een paar 7/8-jarigen waren voor wie het ook prima te doen is en ze het een en ander zullen herkennen. De wat oudere dames van rond de 14/15 jaar, waren misschien nog wel het meest enthousiast en waren in de rij voor de meet en greet al plannen aan het maken om naar een volgende voorstelling in een ander theater in de buurt te gaan.

Linda van Aken