Kun jij je daar ook zo aan ergeren? Dat het gras bij anderen altijd groener lijkt te zijn? Dat het allemaal picture perfect er uit lijkt te zien en jij je afvraagt hoe ze dat in hemelsnaam voor elkaar krijgen? Omdat het op de een of andere manier jou niet wil lukken. Soms vraag ik me echt af wat ik dan verkeerd doe, wat het geheim is van deze moeders. En wat ik misschien zou kunnen doen, mocht ik de behoefte krijgen dat ook te willen. Dat iedereen zich jaloers afvraagt hoe je dat nu weer voor elkaar hebt gekregen. Daarom deze vijf tips:

Picture perfect huishouden

In mijn wildste dromen durf ik soms wel eens te dromen over een huis dat zo afkomstig lijkt te zijn uit VT Wonen. Alles in precies dezelfde stijl, gloedjenieuw, helemaal smetteloos schoon en alles natuurlijk opgeruimd. De kat op de leuning van de bank ligt precies zo dat het plaatje helemaal af is. Hiervoor richt je een hoekje in je huis in met een smetteloze bank, een design salontafeltje (natuurlijk zonder glas) en een paar hippe accessoires zoals het nieuwste patroon kussenhoezen met een bos bloemen en een paar kaarsen. Zodat andere ouders zich afvragen waarom hun kinderen dat nooit kunnen laten staan en daarom hoog en veilig weg moeten zetten. Eventueel uit te breiden met een dressoirkast waar je wat hippe posters in fotolijstjes op plaatst. Natuurlijk volg je de laatste trends, monochroom of mint in de zomer en straks in de herfst met een paar DIY’s met bladeren.

Picture Perfect moeder

De moeder waarvan de kinderen op de foto altijd smetteloze kleding dragen, perfect gestyled met lieve schattige vlechtjes in het haar, ongeacht het moment waarop de social wordt gedeeld. Buitenshuis staan ze altijd netjes op de foto, waarbij ze lachend de camera inkijken alsof ze jou als moeder adoreren en je de liefste moeder van de hele wereld bent. Voor de zekerheid maak je deze foto’s aan het begin van de dag, voordat ze naar school gaan. Dan heb je daarna de tijd om ze te bewerken op je laptop en kun je ze gedurende de dag verspreiden via sociale media. Wat het ook goed doet is ze af en toe te laten knutselen waarvoor je alles uit de kast haalt. Dan worden er veel foto’s gemaakt die gedoseerd worden gedeeld. Als jouw kind niet de nieuwe Picasso wordt… Iedere woensdagmiddag of in het weekend ben je in het museum te vinden, of een ander educatief verantwoord uitstapje. Tip; werk met laagjes kleding, waarbij je iedere keer nieuwe foto’s maakt.

Picture Perfect relatie

Niet alleen jij en de kinderen zijn perfect, maar ook je relatie. Jij ergert je nooit aan je man. Nee, je benadrukt dat je zo #blessed bent dat hij even de zorg voor de kinderen neemt zodat jij in bad met een glas wijn en een schaaltje ijs de nieuwste tig-delige vrouwenserie kan kijken. Op je huwelijksdag worden er foto’s gedeeld waarop jullie smachtend in elkanders ogen kijken tijdens een romantisch diner, of beter nog een verrassingsweekendje weg, terwijl de kinderen elders zijn ondergebracht. Eén keer per week deel je een ode aan je man wat je zonder hem toch zou moeten. En af en toe laat je een hint vallen dat jullie slaapkamer (of nog beter andere plekken in het huis) niet alleen gebruikt worden om te slapen.

Picture Perfect positief

Niemand heeft behoefte aan klaagliederen, de eigen sores zijn soms al meer dan genoeg. Nee, bij jullie gaat altijd alles helemaal perfect. Bij jou is het (wijn)glas altijd (half)vol. De positiviteit zelve. Natuurlijk wordt dat geïllustreerd met de nodige ladingen aan quotes. Mocht het ooit toch tegenzitten dan weet je ook precies hoe je het moet omdraaien. Heb je last van een stroomstoring, of nog erger, de energierekening niet kunnen betalen, met wat kaarsjes en bloemen uit de tuin zwijmel je terug naar je laatste vakantieplek.

Picture Perfect Yourself

Helaas, je ontkomt er niet aan. Zo af en toe met een big smile een selfie maken voor de camera. Natuurlijk uit een zo’n voordelig mogelijke hoek en belichting zodat je minstens 50 cm langer lijkt en 50 kg lichter. Dat anderen zich afvragen waarom ze je nog niet voorbij hebben zien komen op de catwalk. Je bent het toonbeeld van gezond eten, en deelt iedere dag minimaal één gezonde snack met een lading aan hashtags als #fitmommy #healthy etc. Zodat anderen zich schuldig gaan voelen als ze zich even snel in de keuken verstoppen om een reep chocolade weg te werken.

Nu natuurlijk de hamvraag; aan welke van bovenstaande picture perfect schetsen maak jij je wel eens schuldig?

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)