Skip to Content

Modu toys review van foam blokken speelgoed

Modu toys review van foam blokken speelgoed

Hoe gaaf is dat? Je eigen speelgoed bedenken en vervolgens bouwen? Vaak als het gaat om bouwspeelgoed dan werk je op schaal met miniaturen. Met Modu Toys komt daar echter verandering in! Met dit speelgoed kunnen kinderen zelf hun eigen creaties maken om daar vervolgens mee te spelen. Van balanceerplanken tot race-auto’s en hindernissen.

De afgelopen week hebben wij kennisgemaakt met de Modu Toys van Baby Matters en ze zijn een groot succes! De doos en de blokken zijn erg groot; toch ‘zwerven’ ze al de hele week door de woonkamer omdat de kinderen niet uitgespeeld raken!

Modu Toys

MODU is een modulair systeem van blokken, die je onderling kan verbinden en verbouwen tot allerlei constructies en spelmogelijkheden.

Strak en clean, in neutrale basistinten, met kleine kleuraccenten. En specifiek ontwikkeld met 1 doel voor ogen: speels en duurzaam speelgoed ontwerpen, dat motorische skills bij kinderen helpt ontwikkelen en ondersteunen door active play te stimuleren.

Hierdoor moeten kinderen hun fantasie en motorische skills gebruiken om tot creatieve bouwwerken te komen.

MODU is een enorm duurzaam product: het is namelijk voor kindjes van zeer uiteenlopende leeftijden uitdagend. Van 0 tot 6 jaar, elk kind vindt hierin een creatieve challenge.

Dat alles gemaakt is van ecologisch en veilig materiaal, is vanzelfsprekend voor ze.

Modu toys review van foam blokken speelgoed - Mamaliefde

In totaal zijn er drie sets met een verschillend aantal onderdelen en bouwwerken die je daarmee kan maken. Daarnaast kun je kiezen uit drie verschillende kleuren. Meer informatie vind je hier.

MODU is een Deens merk, en zij hadden bij het creëren van hun modulaire blokken maar 1 doel voor ogen: speels en duurzaam speelgoed ontwerpen, dat motorische skills bij kinderen helpt ontwikkelen en ondersteunen.

Hoe dan? Active play is het antwoord! Kinderen moeten meer actief bezig zijn met speelgoed, en door MODU kan dat weer. De blokken vormen een uitdaging op creatief én motorisch vlak, want ze kunnen opgebouwd worden dankzij bijgeleverde instructies, maar kinderen kunnen uiteraard ook fantasiecreaties maken.

Ervaringen met Modu Toys

Eerste indruk

Modu toys review van foam blokken speelgoed - Mamaliefde
Modu toys review van foam blokken speelgoed - Mamaliefde

Als de doos open is zijn de kinderen eerst nog een beetje aftastend en blijven ze op afstand. Sterker nog ik moet zoonlief een beetje motiveren en begin zelf met iets te bouwen aan de hand van een voorbeeld uit het boekje dat erbij geleverd wordt.

Hierin staan een aantal voorbeelden plus een richtlijn qua leeftijd voor wie dit leuk kan zijn. In de categorie tot en met 6 jaar zie ik een race-auto; dat spreekt hem natuurlijk wel tot de verbeelding en al snel zit zoonlief er bovenop en wil hij het ‘zelf’ doen.

Het is even opletten omdat de gele verbindingsstukken niet allemaal even lang zijn en je ze dus niet per ongeluk al ergens anders insteekt.

Zoonlief moet er ook nog even aan wennen dat de verbindingsstukken best strak zitten; wat nodig is om te zorgen dat ze goed blijven zitten, ook als je ermee gaat racen of klimmen bijvoorbeeld. Maar het lukt hem prima.

Jongere kinderen zullen dus wel wat meer begeleiding nodig hebben.

Creatief en experimenteren

Modu toys review van foam blokken speelgoed - Mamaliefde
Modu toys review van foam blokken speelgoed - Mamaliefde

Zodra hij doorheeft hoe het werkt wil hij ook niet meer het boekje hebben; maar gaat hij zelf experimenteren. Zo merkt hij dat je met één verbinding dingen kan blijven ronddraaien en ze met twee goed vast zitten.

Zodra dochter erbij komt zie je ook een heel ander element bij het spel komen; zij werkt heel erg vanuit fantasie en ziet overal meteen dingen in.

Waar zoonlief vooral bezig was met verbindingen ziet zij er een vliegtuig in, waardoor zoonlief verder gaat om een vliegtuig te bouwen. Zij bedenkt even later ook om een huis te bouwen.

Het zijn niet heel veel blokken, maar samen kunnen ze er toch prima mee spelen en hebben ze hun eigen creatie. Ook papa kan het niet laten om zelf iets te maken ;-)

Active play

Modu toys review van foam blokken speelgoed - Mamaliefde
Modu toys review van foam blokken speelgoed - Mamaliefde
Modu toys review van foam blokken speelgoed - Mamaliefde
Modu toys review van foam blokken speelgoed - Mamaliefde

Na het creatieve proces is het zo ver om ook zelf te gaan spelen met het speelgoed. De balanceerplaat moet natuurlijk ook uitgeprobeerd worden, in het begin aan het handje maar na een paar keer oefenen klimt hij er zo zelf op.

Ook het autootje doet het enorm goed; het is echt verrassend hoe goed de losse zwenkwielen het doen. Met de voeten in de lucht rollen ze zo de halve kamer door.

Dit laat duidelijk zien wat de kwaliteit is van dit speelgoed. Het speelgoed dat in elkaar zit blijft ook ’s nachts zo in elkaar zodat er de volgende dag weer mee gespeeld kan worden.

Duurzaam spel

Modu toys review van foam blokken speelgoed - Mamaliefde

Naast een bewuste keuze voor duurzame materialen, is ook het speelgoed en de spelvorm zelf duurzaam. Hoe vaak is het dat kinderen na een paar keer spelen uitgekeken raken er op?

Het voordeel hiervan is dat je heel eenvoudig wat anders kan maken. Al zijn er wel duidelijk twee favorieten; een eenvoudig autootje dat eerst een huis moest voorstellen, maar met twee ‘stuurknoppen’ en wieltjes eronder een auto werd, en een balanceerspeelgoed waar ze graag op gaan staan.

Samen spelen

Modu toys review van foam blokken speelgoed - Mamaliefde

En zo waar, vaak is het ruzie tussen de kinderen. Maar als ik ‘dreig’ het speelgoed dan naar zolder te brengen blijkt dat ze opeens heel lief samen kunnen spelen en bouwen.

De een bedenkt en de ander voert uit. Zo blijkt maar weer dat als ze willen ze wel echt heel lief samen kunnen spelen.

Groeit mee

Modu toys review van foam blokken speelgoed - Mamaliefde

Het voordeel van dat het modulair speelgoed is dus ook dat het speelgoed meegroeit met de leeftijd van je kind. Voor baby’s kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig een plaat met wieltjes maken om op rond te rollen. Maar je kan het ook gebruiken als stapstenen voor een hindernisbaan etc.

Als je kindje een fase en een bepaalde creatie ontgroeid is, dan bouw je gewoon een andere. En zo doet MODU je kindje groeien, maar groeit MODU ook met je kleine bouwer mee!

Ook ideaal voor als je kinderen hebt in verschillende leeftijden; iedereen kan hiermee spelen en er kan ook samen mee gebouwd worden!

Opbergen

De blokken zijn niet heel klein en zwerven dus door de hele kamer, normaal ben ik daar nooit zo blij mee. Maar ze spelen hier iedere dag weer mee, dat begint al in de ochtend nadat ze hun ontbijt op hebben tot en met ze naar bed moeten. Dus dat neem ik dan maar voor lief.

De losse onderdelen kunnen zo in de doos en het speelgoed zelf ziet er ook gewoon mooi uit. Je kan zelfs kiezen voor welke kleurverbindingen je gaat!

Genomineerd Green Award – Baby Innovation Award

Modu toys review van foam blokken speelgoed - Mamaliefde

De Modu Toys zijn genomineerd voor de Baby Innovation Award in de categorie Green Award waarvan de winnaars in de Amsterdam Baby Week bekendgemaakt worden. Deze blokken zijn geschikt voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar, dus niet alleen leuk voor baby’s maar ook nog steeds als ze ouder zijn een groot succes!

Waarom MODU genomineerd is? Dit speelgoed is gemaakt van ecologisch materiaal. Er werd gekozen voor 100% recyclebaar ABS-kunststof, onschadelijk EVA-foam, vrij van phtalaten en BPA, én goedgekeurd in de EN71 categorie. M

aar naast een bewuste keuze voor duurzame materialen, is ook het speelgoed en de spelvorm zelf duurzaam. MODU groeit met kinderen mee van 0 tot 6 jaar.

Juryrapport Modu Toys

De duurzame blokken bieden het kind eindeloze spelmogelijkheden. Kinderen worden geprikkeld om hun fantasie en creativiteit te gebruiken.

De modulaire blokken, gemaakt van duurzaam en veilig materiaal, blinken uit door de eenvoud van het concept. Het multifunctionele speelgoed groeit met het kind mee.

Stemmen voor de Baby Innovation Award kan hier

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Sabine schreef:

    Hi Linda,

    Leuk om jullie ervaringen met Modu te lezen. Ik twijfel zelf nog een beetje, wat zijn jouw ervaringen qua schoon- en mooi houden? Blijft het netjes of komen er snel vlekken en deukjes in het materiaal? Dankjewel alvast!

    Groet,
    Sabine

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.