Skip to Content

Nep haar invlechten bij kinderen, oa met gekleurd synthetisch haar

Nep haar invlechten bij kinderen, oa met gekleurd synthetisch haar

De laatste tijd zie je steeds meer kinderen met een kleurtje in het haar rondlopen; vooral het verven met crêpepapier was een tijdje lang een enorme rage. Wil je donker haar kleuren wordt het vaak ook eerst gebleekt, maar dat vind ik zeker op jonge leeftijd nog niet geschikt.

Daarom zocht ik naar een alternatief tot ik bij aliexpress gekleurd nephaar tegenkwam. Nu kon zij ook een kleurtje in haar haar! Nadat ik een foto met deze vlechten op Instagram had geplaatst kwamen daar heel leuke reacties op. Dus bij deze ;-)

Haar kleuren

Het voordeel daarvan is dat het zeer betaalbaar is, en na een aantal keer wassen is de kleur ook weer verdwenen uit het haar. Vooral bij kinderen met een lichte haarkleur werkte dit erg goed, maar als je, net zoals mijn dochter, donkerbruin haar hebt blijft er niet veel van over. Hooguit een gloed die in het licht een wat andere tint geeft.

Synthetisch nephaar

Een dikke streng synthetisch haar in een effen kleur of met een verloop, ook wel ombre genoemd. Nadat ik ze had besteld had ik ze al een week later in huis. Ik had onze dochter nog niets verteld, dus toen ik het haar liet zien was ze erg blij.

Ik had gekozen voor een streng paars dat overgaat in roze omdat dat haar favoriete kleuren waren. De staart is ingevlochten, zodat je neteen al drie strengen hebt en niet eerst hoeft te plukken.

In het midden zit het vast met een elastiekje, maar als je aan een plukje haar trekt schuift dat er zo doorheen en krijg je ongelijke plukken. Goed om daar even rekening mee te houden dus.

Je vindt dit haar hier.

Staart met nephaar

Houd er wel rekening mee dat als je dit haar los laat hangen het relatief makkelijk kan klitten en je die er niet makkelijk uit kan kammen. Grote kans dat je dan de schaar erbij moet pakken.

Vlechten met nephaar

Als je gaat vlechten met nephaar kan je dat op twee manieren doen:

Vlechten met staartjes

Je kan beginnen met een staart en daarin het nephaar alvast meepakken zodat het ‘vast’ zit. Vervolgens maak je de drie strengen van het nephaar en combineer je dat met het echte haar en vlecht je dat in. Je krijgt dan een dikke (of twee dikke Pippi) vlechten.

Invlechten

Als je gaat invlechten begin je met het eerste plukje haar, het nephaar leg je daaronder. Daarna maak je drie strengen van het echte haar, en drie plukken van het nephaar en begin je met de eerste overlegging. Je pakt daar dan een plukje bij zodat het echte haar meegevlochten wordt.

Je kan er voor kiezen om het nephaar voor het echte haar te houden zodat het kleurtje zichtbaar is, of juist door het een beetje te mixen waardoor je streepjes krijgt.

Als het echte haar ‘op’ is kan je gewoon doorvlechten met het synthetische haar en daar een elastiekje in leggen.

Voorbeelden

Nep haar invlechten bij kinderen, oa met gekleurd synthetisch haar - Mamaliefde
Nep haar invlechten bij kinderen, oa met gekleurd synthetisch haar - Mamaliefde
Nep haar invlechten bij kinderen, oa met gekleurd synthetisch haar - Mamaliefde

Je kan natuurlijk verschillende soorten vlechten maken; zo heb ik al een enkele diagonale vlecht gemaakt (ook wel Elsavlecht, waarop ze aangaf dat ze ook graag blauw nephaar wil, dus dat is nu onderweg), twee invlechten naast elkaar, een diadeemvlecht of opvlechten waarbij de vlecht op het haar lijkt te liggen.

Ook bij mezelf heb ik zo’n invlecht gemaakt zodat we konden twinnen ;-)

Linda van Aken