Skip to Content

Handige hack om krullen kapsel te maken bij kinderen

Handige hack om krullen kapsel te maken bij kinderen

Net als mijn dochter heb ik zelf ook geen haar dat van zichzelf krult. We hadden wel een set met krulspelden, van die rollers die je moet opwarmen en dan met spelden moet vastzetten. Helaas zonder veel resultaat.

Gelukkig was er wel een ander trucje dat werkte. En toen ik dat laatst, per toeval, bij dochterlief deed zag ik dat het bij haar ook werkt. En twee dagen later zag je nog steeds het verschil!

De truc?

Handige hack om krullen kapsel te maken bij kinderen - Mamaliefde

Krullen maken is eigenlijk niet zo lastig, je krijgt deze al als je de haren van je dochter invlecht. Ik had twee invlechten naast elkaar gemaakt en toen die 24 uur zaten had ze fijne krullen. Deze bleven een halve dag zitten en toen waren ze weer uitgezakt.

Er is echter een truc om te zorgen dat ze meerdere dagen blijven zitten. Namelijk eerst even de haren wassen. Een week later probeerden we het nog een keer.

Eerst haren wassen, daarna weer twee invlechtjes na elkaar. Een nachtje slapen en ja hoor, de volgende ochtend had ze een mooie bos haar. Het lijkt er ook veel voller door.

Nu laat ik haar niet met losse haren naar school gaan, dus haren voorzichtig gekamd en een staart van gemaakt. Toen ze terugkwam van school zaten de krullen er nog steeds in. Sterker nog, twee dagen later viel het me op dat ze ze nog steeds had.

Aan de onderkant was het haar wel piekerig gaan worden. Dus wellicht goed idee om als je gaat invlechten die even in te smeren met een lotion.

Krullen in je haar zonder krulspelden of watergolf - Mamaliefde.nl

Heb je liever grove krullen, dian kan je ook 1 invlecht maken. Het nadeel is echter dat je dan boven en onder in het haar er een krul in hebt zitten. Door twee (of meer) vlechtjes naast elkaar te maken, zit je dichter bij de wortel.

Hebben jullie wel eens op deze manier krullen gemaakt?

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)