Skip to Content

Kerst kapsels inspiratie; van klassiek tot crazy hair

Kerst kapsels inspiratie; van klassiek tot crazy hair

Kerst is een hele speciale gelegenheid, en dat betekent over het algemeen dat je er ook extra goed uit wilt zien. Of je nu een familiefeest hebt of een romantisch diner met je geliefde, er is altijd een goede reden om er net even wat meer tijd voor uit te trekken om er fabulous uit te zien.

Want een mooie outfit is belangrijk, maar je kapsel is net zo belangrijk. We beginnen subtiel, maar delen ook over the top kapsels.

Feestelijk strik

Wil je het niet al te ingewikkeld maken? Dan is deze halve staart met een rood lint een aanrader, ziet er toch heel feestelijk uit!

Strik met pijpenkrullen

Hoe schattig is dit kapsel met een enorm strik en het haar in twee enorme pijpenkrullen gerold.

Hoofdkrans

Voor dit kapsel is het haar los gelaten, maar dan wel gestyled met en grove krul en voorzien van een kerstkrans met dennentakken.

Opgestoken met lint

Dit haar is aan de achterkant opgestoken, met een lint rondom het hoofd.

Knotjes met glitters

Wat vind je van deze twee knotjes? In principe heel eenvoudig, maar door de haargrens te voorzien van glitters ziet het er gelijk fab uit.

Met fairy lights

En een variant hierop, maar dan in combinatie met haarlichtjes. Gebruikte je hier vroeger nog kleine lichtsnoeren voor, tegenwoordig heb je speciale haarlichtjes zoals bij de action.

Twist vlecht & Knot

Voor dit kapsel is het haar in tweeën gedeeld, en vervolgens in elkaar getwist in combinatie met een rode en groene slinger. Onderaan eindigt de twist in een losse knot.

Kerstkrans

Het haar is in een invlecht rondom het achterhoofd gevlochten in de vorm van een kerstkrans en vervolgens voorzien van wat hulsttakjes ter deco.

Kerstkrans met lint

Een variant op de kerstkrans, maar dan met lint en iets meer accessoires.

Kerstster

https://nl.pinterest.com/pin/458311699581688357/

Of wat dacht je van deze kerstster? Ook een combinatie van staartjes.

Kerstboomstaartjes

https://nl.pinterest.com/pin/904308800153172825/

Hoe creatief is deze staart in de vorm van een kerstboom. Je begint met een staart die iedere keer wordt opgedeeld en al dan niet wordt samengevoegd met een ander staartje. De ster bovenaan de staart maakt het af.

Een variant op dit kapsel in combinatie met kerstballen.

Kerstboom vlecht

Dit is een alternatief met twee kleine vlechtjes waar tussen een groen lint is gewoven om zo het beeld van een kerstboom te creëren.

Kerstboomvlecht

Voor de gevorderden is deze combinatie op een gewone vlecht, maar dan met losse kleine plukjes die naar beneden toe steeds wijder worden.

Invlecht met lint

Een combinatie van twee invlechten met rood en groen lint.

Kerstboom

Een alternatief is deze rechtopstaande kerstboom. Hiervoor verwerk je een lege fles in het haar en bind deze vervolgens samen. Daarna nog wat decoratie en klaar is je kerstboom.

Groene kerstboom

Ook dit kapsel is in de vorm van een kerstboom met twee kleine vlechtjes die naar elkaar zijn gebonden en versierd met kerstballen.

Visgraat kerstboom

Hoe gaaf is deze optische kerstboom die wordt gecreëerd door een combinatie van visgraatvlechten. Het is even oefenen en geduld hebben, maar dan heb je ook wel wat!

Gekleurde strik

Hou je van kleur dan is dit kapsel een uitdaging met groen geverfde plukken die omgetoverd worden tot strik.

Opgestoken rood & groen haar

Hoe gaaf is dit kapsel, je moet vooral verder klikken om te kijken hoe.

Rendier invlechten

Deze vlechten zijn wel heel strak gedaan, maar zien er prachtig uit, de elastiekjes met rendieroortjes maken het helemaal af.

Candy cone staarten

Heb je heel dik haar dan kan je deze candy cane geinspireerde kapsels maken met twee staartjes die omwikkeld worden door een rood en wit lint.

Cadeautjes

Deze knotjes zijn omgetoverd tot een cadeautje met in het midden een enorme strik. De knotjes worden opgevuld met een donut.

Rendierknot

Dit knotje is met een aantal accessoires omgevormd tot een rendier. Tegenwoordig vind je ook in diverse winkels kant en klare rode scrunchies compleet met rendierhoorns zodat je alleen nog oogjes nodig hebt.

Sneeuwpop

Heb je lange haren dan is deze sneeuwpop echt heel gaaf. Hiervoor heb je meerdere donuts nodig die je in je haar verwerkt. De decoratie maakt het af.

Crazy hair

https://nl.pinterest.com/pin/950400327618856434/

Wil je zeker weten dat je een uniek kapsel hebt dan is dit een optie!

Kleine kunstwerken

En tot slot wat kunstwerken, waarvan de een nog gaver dan de ander!

Meer inspiratie vind je hier.

Linda van Aken