Skip to Content

5 tips voor een picture perfect leven op social media

5 tips voor een picture perfect leven op social media

Kun jij je daar ook zo aan ergeren? Dat het gras bij anderen altijd groener lijkt te zijn? Dat het allemaal picture perfect er uit lijkt te zien en jij je afvraagt hoe ze dat in hemelsnaam voor elkaar krijgen? Omdat het op de een of andere manier jou niet wil lukken.

Soms vraag ik me echt af wat ik dan verkeerd doe, wat het geheim is van deze moeders. En wat ik misschien zou kunnen doen, mocht ik de behoefte krijgen dat ook te willen. Dat iedereen zich jaloers afvraagt hoe je dat nu weer voor elkaar hebt gekregen. Daarom deze vijf tips:

Picture perfect huishouden

In mijn wildste dromen durf ik soms wel eens te dromen over een huis dat zo afkomstig lijkt te zijn uit VT Wonen. Alles in precies dezelfde stijl, gloedjenieuw, helemaal smetteloos schoon en alles natuurlijk opgeruimd. De kat op de leuning van de bank ligt precies zo dat het plaatje helemaal af is.

Hiervoor richt je een hoekje in je huis in met een smetteloze bank, een design salontafeltje (natuurlijk zonder glas) en een paar hippe accessoires zoals het nieuwste patroon kussenhoezen met een bos bloemen en een paar kaarsen.

Zodat andere ouders zich afvragen waarom hun kinderen dat nooit kunnen laten staan en daarom hoog en veilig weg moeten zetten. Eventueel uit te breiden met een dressoirkast waar je wat hippe posters in fotolijstjes op plaatst.

Natuurlijk volg je de laatste trends, monochroom of mint in de zomer en straks in de herfst met een paar DIY’s met bladeren.

Picture Perfect moeder

De moeder waarvan de kinderen op de foto altijd smetteloze kleding dragen, perfect gestyled met lieve schattige vlechtjes in het haar, ongeacht het moment waarop de social wordt gedeeld.

Buitenshuis staan ze altijd netjes op de foto, waarbij ze lachend de camera inkijken alsof ze jou als moeder adoreren en je de liefste moeder van de hele wereld bent. Voor de zekerheid maak je deze foto’s aan het begin van de dag, voordat ze naar school gaan.

Dan heb je daarna de tijd om ze te bewerken op je laptop en kun je ze gedurende de dag verspreiden via sociale media. Wat het ook goed doet is ze af en toe te laten knutselen waarvoor je alles uit de kast haalt. Dan worden er veel foto’s gemaakt die gedoseerd worden gedeeld.

Als jouw kind niet de nieuwe Picasso wordt… Iedere woensdagmiddag of in het weekend ben je in het museum te vinden, of een ander educatief verantwoord uitstapje.

Tip; werk met laagjes kleding, waarbij je iedere keer nieuwe foto’s maakt.

Picture Perfect relatie

Niet alleen jij en de kinderen zijn perfect, maar ook je relatie. Jij ergert je nooit aan je man. Nee, je benadrukt dat je zo #blessed bent dat hij even de zorg voor de kinderen neemt zodat jij in bad met een glas wijn en een schaaltje ijs de nieuwste tig-delige vrouwenserie kan kijken.

Op je huwelijksdag worden er foto’s gedeeld waarop jullie smachtend in elkanders ogen kijken tijdens een romantisch diner, of beter nog een verrassingsweekendje weg, terwijl de kinderen elders zijn ondergebracht.

Eén keer per week deel je een ode aan je man wat je zonder hem toch zou moeten. En af en toe laat je een hint vallen dat jullie slaapkamer (of nog beter andere plekken in het huis) niet alleen gebruikt worden om te slapen.

Picture Perfect positief

Niemand heeft behoefte aan klaagliederen, de eigen sores zijn soms al meer dan genoeg. Nee, bij jullie gaat altijd alles helemaal perfect. Bij jou is het (wijn)glas altijd (half)vol. De positiviteit zelve.

Natuurlijk wordt dat geïllustreerd met de nodige ladingen aan quotes. Mocht het ooit toch tegenzitten dan weet je ook precies hoe je het moet omdraaien.

Heb je last van een stroomstoring, of nog erger, de energierekening niet kunnen betalen, met wat kaarsjes en bloemen uit de tuin zwijmel je terug naar je laatste vakantieplek.

Picture Perfect Yourself

Helaas, je ontkomt er niet aan. Zo af en toe met een big smile een selfie maken voor de camera. Natuurlijk uit een zo’n voordelig mogelijke hoek en belichting zodat je minstens 50 cm langer lijkt en 50 kg lichter. Dat anderen zich afvragen waarom ze je nog niet voorbij hebben zien komen op de catwalk.

Je bent het toonbeeld van gezond eten, en deelt iedere dag minimaal één gezonde snack met een lading aan hashtags als #fitmommy #healthy etc. Zodat anderen zich schuldig gaan voelen als ze zich even snel in de keuken verstoppen om een reep chocolade weg te werken.

Nu natuurlijk de hamvraag; aan welke van bovenstaande picture perfect schetsen maak jij je wel eens schuldig?

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)
 1. Marijke says:

  Geweldig! Doe ontzettend mijn best. Lukt alleen nooit. Maar heel herkenbaar, want het lijkt idd of het anderen wel lukt.

 2. Melissa says:

  ik denk zeker dat je veel picture perfect life voorbij ziet komen! Des te leuker als er af en toe ook wat #loedermoeder momentjes voorbij komen op Instagram, vind ik altijd prachtig om te zien. Denk dat meteen “o gelukkig, het is daar ook zo!” Laatst deelde ik een foto van ontwerp voor kinderhoek op Facebook zoals we daf 2jr geleden hadden bedacht en hoe het er nu uitziet… Je voelt bijna de opluchting in de reacties van andere mensen ?

 3. Daantje says:

  Ik ben denk ik juist het tegenovergestelde… Ik vind het juist veel leuker om de niet perfecte momenten te delen. Dingetjes die fout gaan zijn toch veel grappiger om te delen dan al die perfecte dingen, vind ik…

 4. Ellen says:

  Hahaha geweldig linda!! Ik herken me in alles. Zelf schrijf ik gewoon zoals het is. Nobody’s perfect.. ik zeker niet. Wees jezelf dan ben je al gek genoeg.. elke gek zijn eigen gebrek.. etc.. ik moet er niet aan denken om in een smetteloos huis te wonen waar niet geleefd en gespeeld wordt! Hou van rommel hihi. Leuke.blog!

 5. Hanneke says:

  haha, wat heerlijk om te lezen. Ik doe elke keer mijn best voor het oerfecte huishouden maar de hond wil niet netjes gedrapeerd blijven liggen ?

 6. Anita says:

  Haha, leuke post.
  Geen picture perfect huishouden. Door bijna twee jaar lang te bloggen over het opruimen van mijn kastjes, kan ik met een gerust hart geloven dat niemand mijn huishouden als perfect zal bestempelen :-)

  Wel een picture perfect moeder, maar dat is gewoon een makkie met die kinderen van mij ;-)

 7. Lilian says:

  Het is ook maar net hoe je het interpreteert, ik vind zelf mijn leven op al die vlakken wel aardig perfect. Maar of een ander dat ook vindt… ;-)

  Ik deel overigens niet veel op Facebook. Vooral grappige dingen eigenlijk. Dus iedereen denkt dat wij hier in huis de hele dag grapjes aan het maken zijn. En, dat doen we eigenlijk ook! ;-)

 8. Godelieve says:

  Leuk artikel Linda :)
  Bij mij is het gewoon zo dat ik schrijf zoals ik ben.
  Ik heb zelf niet de behoefte om me anders voor te doen en het lijkt me ook heel erg vermoeiend. Maar dat komt misschien ook een beetje door mijn leeftijd ;)

 9. liesbeth says:

  Haha geweldig geschreven.
  Zonde dat we/ze elkaar zo gek maken ?

 10. Sylvie says:

  Haha ik maak me er misschien wel een beetje “schuldig” aan, maar dat is meer omdat ik (nog) niet de behoefte voel om negativiteit te delen. Het risico dat ik daarmee loop is dat mensen denken dat ik een blije kip ben, terwijl er op social media en mijn blog maar een deel voorbij komt van wat er in m’n leven speelt, maar so be it.

  Ik snap je gevoelens verder wel hoor!

 11. Martha says:

  Oh nou ik heb absoluut een picture perfect life… mijn huis is altijd ontploft #happychildplaying, ik zie eruit alsof ik een heel weeshuis eten heb gegeven #mijnzooneetfantastischgoed, mijn relatie kan niet beter #tweedekindjeopkomst?? en ik klaag natuurlijk wel, want hé… ik ben Nederlander #hetweerisnooitgoedgenoeg en als busy, stay-at-home healthy mommy gaat alles helemaal te gek #kantenklarepizzaindeoven.

  :-)

  perfection = loving the imperfection

  Ps. Coole post :-)

 12. Marguerita says:

  Whahahaha looooool! Tja, negativiteit lezen we wel in de krant he? Op blogs zoek je toch vooral de leuke dingen. Bovendien heb ik geen zin in gedoe om de berichten die ik plaats dus de narigheid meld ik gewoon lekker niet :-)

Comments are closed.