Skip to Content

Mama bloggers Nederland; overzicht top 10 leukste

Mama bloggers Nederland; overzicht top 10 leukste

In Nederland zijn er heel veel lieve en leuke mama bloggers die de leukste blogs schrijven. Groot en klein in alle vormen en maten.

Daarom ging ik op zoek naar een lijstje met de leukste mamablogs van Nederland. Hierbij speelt authenticiteit een grote rol; want hoe uniek is de blog. Er zijn veel mamabloggers die anderen proberen te kopiëren.

Mama bloggers

Marlieke van Lovethat

Marlieke woont samen met haar twee dochters en man in Zwitserland midden in de bergen. Je zou er bijna jaloers op worden. Op haar blog deelt ze haar ervaringen en avonturen zoals de verschillen met Nederland, maar ook hoe dingen in Zwitserland zijn geregeld.

Zo schrok ik er nogal van dat ze maar liefst 700 euro per maand betalen aan zorgverzekeringen. Naast blogger is ze ook nog eens een voortreffelijk fotograve en designer.

Meer informatie vind je hier.

Pauline van Voormijnkleintje

Pauline is ontzettend scherp met haar pen en weet de leukste treffende stukjes te schrijven die zo ongelofelijk herkenbaar is. Daarnaast deelt ze interessante informatie en tips rondom kinderkleding.

Meer informatie vind je hier.

Melissa van Allinmam

Als je op zoek bent naar mooie foto’s om bij te watertanden moet je bij Melissa van Allinmam.com zijn. Zij maakt echt geweldige foto’s.

Daarnaast schrijft ze ook nog eens op een prettige manier en heeft ze een gastblogger die erg origineel uit de hoek kan komen. Een echte aanrader om te volgen.

Meer informatie vind je hier.

Shirley van Mommyhood

Shirley blogt al jaren op verschillende titels en is nu lekker bezig met Mommyhood. Ze is een echte jongensmoeder van twee jongens en schrijft over hun avonturen.

Van de kleding die ze koopt, tot en met hoe het gaat op school, thuis, hoe combinatie werken, studie, kinderen en huishouden met elkaar te combineren en ga zo maar door.

Je krijgt de ene keer een inkijkje in haar leven, en de andere keer handige tips of leuke ideeën om te doen of kopen. Haar blogs lezen altijd lekker weg en zijn geen kattenbelletjes.

Meer informatie vind je hier.

Joyce van Mamsatwork

Als werkende moeder begon Joyce deze blog, ondertussen werkt ze nog steeds maar nu als zelfstandige. De blog is met haar meegegroeid.

Naast dat ze nog steeds relevante informatie deelt voor werkende vrouwen en zzp-ers weet ze ook heel goed actuele situaties aan te snijden of herkenbare verhalen te delen.

Meer informatie vind je hier.

Bregje van Bregblogt

Een mama uit Limburg met een eerlijke humor en scherpe pen. De roodharige hunk komt ook zo af en toe voorbij net zoals de verhalen over haar zoontje. Een absolute aanrader.

Meer informatie vind je hier.

Cynthia & Annemieke van Lady Lemonade

Op Mamaliefde wordt deze blog van Cynthia en Annemieke vaker genoemd. Want het zijn niet alleen twee hele lieve en sprankelende mama’s, ze hebben ook echt een geweldige inspirerende blog.

Met name als je op zoek bent naar hippe producten, de origineelste diy’s die er altijd prachtig uit zien en de mooiste kinderkamers moet je bij hun zijn. Ze hebben echt een eigen stijl.

En ook al ziet alles er goed uit, het is niet zo dat je je stoort aan een hoog picture perfect karakter. Je wordt juist enthousiast om het zelf ook te proberen.

Meer informatie vind je hier.

Miriam van Meervanmir

In dit rijtje zal je niet veel hele jonge moeders tegenkomen, vaak vind ik deze toch minder interessant om te lezen. Miriam is ook een moeder die al wat ouder is en daardoor beter kan relativeren.

Zij combineert haar blog met het leven als juriste en moeder van twee dochters. Ze hoopt heel erg op een derde kind maar dat is niet zo vanzelfsprekend, heel mooi aan haar vind ik de openheid waarin ze alles deelt.

Meer informatie vind je hier.

Maris van Creachick

Voorheen had ze een blog McDid, sinds kort is ze overgestapt naar Creachick. En creatief is ze, de meest originele en perfecte kunstwerkjes verschijnen er uit haar handen. Een aanrader om te volgen als je op zoek bent naar originele diy inspiratie en graag haakt.

Meer informatie vind je hier.

Mama blog

Welke mama blogs volgen jullie graag?

Linda van Aken
  1. Sara says:

    De 1e drie aanraders gelezen! Beloofd veel goed voor de andere schrijfsters uit het lijstje! Dank je voor de tips.
    Desschrijft is ook een must read ;)

Comments are closed.