Skip to Content

Noord-Holland met kinderen wat te doen; 38 kinderuitjes & activiteiten

Noord-Holland met kinderen wat te doen; 38 kinderuitjes & activiteiten

Noord-Holland is een zeer diverse provincie als het gaat om het aanbod van uitjes. Populair zijn onder andere het lange Noordzeestrand, maar ook richting het IJsselmeer in de omgeving van Enkhuizen is er een hoop te zien en doen.

Of wat dacht je van een bezoek aan het eiland Texel; voor een dagje maar ook een weekendje weg / vakantie zeer geschikt! Natuurlijk mag een bezoek aan de hoofdstad Amsterdam ook niet overgeslagen worden. Ook hier is veel te zien en doen met kinderen.

Chimpie Champ – Aalsmeer

In de oude veiling van Aalsmeer kunnen kinderen nu gewoon heerlijk klauteren en klimmen. Rondscheuren op diverse fietsjes e.d. (dwars over het terras…), dansen in de disco en is ook te combineren met Glowgolfen, wat ernaast ligt. Of springen op de trampolines. Of spelen met de Lego of…keus genoeg dus!

Meer informatie vind je hier.

Speelboerderij Elsenhove – Amstelveen

De speelboerderij is een combinatie van een kinderboerderij met een avontuurlijke én een natuurlijke speeltuin, de vervulling van een kinderwens… Allerlei boerderijdieren, een grote avontuurlijke én natuurlijke speeltuin en de mogelijkheid om veel over natuur, milieu en duurzaamheid te leren. Speelboerderij Elsenhove is heerlijk voor kinderen en voor volwassenen. Het is bovendien een uitstekende uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen door recreatiegebied Elsenhove, de Middelpolder, Groengebied Amstelland en het Groene Hart.

Meer informatie vind je hier.

Amsterdamse Bos – Amsterdam

In het Amsterdamse Bos vind je bijna tweehonderd kilometer aan fiets-, wandel- en ruiterpaden en 14 kilometer aaneengesloten kanowater doorkruisen meren, bossen en weilanden. Voer de geitjes op de geitenboerderij, klim naar de boomtoppen in het klimpark Fun Forest, laat je kinderen uitrazen in de kinderbadjes of op het speeleiland in de Grote Vijver, wandel het kabouterpad, ga paardrijden of naar de Schotse Hooglanders kijken, pak een terrasje bij één van de restaurantjes en kiosken, relax bij Spa Zuiver, eet een pannenkoek bij boerderij Meerzicht, bewonder de vele soorten planten en vogels op het Vogeleiland en rondom de Poel of bezoek het Bostheater en de ruim 200 evenementen die het Amsterdamse Bos je jaarlijks biedt. Er is ook een klimbos. Als de bloesem in bloei staat is een bezoek aan het bloesempark een absolute aanrader.

Meer informatie vind je hier.

Artis dierentuin – Amsterdam

De allermooiste stadsdierentuin die we hier in Nederland hebben is toch echt wel ARTIS. Deze prachtplek bestaat al sinds 1838 en biedt een fijne en veilige leefomgeving aan ontzettend veel mooie dieren. Je loopt in een historisch stadspark tussen eeuwenoude bomen en vele planten. Artis is niet zo groot, maar je kunt er met gemak een aantal uur rondlopen en je verwonderen over alles wat je ziet. Bezoek het Apenhuis en Vogelhuis, of bewonder de tropische vissen in het monumentale aquarium.

Meer informatie vind je hier.

Candy Castle – Amsterdam

Candy Castle is een leuk speelparadijs in een monumentale kerk! Veel speelplezier in een prachtige omgeving, dus. En dat is indrukwekkend. Er is ook een kartbaan (apart te bezoeken) en je kunt hier bijvoorbeeld ook een high tea geven (leuk voor een kinderfeestje!).

Meer informatie vind je hier.

Flevoparkbad – Amsterdam

Er is een 50-meterbad om lekker baantjes te zwemmen, een ondiep bad en een peuterbad om lekker te spetteren. De baden zijn verwarmd. Rond de zwembaden zijn er grote ligweides met allerlei speelvoorzieningen. Het zwembad ligt prachtig in het groen, en is onderdeel van het Flevopark. Er is een kiosk met terras met waar je eten, drinken en ijs kan kopen en met mooi weer nog een extra ijskraam en een friture.

Meer informatie vind je hier.

Lolaland – Amsterdam

Ook in Amsterdam kan je naar het strand. Op een kwartier fietsen van Amsterdam-Oost vind je namelijk Blijburg, een nog vrij onbekend pareltje. Een zandstrand dat afloopt in het IJ. Aan de ene kant staat best wel stroming en vind je rotsen, aan de andere kant kan je heerlijk genieten van het zonnetje en in het strand spelen. Er is (beperkte) gratis parkeerplaats en veel ruimte voor fietsen. Ook het openbaar vervoer is prima te doen. Je vindt hier ook de club Haas en Popi waar je terecht kan voor een hapje en drankje. Ook worden hier regelmatig feestjes, evenementen en festivals georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

Mirandabad – Amsterdam

Het populairste zwembad in onze hoofdstad is het Mirandabad. Dit is een zwembad met een groot buitenbad (50 m) met duikplank en een peuterbad en een subtropisch overdekt zwembad. Met onder andere een golfslagbad, maar ook glijbanen, stoom- bubbelbaden en zonnebanken. Vanwege de glazen koepel en de palmbomen waan je je op een tropisch strand. Er zijn wel strenge regels rondom het gebruik van drijfmiddelen of het juist niet toestaan in de twee grote zwembaden.

Meer informatie vind je hier.

Natureluur – Amsterdam

Deze plek combineert de natuur van het Sloterpark met spannende speeltoestellen. Zo heeft het Sloterpark een plek waar kinderen kunnen spelen met en in het water, meer leren over planten en beesten die leven in het Sloterpark en op een speelse manier het park kunnen verkennen en gebruiken. De speeltuin is openbaar toegankelijk. Je kunt dus altijd komen spelen. Daarnaast worden er een aantal activiteiten georganiseerd en kan je hier een kinderfeestje vieren.

Meer informatie vind je hier.

Nemo Science Center – Amsterdam

Het gebouw van Nemo heb je vast weleens gezien. Het is het grote, groene gebouw dat op de IJ-tunnel is gebouwd. Je ziet het als je met de  trein van of naar Amsterdam gaat, vlakbij het Centraal Station. Het museum heeft meerdere verdiepingen, met allemaal opgestelde proefjes en experimenten. Het is een heel interactief museum waar je van alles kunt doen, ontdekken en leren. Een aantal keren per dag is er een demonstratie van een kettingreactie. Hoe kan je met gewone huishoudelijke spullen energie maken? Dit vond ik zelf het leukste om te zien. Het is wel een museum voor wat oudere kinderen vind ik. Mijn oudste was 6 jaar toen we gingen, dat kon prima. Onze middelste was toen net 4 en vond ik zelf wel een beetje jong, om de proefjes te begrijpen in ieder geval. Hij heeft zich wel de hele dag vermaakt hoor, want er is echt genoeg te doen.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Dagje uit Nemo Amsterdam

Rijksmuseum – Amsterdam

Tja, je zou het niet snel verwachten in dit overzicht voor jonge kinderen. En eerlijk gezegd zou ik het ook alleen adviseren als je kind vaker naar een museum is gegaan. Het Rijksmuseum Amsterdam vertelt het verhaal van de Nederlandse kunstgeschiedenis van de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Het Rijksmuseum is één van de beroemdste musea ter wereld. Bij ons zie je de hoogtepunten van de Nederlandse schilderkunst in de Gouden Eeuw: Johannes Vermeer, Jan Steen, Frans Hals en Rembrandt, één van de grootste kunstenaars ooit. Het Rijksmuseum heeft de meeste werken van Rembrandt waaronder de wereldberoemde Nachtwacht.

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Dagje uit: Bezoek aan het Rijksmuseum met twee peuters.

Tropenmuseum – Amsterdam

Het Tropenmuseum is een museum over mensen, en het is gevestigd in één van de mooiste, originele museumgebouwen van Nederland. De objecten vertellen stuk-voor-stuk een menselijk verhaal en maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Leer in het Tropenmuseum meer over thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Je zult merken dat we allemaal, ondanks een heleboel verschillen door bijvoorbeeld cultuur, hetzelfde zijn. Naast de vaste tentoonstellingen zijn er ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen te zien, zoals bijvoorbeeld ZieZo Marokko speciaal voor de kinderen..

Meer informatie over bijvoorbeeld de openingstijden vind je hier.

Lees ook: Dagje uit: Tropenmuseum Amsterdam met kinderen naar ZieZo Marokko

Tun Fun Speelpark – Amsterdam

Tun Fun biedt leuke kruipdoor-sluipdoorattracties. Ze zijn ingedeeld in 3 niveaus, dus voor ieder wat wils. Een doolhof in het donker en een grote voetbalkooi maken het plaatje compleet. Om nog maar te zwijgen over de trampolines.

Meer informatie vind je hier.

Woeste Westen – Amsterdam

Vlakbij Amsterdam ligt Het Woeste Westen. Een natuurspeeltuin die je net even moet weten. Neem zeker droge kleding mee, want het is volop waterpret voor kinderen. Daarna kan je zelf popcorn poffen boven een kampvuurtje. Eigenlijk moet je deze niet verder vertellen ;-).

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Amsterdam met kinderen; Bezienswaardigheden, activiteiten, leukste uitjes en tips wat te doen tijdens dagje weg

Landgoed Hoenderdaell – Anna Paulowna

Landgoed Hoenderdaell is de meest diervriendelijke dierentuin in Nederland. Hier vind je bijvoorbeeld gepensioneerde circusleeuwen en bruine beren die uit Bulgarije werden opgevangen. Er zijn een heleboel verschillende soorten dieren te vinden. Sommige dieren lopen ook los door het park (emoe’s, fazanten en hertjes). De verblijven van de dieren zijn heel erg ruim en op het park is veel groen te vinden. Op Hoenderdaell is er ook een roofvogelshow. Bovendien kan je een heerlijke wandeling maken in het stiltegebied. Midden in het bos is een groot opvangverblijf van Stichting Leeuw. Hier worden de tijgers en leeuwen opgevangen. Via een programma worden ze fit gemaakt om eventueel weer terug te kunnen keren in de natuur.

Hier vind je meer informatie.

Linnaeushof – Bennebroek

Linnaeushof is Europa’s grootste speeltuin! De speeltuin heeft ruim 350 speeltoestellen waar kinderen echt hun energie kwijt kunnen. De speeltuin is opgedeeld in verschillende gebieden voor groot en klein. Ook kan er binnen gespeeld worden. Leuke attracties zijn bijvoorbeeld de luchtskelters, minicars, hobbelfietsen, interactieve speelboog, treintje, schommelbootjes, kruipspin, glijbanen, waterfietsen en nog veel en veel meer! Op het picknickveld mag je zelf meegebracht eten en drinken nuttigen. Tevens is daar een tappunt voor drinkwater.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Dagje uit naar Linnaeushof

Museum BroekerVeiling – Broek op Langedijk

Museum Broekerveiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. In 1887 is hier het veilen bij afslag ontstaan. Ik ben hier zelf vroeger ook eens geweest, samen met mijn opa, en wat mij het meest is bijgebleven is dus het veilen bij afslag in de afmijnzaal. De veilingsklok gaat lopen en dan kan je drukken voor groente wat wordt aangeboden. Druk je te vroeg dan betaal je veel te veel. Maar als je te laat drukt, dan is iemand anders je voor geweest en heeft de groente voor je neus weggekocht. Ik drukte destijds voor een doosje champignons ;). Wat je biedt dien je ook ècht te kopen. Je kan een rondvaart maken, voor kinderen is er speciaal een speurtocht, er zijn dieren en groenten op het land. Er is genoeg te beleven.

Hier vind je meer informatie.

Marinemuseum – Den Helder

In het marinemusem kom je alles te weten over de vroegere en huidige marine. Er zijn drie marineschepen te bekijken en te bezoeken. Je kan bijvoorbeeld een kijkje nemen in de duikboot de Tonijn. Er zijn meerdere exposities. Vier daarvan zijn vaste exposities. Op het moment is er nog een tijdelijke expositie, dat is “Jacht op de piraten”. Wij zijn hier zelf al wezen kijken. Het gaat namelijk over moderne piraterij. Je leert hier veel over de piraten (en hun motieven), je kan hun skiffs (bootjes), wapens en andere in beslag genomen goederen bekijken. Ik vind dit bijzonder. Het zijn namelijk spullen, die tijdens de missies waaraan mijn man heeft deelgenomen, in beslag zijn genomen. Hij heeft de missie in Somalië al meerdere keren gedaan. Voor kinderen is er ook van alles te doen. Sowieso zijn de schepen bezoeken erg leuk. Maar ook kunnen kinderen gipsschilderen en leren touwknopen. Ook kunnen kinderen tinnen figuurtjes schilderen. Voor het museum is er een speeltuintje met een speelschip.

Hier vind je meer informatie.

Sprookjeswonderland – Enkhuizen

Sprookjeswonderland Enkhuizen vind ik zelf de absolute nummer 1 van Noord Holland. Wij gaan er dan ook graag en regelmatig naar toe. In het sprookjesbos kom je allerlei bekende sprookjes tegen, maar ook een hele hoop kabouters. De liedjes die in de huisjes worden afgespeeld blijven zo lekker in je hoofd zitten. Wij hebben zelf de cd’s ervan en die blijven gewoon leuk, om lekker mee te zingen. Er is een grote speeltuin bij, de kinderen kunnen in de dobberbootjes en op de paardjes rijden. Bovendien is het toegestaan om zelf meegebracht eten en drinken te nuttigen in het park.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Sprookjeswonderland Enkhuizen
Lees ook: Dagje uit naar Winter Sprookjeswonderland

Zuiderzeemuseum – Enkhuizen

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen ga je terug in de tijd! Het gaat over het vroegere leven rond de Zuiderzee (voordat de afsluitdijk er kwam). Een deel van het museum is buiten en er is ook een binnengedeelte. Buiten kan je langs 130 oude huisjes en werkplaatsen wandelen. In de werkplaatsen worden de oude ambachten laten zien. Denk hierbij aan een visrokerij, breien van netten, touwslagerij, zeilmakerij, stoomwasserij, mandenmakerij, borstelmakerij etc. Binnen zijn er presentaties en tentoonstellingen. Voor de kinderen is er ook een boel te doen. Ze kunnen oud-Hollandse spelletjes spelen, een klompbootje maken, schrijfles (met een kroontjespen), verkleden, touwslaan en er zijn overal dieren.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Dagje uit Zuiderzeemuseum

Museum Beeld en Geluid – Hilversum

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Meer informatie vind je hier.

Museumstoomtram – Hoorn-Medemblik

Tussen Hoorn en Medemblik rijdt deze ouderwetse stoomtram nog! Zelfs de stationnetjes zijn nog bewaard gebleven. In Enkhuizen kan je op de boot stappen en vaar je met museumschip “Friesland” naar Medemblik, over het IJsselmeer. Wij hebben deze “reis” gemaakt tijdens de Sinterklaasperiode. Dit was een speciale reis, maar het idee is hetzelfde als een normale reis. In de stoomtram zit je op houten bankjes. De raampjes kunnen nog gewoon open. Bovendien kan je tijdens het rijden met de stoomtram buiten op de balkonnetjes kijken! Hoe bijzonder is dat. Als de conducteur langskomt, mogen de kinderen zelf hun kaartje knippen. Op de ouderwetse manier natuurlijk. Mijn kinderen hebben het er nog vaak over.

Hier vind je meer informatie.

Museum van de 20e eeuw – Hoorn

In het museum van de twintigste eeuw heb je vaak wisselende tentoonstellingen, wij zijn er geweest vanwege de Star Wars-tentoonstelling. Maar ook de permanente expositie is de moeite waard. Je waant je weer even terug in de tijd. Het leukste is misschien nog wel de speelgoedcollectie, met speelgoed waar je ook echt mee mag spelen! Ook staan er diverse Legotafels waar papa en mama natuurlijk ook gaan bouwen! Het ligt ook op een schitterende locatie.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Star Wars in Museum van de 20e eeuw

Avontuurfabriek – Loosdrecht

In de avontuurfabriek vind je meer dan 50 verschillende activiteiten aan die tevens ook met elkaar gecombineerd kunnen worden. Naast dat je bij ons kan LED Bowlen, Fluorgolfen en Lasergamen, kan je hier ook LED Karten (karten met vermaak). De muziek op de achtergrond geeft een heerlijke sfeer tijdens je kart heat. Of zie je jezelf al lekker solex rijden, of rijden in een stoere buggy en de wind door je haren voelen. Dit wordt georganiseerd voor groepen van 6 tot 750 personen.

Meer informatie vind je hier.

Spelekids – Loosdrecht

Spelekids, is hét indoor speelparadijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Bij ons vind je het grootste en hoogste speel- en klimrek (10 meter) van de regio, met daaromheen een prachtige skelterbaan voor de kleintjes. En een podium waar je kan optreden (je eigen Idols of The Voice naspelen). Daarnaast vind je er spelcomputers en pipowagens, kortom… je kunt er klimmen, klauteren, glijden, kruipen en nog heel veel meer… Voor de peuters is er tevens een aparte speelruimte aanwezig.

Meer informatie vind je hier.

Muiderslot – Muiden

Muiderslot: Misschien wel het bekendste kasteel van ons landje en tegenwoordig ook bekend als Amsterdam Castle. Een kasteel, zoals je het voorstelt hoe het ooit moet zijn geweest. Het is een verbazingwekkend compleet geheel, met een prachtige binnenplaats, een museumshop en –café. En met heel veel keus voor kinderen om te gaan doen!

Neem bijvoorbeeld de spannende Torenroute waarbij je het kasteel moet verdedigen. Of verkleed als ridder of jonkvrouw de ridderroute lopen. En heb je de opdrachten netjes uitgevoerd? Dan word je ook nog eens tot ridder geslagen en krijg je de Muiderslot-riddermedaille.
Er zijn familierondleidingen en je kunt ook op bezoek bij de valkenier. Of je kind viert hier zijn verjaardag met zijn vriendjes! Ook hier zijn er in vakanties extra activiteiten.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Muiderslot in Muiden met kinderen

Oud Valkeveen – Naarden

Speelpark Oud Valkeveen ligt in een prachtig, bosrijk natuurgebied tussen Huizen en Naarden. Al c.a. 95 jaar is het een paradijs voor kinderen die van ‘gewoon lekker spelen’ houden. Het park heeft een grote speelweide, een theater, een eigen strand aan het Gooimeer en voor de volwassenen voldoende plekken om te genieten van de zon en de natuur. Zelfs bij minder mooi weer, kun je hier heerlijk spelen in een van onze overdekte attracties. Daarnaast beschikken we over een prachtige indoorspeelhal van 1500 m2 en een echte bioscoop waar leuke kinderfilms en series draaien. Het park is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, waaronder peuters en kleuters, waarvoor het speelgedeelte ‘Miniland’ is ontwikkeld. In het theater zijn dagelijks interactieve shows te zien en je kunt je de hele dag vermaken in meer dan 35 attracties en speeltoestellen. Kom dus maar snel spelen!

Hier vind je meer informatie

Lees ook: Dagje uit Oud Valkeveen Naarden

Adventure Park De RollyGolf – Noordwijk aan Zee

Adventure Park De RollyGolf in Noordwijk aan Zee is een geweldig park voor alle leeftijden. Met een midgetgolfbaan, een trampolinepark, een minicarsbaan en vele andere speelmogelijkheden zal het een zeer geslaagde dag zijn in het Adventurepark.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Binnenzee & Spraypark – Noordwijk

Dit grote zwembadcomplex is elke zomer geopend en behoort tot één van de mooiste buitenzwembaden in Nederland. Het zwembad is uitstekend onderhouden en bestaat uit onder andere een verwarmd wedstrijdbad, recreatiebad en een peuterbad. Er is veel groen en een mooie ligweide waar je heerlijk kunt zonnen of een partijtje volleybal of badminton kunt spelen. Het wedstrijdbad is 50 meter en voorzien van een grote en een kleine duikplank. Het recreatiebad van 30 bij 40 meter staat garant voor veel zwemplezier met de fantastische glijbaan.  Voor de kinderen is er een speeleiland op de ligweide, waar ze naar hartelust kunnen spelen en klimmen. De allerkleinsten kan je veilig laten spelen in het peuterbad. Hier is een peuterglijbaan en kantelboom.

Meer informatie vind je hier.

Duinmeer Het Wed – Overveen

Wat een fijne plek om te vertoeven bij mooi weer! Makkelijk parkeren en dan na een korte maar mooie wandeling neerploffen in het witte zand van de Kennemer Duinen. Het meer wordt maar geleidelijk diep, ideaal met de kindjes. Een andere fijne plek in de duinen is duinmeer Oosterplas; wat moeilijker bereikbaar (te voet of met de fiets) en daardoor een stuk rustiger.

Meer informatie vind je hier.

Speelbos Schoorlse Duinen – Schoorl

In de duinen naast Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt Speelbos Zandspoor, beschermd door een legertje wortelwakers en knotse knoesten. Deze grappige boompoppen bewaken je zodat jij fijn kan spelen! Lekker met water kliederen bij de waterspeelplek, klauteren over de omgevallen boom, zand verplaatsen met een treintje of verspringen in de zandbak. Kan je gelijk opmeten of je verder komt dan de vos. Tussen de bomen en achter de schermen van takken in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer is het leuk verstoppertje spelen! Er is hier trouwens nog veel meer te zien en doen voor een compleet dagje uit Schoorl.

Meer informatie vind je hier.

Attractiepark De Goudvis – Sint Maartenszee

Maar liefst drie speelparadijzen vind je hier terug. Ballenbakken, een kabelbaan, of doe de Interactive Challenge met je broer of zus (of je ouders natuurlijk). Maar ook een monorail en natuurlijk de ‘gewone’ glijbanen. De verscheidenheid is dus groot in Sint Maartenszee.

Meer informatie vind je hier.

Land van Fluwel – Sint Maartensvlotbrug

Het Land van Fluweel in Sint Maartensvlotbrug laat ouders tot rust komen en kinderen heerlijk spelen. Er is een nieuwe uitkijktoren van maar liefst 11 meter hoog, het Klimparcours (op 2 meter hoogte) is weer open en de Skelterbaan is vernieuwd. Bezoek de Dutch Tulip Experience, overwin jezelf op ons Blote Voetenpad en ga los in het Avonturen Speelparadijs. Kinderen kunnen zich bij mooi weer uren vermaken en lekker afkoelen bij Strand van Fluwel. De inwendige mens versterk je tussendoor of aan het einde van de dag in Restaurant De Kneinsberg met Bourgondische biefstuk, kaasfondue, 40 soorten pannenkoeken, lunch en anders lekkers.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Avonturenpark Land van Fluwel

Holle Bolle Boom – Tuitjenhorn

De Holle Bolle Boom is een speelpark dat is opgedeeld in drie verschillende delen; Binnen, Buiten en Plons (zwembad). Je kan een ticket kopen voor één van deze delen, maar ook een ticket voor alle delen. Je bent dus niet afhankelijk van het weer als je hier naar toe gaat. Binnen kunnen kinderen lekker klimmen, glijden en springen. Voor de heel kleintjes is er een speciaal afgezet gedeelte. Voor de oudere kinderen is er de spannende Freefall-glijbaan. Buiten kunnen de kinderen ook lekker spelen in de grote speeltuin en ze kunnen zich verstoppen in de speeltoestellen. Natuurlijk is er ook water en zand, altijd goed voor kinderen. In het zwembad kan er natuurlijk heerlijk met water gespeeld worden. Er zijn drie verschillende glijbanen, een fonteinplein en leuke speeltoestellen.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Camping de Bongerd & Holle Bolle Boom met kinderen

Ecomare – Texel (De Koog)

Als je vanuit Den Helder naar Texel gaat, dan is het de moeite waard om naar Ecomare te gaan in De Koog! Ecomare is een zeehondenopvang, een vogelopvang, een zeeaquarium en een natuurmuseum. De zeehonden kan je van heel dichtbij bekijken. Zelf vind ik de zeehonden en bruinvissen het allerleukste van Ecomare. Ik denk dat dit voor kinderen ook wel zo is.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Dagje uit Ecomare
Lees ook: Texel met kinderen

Landgoed de Bonte Belevenis – Texel (De Koog)

Wil je het liefste van alles wat doen, dan is Landgoed de Bonte Belevenis een absolute aanrader. Zowel bij mooi weer, als regen. Hier kan je binnen diverse oude ambachten aan het werk zien, van een rondleiding door de bierbrouwerij (al dan niet compleet met proeverij), maar ook brood bakken, zeepjes maken en papier scheppen. Kinderen kunnen een kaartje kopen om alles te proberen. Buiten vind je een kinderboerderij, diverse pluktuinen, blotevoetenpad, een ruime speeltuin, picknickveld en zelfs een heuse kartracebaan in het bos. Hier ben je rustig een hele dag zoet.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit; Landgoed de Bonte Belevenis Texel

Stadsboerderij Darwinpark – Zaandam

In 1967 schonk Albert Heijn de grootste kinderboerderij in Nederland aan de Zaanse jeugd. Jong en oud raken op de boerderij vertrouwd met een grote verscheidenheid aan (kleine) gezelschapsdieren en (grote) landbouwhuisdieren. Op de boerderij is een leuke speeltuin. Je kunt de kinderen en jezelf trakteren op een ijsje, snoep, drinken e.d. Natuurlijk zijn er echte boerderijprodukten te koop; eieren, wol, honing, hooi, stro en soms dieren. Tijdens een rondwandeling treft je -naast de boerderijdieren- ook een bijenstal en een natuurmuseum aan; zeer geschikt voor kinderen.

Inmiddels is de kinderboerderij omgedoopt tot stadsboerderij Darwinpark.

Meer informatie vind je hier.

Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een unieke woon-en werkbuurt vol werkende molens, oude ambachten, bijzondere musea en prachtige groene houten huizen. Beleef, proef en ruik de sfeer uit de achttiende en negentiende eeuw! Een prachtige locatie voor een dagje uit. U kunt uw uitstapje nog unieker maken met één van onze arrangementen. Een combinatie van cultuurhistorie, landschap, goede accommodatie en catering vormen een prachtige basis voor uw familiedag of bedrijfsuitstapje, productpresentatie of event.

Meer informatie vind je hier.

Wat is jouw favoriete uitje in Noord-Holland?

Linda van Aken
  1. Marjan says:

    Ik mis bij de uitjes in nrd holland voor kinderen. ” land van Fluwel ” te Sint Maarten vlotbrug. ..vol activiteiten voor jong en oud….blotenvoetenpad….klim en klauteren….en het heerlijke pannenkoekrestaurant.

Comments are closed.