Skip to Content

Leuke tips voor de herfstvakantie!

Leuke tips voor de herfstvakantie!

Voor een deel van Nederland is deze week al de herfstvakantie begonnen en de rest volgt volgende week. Ongeacht of het weer meewerkt is dit natuurlijk een heerlijke periode om op pad te gaan! Want om nu de hele week thuis te blijven, daar wordt de sfeer er ook niet altijd gezelliger op.

Daarom deze drie fijne tips die zowel geschikt zijn als het regent, of als de zon toch doorbreekt. Want iedere dag bladeren zoeken in het bos gaat op den duur ook vervelen.

Van west naar oost of je nu in bent voor iets typisch Nederlands maar dan net wat anders dan je gewend bent, lekker buiten spelen of een reis door de tijd naar de dino’s.

THIS IS HOLLAND

Leuke tips voor de herfstvakantie! - Mamaliefde

THIS IS HOLLAND is een unieke ervaring in Nederland en biedt kinderen de ideale combinatie van educatie en entertainment. Ze leren hoe bijzonder het is dat Nederland onder zeeniveau ligt en welke strijd Nederland daar dagelijks voor moet leveren. In deze attractie heb je letterlijk het gevoel dat je over de bezienswaardigheden heen vliegt en je Nederland ontdekt, beleeft en ervaart in vogelvlucht.

Tijdens deze spectaculaire 5D Flight Experience, kom je langs vele bijzondere locaties van Nederland, waaronder de Zaanse Schans, de tulpenvelden en de Amsterdamse grachten. Je stoel beweegt mee met de film die je 9 minuten lang meeneemt op een adembenemende reis langs vele mooie plekken van ons land. Met aanvullende effecten als wind, mist en geuren, lijkt het echt alsof je door de lucht zweeft, dijken overstijgt en stormen trotseert. Ga er maar voor zitten… Riemen vast… En vliegen maar!

THIS IS HOLLAND vind je in de hoofdstad Amsterdam, maar dan aan de andere kant van het IJ. Je kan hier eenvoudig met de auto komen of met het openbaar vervoer en dan met de gratis boot de overtocht maken naar de andere kant (er zijn speciale combi-tickets inclusief treinkaartje). Het advies is wel om vooraf wel even kaartjes te reserveren zodat je zeker weet dat je naar binnen kan.

Voor meer informatie, tickets en interessante combi’s voor een compleet dagje uit kijk op de website van THIS IS HOLLAND

DINOLAND ZWOLLE

Leuke tips voor de herfstvakantie! - Mamaliefde

Afgelopen zomer zijn wij voor het eerst naar Dinoland in Zwolle geweest en als het aan mijn kinderen ligt komen we hier zeker een keertje terug. Voor ons ligt het helaas niet al te dichtbij maar het is zeker een aanrader voor een complete dagje uit; of het regent of de zon schijnt. We waren er vlak nadat het park openging en zijn er de hele dag zoet geweest.

Er zijn zowel binnen activiteiten; waarbij de zandbak waar je door middel van augmented reality vulkanen kan laten uitbarsten en dino’s kan laten rondlopen een enorme hit was. Buiten vind je diverse speeltuinen en kun je dinobotten opgraven. Ook de lasergame was natuurlijk een groot succes net als het klimparcours, minigolfbaan en skelterbaan.

In de kas kun je lekker in de zandbak op zoek gaan naar mineralen of zelf je eigen dino kleien. Het meest verrassende was misschien toch nog wel de theatervoorstelling. Deze was echt van hoog niveau en sloot perfect aan op het verhaal van de lasergame. Er wordt ook goed rekening gehouden met dat kinderen het kunnen zien en de ouders aan de zijkant en achterkant plaatsnemen. Als het regent zullen de kinderen zich ook prima binnen vermaken in de overdekte speeltuin naast het restaurant.

Dinoland Zwolle organiseert deze herfstvakantie van 16 tot en met 17 oktober weer ‘Dinoland in het donker’. ’s Avonds worden de dino’s tot 20.00 uur sfeervol uitgelicht en zorgen rookmachines voor een spannende sfeer. Overdag wordt de spectaculaire dinoshow opgevoerd en ook daarnaast worden er extra activiteiten georganiseerd.

Meer informatie vind je op de website van Dinoland.

Lees ook: Dinoland Zwolle

DE KOPEREN EZEL

Leuke tips voor de herfstvakantie! - Mamaliefde

De Koperen Ezel is de grootste kinderboerderij / mini-dierentuin van Nederland compleet met speeltuin en alle ingrediënten voor een Ezeltastische dag. Er zijn maar liefst 40 ezels, maar ook 60 andere dieren die je kan zien en aanraken. Van cavia’s, konijnen, geiten, hangbuikzwijnen, kippen, schildpadden, parelhoenders, kalkoenen, fazanten, pauwen, schapen, chinchilla’s, uilen en als je geluk hebt ook jonge kalfjes. Naast de boerderijdieren heeft de koperen ezel ook steeds meer exotische dieren waaronder wallaby’s, stekelvarkens, Mara’s, prairiehonden, sika herten, een zeboe en een dromedaris. Kortom: een kinderboerderij met heel veel dieren om te bewonderen en mee te knuffelen tegen een kleine vergoeding.

Bij de kinderboerderij is een binnen- en buitenspeeltuin waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven, klauteren en klimmen, springen op de springkussens, spelen in de overdekte apenkooi en skelteren op de skelterbaan. En na afloop kun je terecht voor een heerlijke pannenkoek in het pannenkoekenrestaurant.

Meer informatie vind je op de website van De Koperen Ezel.

Floortje