Skip to Content

15 Peuter kapsels ideeën voor kinderen van 2 / 3 jaar

15 Peuter kapsels ideeën voor kinderen van 2 / 3 jaar

Bij peuters geldt hetzelfde als baby’s; het moet vooral snel klaar zijn. Tenzij je een televisie als hulpmiddel inzet, is onze dochter alles behalve iemand die goed stil kan zitten. Vaak blijft het bij even snel een staartje, of als ik geluk heb twee staartjes. Laat staan om er na afloop een foto van te maken.

Met dit warme weer merk ik echter dat er een soort van rode vlekjes in haar nek ontstaan, zogenaamde warmtevlekjes. Niet fijn met dat ‘lange’ haar van haar. Met name de zomerse kapsels waarbij het haar hoog en ‘droog’ was gestoken waren favoriet.

Crace Kelly style

Zomer peuter kapsels: Grace Kelly style - Mamaliefde

Persoonlijk heb ik niet veel met Grace Kelly. Het schijnt echter dat deze haardracht naar haar vernoemd is. Hoe ik het heb aangepakt? Heel eenvoudig; te beginnen met een klein staartje onderin de nek. Dat vastzetten met een elastiekje. De staart naar boven draaien en een voor een met klipjes wat plukjes haar over de rol trekken.

Ok, misschien staat het strakker met van die haarkleurige schuifspeldjes, maar dit is een eigenwijze peuter en geen dame. Ook al vind ze soms zelf van wel.

Summer lovin

Zomer peuter kapsels: summer lovin - Mamaliefde

Een variant op de Grace Kelly rol zonder elastiekje onderin. Hier kan je goed zien hoe ik het onderaan ‘ingerold’ heb en wederom met een aantal schuifspeldjes vastgezet. Bovenaan heb ik er echter een plukje haar uit laten ‘pieken’ zodat het lekker jong en wild er uit ziet. Een extra bloemetje erbij en ready-to-go.

Schuine invlecht

Zomer peuter kapsels: diagonale invlecht - Mamaliefde

Deze invlecht kwam ik op pinterest tegen en wou ik wel een keer proberen. Het idee is om de ene hoek te beginnen en dan bijna helemaal rond te vlechten. Om eerlijk te zijn zag het origineel er veel beter uit. Maar ja, dat is wel vaker zo met pinterest projects.

Ik wou hem echter toch met jullie delen, omdat het zo wel lijkt alsof ze ontzettend veel haar heeft. Ideaal dus.

Wij houden van Oranje

Zomer peuter kapsels: oranje kapsels - Mamaliefde

Een oranje getint kapsel hoort er afgelopen zomer natuurlijk ook bij. Na het maken van een scheiding ben ik net achter de oren begonnen met vlechten.

Het zijn twee vrij strakke vlechtjes geworden waardoor ze vrij stijf zijn. Met een schuifspeldje inclusief tierenlantijntje zorgde ik ervoor dat de korte voorhaartjes ook strak naar achteren zaten.

De verlengde vlecht

Zomer peuter kapsels: verlengde vlechtjes - Mamaliefde

Peuterhaartjes zijn niet altijd even lang. Dit eenvoudige trucje zorgt ervoor dat je vrij lange vlechtjes maakt. Door middel van optisch bedrog creëer je het gevoel dat de haartjes langer zijn.

Hoe? Heel eenvoudig; na het maken van een scheiding en het samenbinden van de ene helft begin je aan de andere kant bovenaan met een klein vlechtje, eenmaal beneden vlecht je de overige haartjes erbij. Eigenlijk zijn het dus twee minivlechtjes in een die zorgen voor een hele lange vlecht.

Superstaartjes

Dit kapsel met een rijtje van staartjes blijf ik altijd superschattig vinden bij peuters. Ik begin met een scheiding in het midden en maak vervolgens aan beide kanten drie staartjes.

Deze zet ik vast met verschillende kleuren roze elastiekjes. Vervolgens een paar van de vrolijke roze vlinderspeldjes erbij om de kortere haartjes vast te zetten en klaar is je kapsel.

Staartjeskapsels

Dit kapsel heeft mischien een beetje een retro stijl. De haren worden verdeeld in twee helften. Vervolgens begin je met een staartje bovenop het hoofd, waar je met de haarloop het haar doorheen steekt.

Dan maak je een tweede en derde staartje op dezelfde manier. Met deze polkadot strikjes maak je het kapsel helemaal af. Vinden jullie het ook een beetje 80’s kapsel geworden?

Indian style

Heel origineel zijn deze twee vlechtjes niet meer. Ze zijn welsuper makkelijk en snel te maken. Indian style is trouwens helemaal hip momenteel. Helemaal af worden ze met de vrolijke gevlochten elastiekjes.

Messy bun

Met haarbandjes wordt er vooral veel mee gespeeld. Daarom zorg ik altijd voor een kapsel dat met en zonder diadeem gedragen kan worden. Deze met jungle print en het strikje is echt super stoer. Schuin op het achterhoofd heb ik een staartje gemaakt.

Hiervan heb ik met een knotvulling een knotje gemaakt. Het haar dat overbleef heb ik lekker laten sprieten. Zodat het niet super strak en netjes zit.

Diadeemvlecht

Voor deze diadeemvlecht begin ik aan de ene kant van het hoofd met een invlecht. Vervolgens pak ik hier alleen haartjes vanaf de voorkant bij zodat de vlecht een beetje overeind komt te staan en aan de achterkant de haartjes naar beneden vallen.

De vlecht loopt een beetje schuin doordat de plukjes iets groter worden. Aan het einde maak ik een klein vlechtje. Dit kapsel heb ik opgevrolijkt met twee vlinder klipjes.

Opgestoken haar

De vlechtjes komt je in alle varianten tegen op de catwalk. Van enorme lange en dikke vlechten tot en met kleinere vlechtjes. Voor dit kapsel heb ik twee kleine vlechtjes gemaakt en met een elastiekje vastgezet.

De rest van de haren heb ik onderaan vastgezet in een lage paardenstaart. Bij het setje zat er ook een mini ponytailstaart, ideaal voor kortere haren. Deze heb ik gebruikt om de haren mee naar boven te halen. Vastgezet met twee schuifspeldjes en klaar.

Dromerig kapsel

Over het algemeen is onze dochter niet zo’n heel groot fan van een haarband. Dat vind ze minder prettig zitten. Deze met organza roosjes vind ik zelf erg mooi. Als ze een haarband of diadeem draagt zorg ik er altijd voor dat het haar ook op een andere manier vastzit.

Het is niet zichtbaar, maar achterop het hoofd heb ik een klein knotje gemaakt met het haar in een vlecht.

Staartjes

Dit kapsel met staartjes vind ik erg handig voor onze dochter. Zo heeft ze toch een beetje losse haren en kan je goed de lengte zien. Maar kan je aan de voorkant de kortere haren samenbinden zodat deze niet in de ogen vallen.

Twee staartjes staat ook lekker eigenwijs op deze leeftijd. De madeliefjes op de elastiekjes komen terug in de haarschuifjes waarmee je laatste plukjes goed vastzet. Natuurlijk wel even eruit halen voor je ze naar bed brengt.

Getoupeerd

Voor dit kapsel heb ik haar haren een beetje getoupeerd. Ik ben begonnen met het maken van een mini grace kelly rol dat ik heb vastgezet met een haarklip, ook van Zenner. Vervolgens de diadeem met bloemen aan de zijkant in het haar gestoken en het haar aan de bovenkant wat opgekamt om te touperen.

Hoge knot

Normaal als ik een knotje maak, komt deze achterop het hoofd te zitten. Dit keer heb ik een hele hoge paardenstaart gemaakt, zodat de kortere haren aan de zijkant ook in de staart mee kunnen. Vervolgens heb ik een dikke knot gemaakt met behulp van een kleine knotvulling.

Het haar hieromheen vastgebonden en vastgezet met een elastiekje. De haren die uitstaken heb ik met een invlecht rondom de knot vastgezet zodat het elastiekje niet meer zichtbaar is. Tot slot deze twee lieve roosjes op een klip aan de zijkant in het haar steken en klaar.

Wat is jullie favoriete kapsel? Zijn jullie onlangs nog een leuk idee tegen gekomen op pinterest waarvan je zegt; die moet je proberen?

Linda van Aken
  1. Julia says:

    O wat leuk! Die tweede ga ik onthouden. Ik doe bij sanne vaak een knotje die ik maak van een hoge staart.

Comments are closed.