Skip to Content

Papa bloggers & influencers op instagram in Nederland

Papa bloggers & influencers op instagram in Nederland

Steeds maar papa’s starten een blog, een Instagramaccount of YouTube-channel met een kijkje in hun leven. En dan specifiek hun leven als papa. Welke accounts zijn te leuk om te volgen?

Papa bloggers

Dadventures (Bart)

Op dadventures lees je alle avonturen (en het gebrek daaraan) als vader van drie kinderen. Dagelijkse dingetjes, grote overpeinzingen, problemen, geluk, frustraties, blijdschap, maar ook veel praktische zaken.

Je vind hem hier.

Papa’s wereld (Maarten)

Maarten van Papa’s wereld is een papa die in de kinderopvang werkt, hoe tof is dat? Eigenlijk was hij docent beeldende vorming, maar hij maakte een carrièreswitch. Hij heeft twee zoontjes en blogt over alle kindgerelateerde onderwerpen die bij hem voorbijkomen.

Denk aan Lego, actuele feesten, films, een ode aan zijn vrouw (!), reviews en natuurlijk dingen zoals: het leed dat schoenen kopen heet…

Je vindt hem hier.

Papa blogger (Rob)

Op papablogger vind je alles over Rob en zijn zoontje Morris. De Negenmaandenbeurs, reviews en alles wat je met een 1-jarig jongetje in huis tegenkomt. Rob betrekt ook zijn vriendin Fleur bij de blog, maar hij schrijft altijd vanuit zijn eigen ervaring als papa.

De ondertitel op zijn website luidt: Papablogger – Blogger des Vaderschaps, en dat laat meteen zijn stijl zien. Ook werkt hij samen met bedrijven én het goede doel (Ronald McDonald Kinderfondss) omdat hij iets terug wilde doen voor de maatschappij.

Daarnaast kan je altijd bij hem terecht als je bijvoorbeeld je eigen site sneller wil laten maken!

Je vindt hem hier.

Papavertelt.nl (Nick & Thijs)

Hier lees je alles over baby’s, dagjes uit, het familieleven, het huishouden, de kraamtijd, het kinderdagverblijf, sprongetjes, reizen en voeding. En over die voeding gesproken… Op de blog is een hele pagina gereserveerd voor allerlei leuke babyrecepten.

Denk aan zelfgemaakte vissticks, bouillon voor baby’s en babyontbijtjes.

De blogs worden vooral geschreven door Nick van der Wal en Thijs van Beers. Daarnaast zijn er veel gastblogs van andere papa’s.

Je vindt hem hier.

Tipsvoorpapas.nl (Niels)

De naam zegt het al, tips voor papa’s is begonnen met bloggen omdat hij zelf op zoek was naar tips toen hij hoorde dat hij vader werd. Inmiddels is Niels vader van drie zoons en blogt hij nog steeds.

Je leest tips voor dagjes uit, reviews, filmrecensies, foodblogs, gastblogs van andere vaders, zijn persoonlijke gedachten over het vaderschap, Pokémon Go is goed vertegenwoordigd op de blog, er zijn winacties en zelfs een shoplog.

Je vindt hem hier.

Blogpapa (Arno)

Blogpapa is een heel overzichtelijke en mooie website, met allerlei artikelen over het vaderschap, gadgets, huis- en tuinonderwerpen, speelgoed, sport, uitjes, vakantie en natuurlijk winacties niet te vergeten.

Spellen, gadgets, speelgoed, kleding en uitjes beoordeelt Blogpapa Arno met boksen: 5 boksen is uitstekend en 1 boks is niet doen.

Je vindt hem hier.

En nog een aantal mooie papa blogs om te volgen:

 • Houd je van reizen? Met kinderen? Volg dan zeker Vaders op Reis! Vol tips en reisverslagen van reisjes en reizen met kinderen.
 • Ben je meer van de gedichten? Volg dan Papa toch. Hij blogt in dichtvorm, of in ieder geval in ‘gedragen teksten’.
 • Een mooie en ontroerende blog is die van Ik vind je lief papa. Hij blijft anoniem op de blog, waarvoor respect, en schrijft over hun gezinsleven. Samen met zijn vrouw of vriendin heeft hij een dochter, naast dat zij vooral gewoon dochter is, heeft zij ook het SmithMagenis Syndroom. Ook hier schrijft hij over in zijn blogs en wat het voor hun gezin betekent.

Instagram

Ook op Instagram zijn steeds meer papa’s te vinden. Hier een rijtje om echt te volgen:

@daddyhox

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Deze foto zegt voor mij zoveel. Ik haal kracht en energie uit het “dragen” van deze twee mormels. En dan bedoel ik dat figuurlijk! Een tijd geleden vertelde @robin_zomer mij zijn emotionele verhaal over tegenslagen, ziekte en verdriet. Hij vertelde mij ook hoe hij hier met @benr_nl een nummer over had geschreven. Ik was zo impressed met zijn idee en boodschap over dat je altijd moet zoeken naar wat je gelukkig maakt, ook al zit het soms tegen. @kwfkankerbestrijding vond dit ook en heeft de boys ambassadeur gemaakt.

 

5 april komt het lied met videoclip uit op het YT kanaal @benr_nl en alle opbrengsten gaan direct naar KWF. Hij vroeg mij met jullie te delen wat mij door nare momenten sleept en wat mij gelukkig maakt. En dat is letterlijk en figuurlijk het dragen van mijn gezin. Elke dag proberen de beste versie van mijzelf te zijn als voorbeeld voor Pip & Rosie. Mijn best te blijven doen om een sterke en begripvolle echtgenoot te zijn. Wat maakt jullie gelukkig in donkere tijden? Onthoud; zoek altijd naar geluk, ook als het tegenzit #tranenvangeluk

Een bericht gedeeld door Willem (@daddyhox) op

Veel mama’s kennen het account van @dehuismuts wel. Papa Willem, alias @daddyhox, is de mannelijke wederhelft van @dehuismuts. Met dochters Pip en de pasgeboren Rosie is er genoeg om over te instagrammen. Een gezin om blij van te worden en dus te volgen!

Je vindt hem hier

@papa.zijn

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Namens je vrouw. Omdat dit voor mij omschrijft wie jij bent als papa en man?. Mijn lieve mannen. Afgelopen week was alles even anders. Ik lag ziek op bed en kon niet voor jullie zorgen. Gelukkig regelde jullie papa vrij van het werk om de zorg over te nemen en mij in alles te ontzien.

Onverwachts en onvoorbereid alles loslaten viel me tegen. De afgelopen week is een bewustwording van hoe verantwoordelijk en onmisbaar we zijn. Terwijl ik ziek op bed lag ving ik alles op van beneden. Ik bleef de drang behouden om jullie te volgen en probeerde aan de geluiden te herleiden of alles goed met jullie was. Wanneer de kinderen huilde voelde ik mij verschrikkelijk schuldig dat ik jullie niet kon troosten. Want jullie zoeken papa op om te stoeien en lachen maar mama is de rust en troost. Onze balans binnen het gezin was in de war.

Afgelopen zaterdag mocht ik blijven liggen en jij was al druk in de weer met onze boys. Ik liep naar de badkamer en trof jullie zo samen aan in de kinderslaapkamer. Een enorme golf van trots en dankbaarheid overviel me. Als je als vrouw en moeder even alles los moet laten, kun je niets beter treffen dan een man die zonder te vragen weet waar hij het hardste nodig is – – –

#liefde #vrouw #gezin #lief #wifey #kind #kinderen #jongensmama #trots #trotsemama #mama #moederschap #papa #papazoon #vader #vaderschap #dadlife #dad #ouderschap #ouders #schatje #spelen #baby #dreumes #peuter #zoon #alleenmaarliefde #werk #kinderkamer #love

Een bericht gedeeld door Frank (@papa.zijn) op

Frank is de stoere papa van Sam en Guus. Op zijn Instagramaccount laat hij zijn leven als papa zien in prachtige plaatjes die zo in een tijdschrift kunnen. Maar niet alleen maar picture-perfects, het account geeft een inkijkje in het echte leven.

Je vindt hem hier.

@papajay010

Ben je fan van het programma ‘Een huis vol?’ Dan moet je zeker papa Jay volgen. Jay is alleenstaande vader van vijf kinderen, en nou, dat zegt genoeg toch? Zijn profiel staat wel op privé, wel heeft hij ook een YouTubekanaal.

Je vindt hem hier 

@papatoch.be

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Paardje. #meneertjenummer1 #tbw #dezji

Een bericht gedeeld door Papatoch.be (@papatoch.be) op

Papa Thijs laat zijn leven met zijn twee zoontjes zien in prachtige zwart-wit plaatjes.

Je vindt hem hier 

@sbsolly

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

How lucky are we that @talentedandhumble and I are having a baby at the exaaaact same time…so exciting for me, my boo, and number two!! #wereglowing #maybeijustneedashower #bumpstylin #voguelife

Een bericht gedeeld door Sholom Ber Solomon (@sbsolly) op

Oké, je moet tegen een beetje humor kunnen… Maar hoe grappig zijn deze vader-dochterfoto’s?

Je vindt hem hier 

Papa Vloggers / YouTubers

Ik heb uren gezocht op YouTube, maar ik kan dus nergens een ‘echte’ papavlogger vinden… Mijn criteria voor een ‘echte papavlogger’ is een papa die alleen vlogt en regelmatig post, dus niet één keer in de 3 maanden.

Daddyhox (man van huismuts) komt daar nog het dichtste bij in de buurt. Conclusie: niet te vinden in Nederland! (Weet jij er wel één, dan hoor ik graag over hem in de comments).

Toch zijn er wel vaders die vloggen, vaak met het hele gezin. Ook wel logisch misschien, een video opnemen en editten is makkelijker en leuker om het met het hele gezin te doen. Dat is met een blog of Instagram toch anders.

Daarom hier de vijf leukste Familie Vloggers op een rij:

De Hummeltjes

‘De Hummeltjes’ is een gezin met 5 kinderen: 3 meiden en tweelingjongens. Zij delen meer dan wekelijks een video over hun gezinsleven. Op hun kanaal zie je dat ze hun kinderen veel laten proberen en dat hun volgers soms zelfs hun dag mogen bepalen: met als gevolg dat de hele familie de auto staat te verven.

Think out of the box! En even een plusje voor de vloggende papa’s: de papa van deze familie is het vloggen begonnen!

Je vindt hem hier 

Familie Lakap

De familie Lakap bestaat uit Esra, Seran, Devran en Ilay en zij posten drie keer per week een video. Het gaat voornamelijk om lol en pret maken met elkaar. Je kunt dan ook een hoop pranks en challenges verwachten.

Je vindt hem hier.

Rem & Din

Remko en Dineke plaatsen elke week 2 video’s over hun gezinsleven. Met twee schattige zoontjes, Aiden en Finley, twee konijntjes en een hond is er altijd wel wat te beleven. Ze vloggen al vanaf 2014, dus als je vanaf het begin terugkijkt, kun je de kinderen groot zien worden.

Je vindt hem hier.

Team Triplets

Wat gaat er door je heen als je zwanger bent en je tijdens de eerste echo te horen krijgt dat het een drieling is? En wat gebeurt er daarna? Je ziet het op het kanaal Team Triplets. De drieling is inmiddels 2 jaar.

Je vindt hem hier.

De Nagelkerkjes

Oké oké, ik kan het niet laten om hier nog een leuke vlogfamilie aan toe te voegen. Je kent ze vast wel van ‘Een huis vol’, de Nagelkerkjes. Sinds afgelopen januari vloggen zij ook, en met bijna 30.000 abonnees is dat een succes te noemen.

De familie bestaat uit Jan en Sofie, en kinderen Merel, Eline, Stan, Noud, Floor, Guusje, Madelief en Junior.

Je vindt hem hier.

Wat zijn jouw favoriete papa’s om online / via social media te volgen?

Martine Pieters-de Wit
 1. Renée says:

  Ik lees regelmatig artikelen op http://www.superpapa.blog. Leuke man die veel goede artikelen schrijft en foto’s plaatst op Instagram. Misschien heb je er iets aan :-)

 2. Bart says:

  Ik ken er nog één die blogt, vlogt en instagramt: https://dadventures.nl/
  Over mijn avonturen (en het gebrek daaraan) als vader van drie.

 3. Saskia says:

  Ik ken een papa op Youtube, de vloggende vader. Jessie van de Graaf. Zijn kanaal heet Gewoon Jessie :), toevallig heb ik samen een dochtertje met hem, Mikky 💕

Comments are closed.