Skip to Content

Overzicht pretpark met peuters/ kleuters Nederland

Overzicht pretpark met peuters/ kleuters Nederland

Lekker naar een pretpark met het gezin is vaak een plan wat bejubeld wordt door de kids. Maar op stap met pubers of juist met de kleintjes maakt een groot verschil. Want lang niet ieder pretpark is leuk voor onze peuters en kleuters. Welke pretparken zijn juist voor kinderen tot een jaar of zes leuk?

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Sprookjes en peuters en kleuters zijn uiteraard een machtige combinatie. In Enkhuizen zullen ze dan ook zeker hun hart ophalen. Door middel van walkthrougs zijn jullie getuige van sprookjes en andere verhalen. Daarnaast kan er uiteraard ook lekker gespeeld worden en zijn er attracties als de Ponybaan en bijvoorbeeld het Schommelschip.

Mini Mundi in Middelburg

Mini Mundi is een indoorspeeltuin, maar heeft ook andere attracties zoals een achtbaan en een treintje. Verder vind je hier miniatuur Walcheren en op dit moment zijn ze gestart met de opbouw van nieuwe speelgebieden, zoals het speelstrand. 

Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn

Een ‘echt’ attractiepark, maar dan enkel met attracties voor peuters en kleuters. Dus met recht een kinderpretpark. Oudere kinderen (vanaf tien jaar) hebben hier dan ook niet meer echt iets te zoeken. Het park heeft meer dan 60 attracties en is toch lekker compact, zodat je geen grote afstanden hoeft te lopen. 

Familiepark Drievliet in Rijswijk

Op stap met kinderen van verschillende leeftijden? Dan is Drievliet misschien wel het ultieme idee. Want Drievliet is een attractiepark waar ook oudere kids het nog naar hun zin hebben. Voor peuters en kleuters is er van alles te doen en ze mogen dan ook mee in veel attracties. Er is een waterspeeltuin, wat natuurlijk ook voor veel plezier zal zorgen. 

Plopsa Indoor Coevorden (Dalen)

In Nederland kan je ook terecht voor leuke attracties rondom Studio 100. Dus niet alleen kabouter Plop, maar ook Samson en Gert, K3, Mega Mindy en nog vele anderen. Een deels overdekt attractiepark met leuke shows. Verder kan je bijvoorbeeld in een bootje stappen, de botsauto’s of de carrousel. Natuurlijk is er een speeltuin, een heel lange glijbaan, er zijn dansende fonteinen en een zweefmolen en gewoon nog heel veel meer.

Het Land van Jan Klaassen in Braamt

In Braamt vind je het Land van Jan Klaassen. Hier is een buitenpretpark (een gezellige buitenspeeltuin met vooral leuke speeltoestellen en een treintje), een binnenspeeltuin, een poppentheater en je kunt er ook nog overnachten op de kindercamping. Er zijn evenementen, zoals de discopiet (let even op de agenda dus). 

Linnaeushof in Bennebroek/Heemstede

Europa’s grootste speeltuin en dat is vast ook waar, want het is echt groot en ook inderdaad vooral echt speeltuin. Weliswaar met diverse attracties en een heel leuke waterspeeltuin. Voor heel veel uren heerlijk ouderwets speelplezier met glijbanen, wippen, schommels en noem maar op. Maar ook met een treintje, trampolines en andere attracties. Varen kan ook nog!

Speelpark Oud Valkeveen

Een oud speelpark qua ‘leeftijd’ van het park zelf, maar voor de kids nog altijd een heerlijk speelparadijs. Een lekker ruim park met veel speelmogelijkheden en leuke attracties voor de kleintjes. Echt een park om met peuters en kleuters heen te gaan!

Themapark Slagharen

Misschien denk jij nog aan pony’s als je Slagharen hoort. Maar Slagharen is geen ponypark meer, maar wel een echt spetterend attractiepark. Gelukkig wel één die ook voor de kleintjes leuk is. En als thema vind je toch altijd nog het Wilde Westen terug!

Attractiepark Toverland in Sevenum

De eerste keer dat ik er kwam was ik verbaasd over wat ik er aantrof. Afgaande op de naam ging ik ervan uit dat het vooral een park voor de jonge kinderen was. Maar niets is minder waar. Voor de allerjongsten is er van alles te doen. Maar het is ook gewoon een volwaardig park voor de pubers. Heerlijk dus als je met verschillende leeftijden te maken hebt. Wat ikzelf ook fijn vind aan dit park is dat er zowel binnen als buiten attracties zijn. Dus eigenlijk kan je hier altijd terecht.

Sprookjeshof Zuidlaren

In dit speelpark is de aandacht gericht op gezinnen met kleine kinderen. Een betoverend Sprookjeshof waar de kinderen worden meegevoerd naar een wereld vol fantasie en avontuur. Met een sprookjesbos, een indoorspeelparadijs en een speelpark buiten. Er zijn ook attracties zoals de monorail, de rodelbaan en het reuzenrad.

Amusementspark Tivoli in Berg en Dal

Een leuk kinderparadijs met superleuke attracties en speeltoestellen. Er is een entertainmentprogramma en je kunt er ook lekker eten. Stap in de kinderachtbaan, de botsauto’s of andere attracties. Of ontmoet Tiffi en Toffi. Of misschien wel de bomenfluisteraar.

Mondo Verde in Landgraaf

Familiepark Mondo Verde is zowel een attractie-, thema- als dierenpark, dus biedt lekker veel afwisseling. De internationale tuinen kijken zal misschien niet helemaal zijn wat de kleintjes leuk vinden. Maar een familiedag met opa en oma kan uiteraard prima hier. Opa en oma bekijken de tuinen en de kids vermaken zich in het dierenpark of bij de attracties. Of we doen met z’n allen gewoon alles natuurlijk.

Als attracties zijn hier waterattracties, een zweefmolen en bijvoorbeeld El Niño of de Havana Spinning Adventure. Gelukkig kan er ook gewoon gespeeld worden in de speeltuin. In het dierenpark kom je oog in oog te staan met dieren als de Bengaalse Tijger, Alpaca’s, de Afrikaanse Leeuw maar ook de Dwergezel en bijvoorbeeld de Bruine Kapucijnaap.

Attractiepark DippieDoe in Best

Leuke attracties staan hier op de kids te wachten. Natuurlijk de klauterkajuit (speelparadijs), maar ook de stormtoren, de superlange glijbaan, het schommelschip, de botsauto’s of bijvoorbeeld de Tyfoon (vanaf 125 cm mag je hierin). En natuurlijk nog veel meer speel- en attractieplezier!

Linda van Aken