Skip to Content

Overzicht 29x LEGO thema’s en series

Overzicht 29x LEGO thema’s en series

Sinds de thema’s werden geïntroduceerd in de LEGO wereld, zoals het Ridderkasteel en later LEGO Technic, Fabuland en Piraten zijn er heel veel op de markt gekomen. Sommige houden het nog geen jaar vol, anderen zijn blijvend (al dan niet met een andere naam).

Van LEGO gericht op jongens, meisjes, volwassenen of op basis van een bepaalde ontwikkeling of film. Hieronder vind je een overzicht van de LEGO thema’s die in 2023 nog in de winkel te vinden zijn. Oudere sets zijn zeker ook nog te vinden via tweedehands of speciaalzaken.

LEGO Duplo (vanaf 1969)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

LEGO DUPLO is leuk speelgoed voor kleuters waarmee ze op een educatieve en uitdagende manier nieuwe vaardigheden kunnen leren.

De lengte-, breedte- en hoogtematen van Duplo (Latijn: tweemaal) zijn tweemaal zo groot als lego, waardoor ze niet kunnen worden ingeslikt, maar bij het bouwen wel te combineren zijn met legoblokken. Net als lego hadden de Duploblokken oorspronkelijk alleen de kleuren blauw, groen, rood en geel. Later zijn er ook andere kleuren op de markt gekomen.

Binnen deze serie vind je onder andere Mijn Eerste LEGO DUPLO, treinen, dieren, stadsleven en Disney sets. Ook zijn er licentie sets uitgebracht zoals van Winnie the Pooh, Dora en Thomas de Stoomlocomotief.

Deze sets vind je hier

LEGO Technic (vanaf 1977)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

LEGO Technic is een thema van LEGO wat gaat om het bouwen van techniek. De lijn, ook wel bekend als Technisch LEGO, is geïntroduceerd in 1977 voor kinderen vanaf 6 jaar, en draagt de naam LEGO Technic sinds 1986.

De bouwsets hebben een hoger bouwniveau en zijn daardoor vooral geschikt voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 16 jaar. Ga de uitdaging aan en maak de meest uitdagende voertuigen met LEGO Technic!

Het doel van LEGO Technic is technisch bouwen, de onderdelen zijn dan ook voornamelijk functioneel en minder decoratief dan de originele LEGO.

De onderdelen van LEGO Technic hebben voornamelijk een functioneel ontwerp. In plaats van de gebruikelijke bouwstenen worden er balken gebruikt met ronde gaten in de zijkanten. Hier kunnen assen met een kruisvormige doorsnede of andere verbindingselementen doorgestoken worden.

Ook wordt er gewerkt met tandwielen; in eerste instantie waren deze groot en rond in het rood, geel en blauw, de assen wit en de slotjes rood. Tegenwoordig zijn de tandwielen vooral grijs en zwart en de assen blauw of zwart en een stuk puntiger.

Sinds 1987 kwamen ook de eerste voertuigen met pneumatische functies op de markt, en later kwamen hier motoren en afstandsbedieningen bij. Tot 2019 heette het motorsysteem Power Functions.

Sinds 2019 wordt er een helemaal nieuw motorsysteem gebruikt, genaamd Powered Up. Om dit systeem te besturen heb je een mobiele telefoon of tablet als afstandsbediening nodig.

Tegenwoordig bieden LEGO Technic-sets een geavanceerde en complexe bouwervaring die zijn gebaseerd op grote en kleine echte voertuigen, zoals bouwvoertuigen, landbouwvoertuigen, vrachtwagens, vliegtuigen en speciaal voor volwassenen Super Cars met om de twee jaar een nieuw model auto.

Ze zitten boordevol authentieke functies, zoals werkende versnellingsbakken, wielen en assen. Vrijwel alle modellen zijn om te bouwen tot een ander voertuig voor nog meer mogelijkheden.

Ook kom je deze onderdelen ook steeds vaker tegen in andere sets, zoals de Botanical serie, Harry Potter sets of LEGO Friends.

Deze sets vind je hier

LEGO Minifigures (1979)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

In 1979 werden de Lego minifigures ontworpen, die vergelijkbaar zijn met de gele poppetjes met losse beentjes die we nu nog steeds kennen. Deze kleine poppetjes hebben beweegbare armen en benen en een vriendelijke lach.

Het figuurtje werd in verschillende Legosets toegevoegd, waardoor kopers de mogelijkheid hadden om grote steden te bouwen met gebouwen, wegen, voertuigen, treinen en boten, die op dezelfde schaal waren gemaakt en konden worden bevolkt door de lachende Legominifiguurtjes.

LEGO minifiguren zijn een van de meest herkenbare speelgoedfiguren ter wereld voor kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen. Je kunt uit enorm veel verschillende figuren en displaydozen kiezen en er zijn enorm veel manieren om je favorieten te verzamelen. Kies bekende gezichten uit je favoriete films, tv-series en videogames en originele LEGO minifiguren in allerlei verschillende stijlen.

De LEGO minifigures serie bestaat uit polybags met daarop een afbeelding van de serie. Ieder zakje bevat één minifiguur: pas wanneer het zakje geopend wordt is duidelijk welk figuurtje er aan de verzameling kan worden toegevoegd. Het zogenaamde surprise unboxing effect, waarna je deze kan ruilen met vriendjes om een collectie compleet te maken.

In LEGO shops willen ze nog wel eens ‘voelen’ naar de minifigures en deze sorteren, dus als je echt een specifiek karakter zoekt kunnen ze soms helpen. Er zijn ook coole accessoires in de stijl van het karakteristieke gezicht van een LEGO minifiguur!

Deze sets vind je hier

LEGO Mindstorms (1998)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

LEGO Mindstorms is een unieke combinatie van constructie bouwen en geavanceerde technologie dat de creativiteit op bijzondere wijze stimuleert.

Aan de hand van 3D-bouwinstructies een aantal stoere robots, die je daarna geheel naar eigen wens kunt programmeren om ze te laten dansen, vechten en sporten. Ideaal dus om STEAM-vaardigheden te stimuleren.

Met een op Scratch gebaseerde LEGO MINDSTORMS Robot Inventor-app die het speelgoed ondersteunt, hebben bouwers interactie met het speelgoed via hun mobieltje, bouwen ze hun eigen modellen en delen ze deze online op LEGO Life.

Deze sets zijn een uitstekend vervolg op de LEGO BOOST-reeks naarmate meisjes en jongens meer vaardigheden ontwikkelen en beter begrijpen hoe technologie en programmeren samenwerken.

Deze sets vind je hier

LEGO Star Wars (1999)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

LEGO Star Wars is een thema van LEGO wat zich afspeelt in een fictief melkwegstelsel. De lijn is gebaseerd op alle Star Wars films, Fans van elke leeftijd kunnen gedenkwaardige momenten nabouwen met karakteristieke voertuigen, favoriete personages en opmerkelijke modellen met een authentiek uiterlijk.

LEGO Star Wars constructiespeelgoed en minifiguren zijn geïnspireerd door klassieke Star Wars stripverhalen en films boordevol actie, zoals de films over de Skywalker-saga en tv-series zoals The Mandalorian, Droids, Star Wars: The Clone Wars, The Book of Boba Fett en de Star Wars Rebels tv-serie. De LEGO Star Wars sets halen het “sterrenstelsel ver, ver hier vandaan” een stuk dichterbij.

Met je favoriete LEGO Star Wars sets kun je je aansluiten bij de Jedi of de Sith en strijden voor de lichte of duistere kant van de Force , terwijl je scènes nabouwt uit de films met al je favoriete personages, zoals Luke Skywalker, Yoda, Grogu, Darth Vader, Keizer Palpatine, Prinses Leia, Han Solo, Chewbacca, R2-D2, C-3PO en nog veel meer. Daarnaast bevatten de bouwsets vaak Rebels, van piloten tot Endor commando’s, en Stormtroopers.

Ga op avontuur met het vlaggenschip de Imperial Star Destroyer, vecht met de indrukwekkende AT-AT of maak je klaar voor de strijd tegen het Keizerrijk met het ruimteschip The Ghost van de rebellen! Meer ervaren bouwers kunnen hun eigen Star Wars helm, Imperial Star Destroyer of AT-AT maken.

Deze sets vind je hier

LEGO Education (vanaf 1999)

Overzicht 29x LEGO thema's en series - Mamaliefde

De LEGO Education sets zijn in principe ontwikkeld voor de onderwijsomgeving om de natuurlijke nieuwsgierigheid van leerlingen te prikkelen en essentiële vaardigheden voor de 21ste eeuw te trainen. Met LEGO Education-sets kunnen kinderen vanaf 4 jaar vaardigheden op het gebied van kunst en STEM opdoen en uitbouwen.

Deze geweldige educatieve sets bevatten leerplannen om kinderen kennis te laten maken met het alfabet, tellen en andere educatieve onderwerpen. Daarnaast kunnen ze ondersteund door het elektronische leerspeelgoed kunnen kinderen ook de basisbeginselen van programmeren leren.

Deze sets vind je (hier)

LEGO Icons / Creator Expert (2000)

LEGO Botanical sets - LEGOliefde.nl

De mooiste creaties maak je met LEGO Icons. De iconische set die tot 2020 bekend stonden onder de naam LEGO Creator Expert sets bieden volwassenen meesterbouwers uren speelplezier en zijn ook nog eens decoratieve eye-catchers die op elke plek in je huis stralen!

Deze gevarieerde sets bevatten indrukwekkende monumenten, modulaire gebouwen, klassieke voertuigen, favorieten uit de popcultuur of prachtige decoratie zoals bloemen en planten die eeuwig mooi blijven in de Botanical Collection.

Er is zelfs een reeks klassieke voertuigen met een realistisch design die geweldige blikvangers zijn voor fans van elke leeftijd, of geweldig speelgoed om mee te spelen!

De voormalige Creator Expert sets vind je hier en de LEGO Icons sets hier

LEGO Creator 3-in-1 (2001)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

Met LEGO Creator 3-in-1 kunnen kinderen hun fantasie volledig laten gaan; het handige 3 in 1 bouwsysteem zorgt ervoor dat je jouw bouwwerken meerdere keren kunt ombouwen tot gloednieuwe bouwwerken, dus je hebt drie LEGO ontwerpen voor de prijs van één. LEGO Creator is al geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Creatieve bouwers kunnen drie verschillende modellen bouwen of wat ze maar kunnen bedenken. Er zijn sets met coole voertuigen, prachtige dieren en speelsets boordevol verhalen voor rollenspellen. Er kan van alles gemaakt worden: een boomhuis, piratenschip, auto’s en vele anderen bouwwerken!

Verander een helikopter in een gevechtsrobot, een haai in een inktvis en een favoriet stuk speelgoed in een compleet nieuw avontuur dankzij de vele verschillende mogelijkheden die aansluiten bij elke creatieve stijl en elk verhaal.

Deze sets vind je hier

LEGO Harry Potter (2001)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

Ook zo’n fan van de Harry Potter films? Met LEGO Harry Potter ontketen je de magie van Zweinstein en speel betoverende avonturen na met de populaire Harry, Hermelien, Ron en vele anderen in hun strijd tegen duistere tovenaars.

Fans bouwen hun favoriete actiescènes uit de Wizarding World, een wereld vol magie en magische wezens, heksen en tovenaars.

Of je nu bij Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw of Zwadderich hoort, kinderen en volwassen fans van de Wizarding World gaan van de LEGO sets en verzamelbare minifiguren uit de wereld van Harry Potter en Fantastic Beasts genieten.

Of je nu de trein naar Hoghwarts nabouwt, het kasteel, de astronomietoren, Hedwig of de hoorndraak.

Deze sets vind je hier

LEGO City (2005)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

LEGO City is een serie van LEGO-sets rond het thema stad. In de serie zitten typische sets rond de thema’s politie, brandweer, medische hulpdiensten, bouw, diensten, luchthaven, treinen, et cetera. Daarnaast zijn er vele thema’s die eens in de zoveel jaar wijzigen.

Het thema werd geïntroduceerd in 1978 tegelijk met de nieuw ontworpen poppetjes, de zogenaamd Minifiguren. Het thema kwam samen met LEGO Castle en LEGO Space op de markt.

In 2005 werd de naam LEGO City geïntroduceerd. De reeks bleef met zijn traditionele sets erg belangrijk voor LEGO. Het ruimtethema en de LEGO-treinen zijn later onderdeel van LEGO City geworden.

LEGO City is een bruisend tafereel boordevol realistische voertuigen, gebouwen en diverse leuke personages. Jonge bouwers kunnen hulpdiensten bouwen zoals politie en brandweer, treinen, winkelcentra en nog veel meer. Stimuleer de creativiteit van je kind en bouw een eigen unieke stad.

Organiseer hulpdiensten zoals de LEGO City-politie- en brandweerteams om boeven te arresteren en branden te blussen. Als je klaar bent, kun je lekker ontspannen in de pizzarestaurants en hotdogkraampjes in de stad.

Of verken een nieuw uiterste van de wereld met sets waarmee je de oceaan of de lucht ontdekt, compleet met bekende gezichten uit de LEGO City Adventures-serie.

Deze sets vind je hier

LEGO Ideas (2008)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

Gefascineerd door alle ideeën die zich vanuit de fancommunity verspreidden, ging de LEGO Groep op zoek naar meer community-based en crowdsourcing mogelijkheden.

Een goed voorbeeld hiervan is LEGO Ideas, de opvolger van LEGO Cususoo uit 2008, dat werd gelanceerd in 2014 en waarbij LEGO fans en ontwerpers vanaf 13 jaar worden gevraagd om bouwwerken in te sturen.

Binnen een bepaalde tijd moeten er 10.000 supporters worden gevonden om beoordeeld te worden op de geschiktheid om op de markt gebracht te worden als officiële LEGO set.

De LEGO Ideas-reeks bevat een aantal zeer herkenbare en realistische modellen die bij allerlei interesses aansluiten. De unieke collectors items zijn ook nog eens prachtig om mee te spelen! Zo zijn er complexe klassieke videogamelevels en functionerende digitale muziekinstrumenten die je na kunt bouwen, terwijl liefhebbers van wetenschap helemaal kunnen opgaan in ruimtevaartmodellen.

Bekijk bekende sets van klassieke films en tv-series of bouw een blikvanger die een prachtige aanvulling is voor de unieke collectie bij je thuis of in je persoonlijke ruimte. Ideas-set die zijn gerealiseerd, zijn populaire favorieten zoals Seinfeld en Home Alone, kunstwerken zoals Vincent van Gogh’s ‘De sterrennacht’ en de Wereldbol.

De uitdagende modellen zijn uitstekende cadeau-ideeën voor tieners vanaf 13 jaar en volwassen bouwers die graag hun tanden zetten in wat lastigere ontwerpen.

Deze sets vind je hier

LEGO Architecture (2008)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

LEGO Architecture-sets bieden bouwers de kans om prachtige monumenten, iconische skylines en beroemde historische gebouwen na te bouwen. Deze indrukwekkende sets zijn een prachtig cadeau voor iedereen met een interesse in reizen, geschiedenis en design.

Ontdek de bestemmingen die jouw leven hebben vormgegeven en bouw deze na, of dat nu een onvergetelijke reis is, een droomvakantie of de stad waar je ooit hebt gewoond. LEGO Architecture sets zijn veel meer dan een foto.

Stel jouw unieke LEGO souvenir tentoon en reis er in gedachten naar terug, telkens als je het bekijkt. De collectie van LEGO Architecture bestaat uit modellen die zichtbaar in huis of op kantoor kunnen worden geplaatst.

De sets hebben een natuurgetrouw kleurschema en zijn nauwkeurig op schaal gemaakt voor een realistische weergave van de onderlinge proporties. De LEGO Architecture Skyline collectie opent een venster op de meest ongelofelijke stadsgezichten uit de hele wereld.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de woeste hoogtes van New York City, de neogotische pracht van Londen, de oogverblindende rondingen van Sydney, de romantiek van Venetië of de gewaagde originaliteit van Chicago.

Deze sets vind je (hier)

LEGO Ninjago (2011)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

Maak kennis met de ninja’s van LEGO NINJAGO: Lloyd, Jay, Kai, Nya, Cole en Zane! De LEGO NINJAGO speelsets bieden een spannende wereld boordevol ninja’s met avonturen en epische gevechten tegen de krachten van het kwaad.

Ga mee op missie in NINJAGO City en strijd tegen de kwaadaardige Lord Garmadon. Beleef het avontuur van de LEGO NINJAGO Movie en de populaire TV-serie Masters of Spinjitzu.

Jonge bouwers kunnen zich bekwamen in de kunst van Spinjitzu, rondrijden met coole voertuigen, trainingsdojo’s bouwen en leuke verhalen uit de populaire tv-serie naspelen.

Er zijn eindeloos veel avonturen te ontdekken wanneer je je eigen epische filmmomenten boordevol actie bouwt of unieke verhalen verzint in deze wereld met talloze schatten! Naast de bouwsets bestaat de lijn uit spinners, films, games, kostuums en boeken. Ninja Go!

Deze sets vind je hier

LEGO Serious Play (2011)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

LEGO SERIOUS PLAY is een innovatief, experimenteel proces dat is ontworpen om innovatie en bedrijfsprestaties te verbeteren in de vorm van begeleide workshops.

LEGO SERIOUS PLAY is gebaseerd op onderzoek waaruit blijkt dat op deze wijze praktisch, reflectief leren leidt tot een diepgaander en betekenisvoller begrip van de wereld en haar mogelijkheden. Het verdiept het denkproces en ondersteunt een effectieve dialoog – voor iedereen in de organisatie.

SERIOUS PLAY sets zijn net als de Starter Kit ook geschikt om kinderen vanaf 6 jaar te leren kritisch na te denken. Elke set is ontworpen om verschillende vaardigheden te verbeteren, zoals reflectie en dialoog, en om probleemoplossing en creatief denken te stimuleren wat de beleving van de workshop ten goede komt.

Deze innovatieve benadering van interactie is waardevol in bedrijven, maar ook in het onderwijs en helpt deelnemers om hun mening te delen via het toegankelijke medium van speelgoed.

Deze sets vind je hier

LEGO Friends (2012)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

Een van de meest uitgebreide series, en de tegenhanger van LEGO City, is de LEGO friends serie speciaal ontwikkeld voor meisjes en speelt zich af in de fantasiestad Heartlake City.

Jonge creatieve bouwers kunnen met deze vijf hechte vriendinnen avonturen beleven en hun eigen verhaaltjes vertellen, werken aan sociale vaardigheden en levensechte taferelen naspelen die draaien om vriendschap. Ze kunnen verschillende sets combineren en zelfs een complete Friends-buurt maken om in te spelen!

Na 10 jaar zijn de originele Heartlake City Friends zijn Andrea, Emma, Mia, Olivia en Stephanie, zijn ondertussen volwassen. Daarom is er een nieuwe vriendengroepje geïntroduceerd; Aliya, Autumn, Leo, Zac, Nova, Paisley, Olly en Liann die gaan starten aan hun eerste jaar op de internationale school van Heartlake City.

Elk personage is boeiend en heeft een andere interesse, van natuur en kunst tot wetenschap en sport, waardoor kleintjes al spelend hun passies ontdekken en individualiteit leren uitdrukken.

Er zijn LEGO Friends sets verkrijgbaar voor alle interesses en leeftijden. Speelsets zoals de kamers, huizen, skatepark, sets met dieren zoals een dierenarts, vakantiesets met pretpark of zwembad die kinderen tal van mogelijkheden bieden om hun creativiteit te uiten en een eigen verhaal te creëren en taferelen uit het echte leven kunnen nabootsen.

Andere sets behandelen maatschappelijke thema’s, waaronder het bevorderen de aandacht voor de milieuproblematiek door thema’s zoals bomen planten, dierenbescherming en elektrische voertuigen.

LEGO Friends speelsets zijn geschikt voor alle niveaus, van eenvoudig te bouwen speelgoed voor kinderen van 4 jaar en ouder tot uitdagende modellen. Na het bouwen geeft elke set de kans om te spelen met de karakters en diverse accessoires.

Deze sets vind je hier

LEGO Super Heroes DC & Marvel (2012)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

Het speelgoed van LEGO Super Heroes zit vol met bekende superhelden van DC & Marvel zoals de Iron Man, Spider-Man en Batman. Met de verschillende lijnen bouwstenen van LEGO Super Heroes kun je allerlei acties en avonturen eindeloos thuis naspelen.

Bouw en speel leuke avonturen na uit de films en beleef spannende scènes opnieuw als je de superschurken verslaat. Bouw gevechten na, creëer coole voertuigen en construeer rekwisieten die een ereplaats waard zijn.

DC Comics is een van de oudste en grootste stripboekbedrijven en bedenkt al sinds 1934 beruchte superschurken en superhelden. Met de LEGO DC Comics-sets breng je het DC-universum tot leven.

Fans van superhelden van elke leeftijd kunnen helemaal opgaan in het spannende DC Universe met LEGO sets gebaseerd op de films. Kies het luchtruim met Superman, beleef spannende gevechten met Wonder Woman en bestrijd misdaad met Batman.

Werk samen met andere legendarische Marvel personages tijdens gedurfde missies en versla samen de superschurken. Of help Miles Morales, alias Spider-Man, om de superschurk Carnage te vangen of ga mee met Iron Man in de Hulkbuster om de Hulk te bevrijden.

Je kunt ook Batman in de Batmobile helpen om Starfire, Beast Boy en Robin uit handen van De Joker en zijn handlangers te redden en de andere Avengers hun universum veilig te houden!

Deze sets van DC Comics vind je (hier) en Marvel (hier)

LEGO Minecraft (2013)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

De LEGO Minecraft sets brengen het populaire computerspel tot leven zodat fans de unieke personages en spannende speelomgevingen kunnen nabouwen. Kinderen kunnen met hun creatieve bouwvaardigheden zelf Minecraft verhalen en avonturen bedenken.

Met authentieke minifiguren en iconische gepixelde details uit deze virtuele wereld. Of je nu je eigen gebouwen of Creepers, boomhutten en andere plekken uit de game nabouwt, deze Minecraft-constructiesets kunnen keer op keer worden gebouwd.

Ontdek de oneindige werelden van Minecraft en oefen je bouwvaardigheden met dit speelgoed.

Deze sets vind je (hier)

LEGO Juniors (2014)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

Met LEGO Juniors kunnen jonge bouwers de stenen van LEGO leren kennen. Het is de stap tussen het eenvoudige DUPLO en het gewone LEGO, dat misschien nog net iets te ingewikkeld is voor bouwertjes van 4 tot 7.

LEGO Juniors bestaat uit een aantal kleurrijke sets die zeker aan zullen spreken. Ze zijn gebaseerd op populaire dingen als de brandweer en politie, maar ook piraten, Super Heroes en Disney Prinsessen komen voorbij in het assortiment.

LEGO Juniors kenmerkt zich door bouwsets waarvan de blokjes wel aansluiten bij gewone LEGO, maar die ook voorzien zijn van grotere elementen.

Dankzij deze elementen is het makkelijk voor jonge kinderen om ook een leuke speelset in elkaar te zetten zonder dat ze daar hulp bij nodig hebben.

Deze sets vind je (hier)

LEGO Disney (2014)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

Breng de magie van Disney in huis met de selectie van LEGO Disney. Deze sets zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en bevatten LEGO minifiguren, speelsets en nog veel meer.

Of je nu een fan bent van Mickey en z’n vrienden of andere populaire personages, zoals de prinsessen Vaiana of Elsa Assepoester, Ariël en Raponsje komen tot leven terwijl je kind verhalen vol romantiek, avontuur en heldendaden naspeelt.

De LEGO Disney sets bevatten kastelen, torens, een koets, schatkisten, poorten en nog veel meer, kortom alles om eindeloos bekende sprookjes na te spelen en zelf verhaaltjes te bedenken.

Niet alleen voor kinderen; want series zoals LEGO Avatar zijn vooral populair bij volwassenen. En in het kader van het 100-jarig bestaan van Disney zijn er extra sets uitgebracht zoals het Disney kasteel.

  • Disney Mickey and Friends; Doe mee met Mickey, Minnie, Donald, Katrien, Goofy en nog veel meer klassieke Disney-figuren in sets boordevol pret die het bedenken van rollenspellen en de ontwikkeling van kinderen stimuleren.
  • Disney en Pixar’s Lightyear; De fantasie van fans neemt een hoge vlucht wanneer ze de epische ruimtemissies van Buzz Lightyear uit de film herbeleven met creatieve sets vol buitenaards speelplezier.
  • Frozen; Met LEGO Disney Frozen kun je momenten uit de legendarische Disney Frozen-films naspelen en je verbeelding de vrije loop laten! De magie ligt in jouw handen! Het LEGO Disney Frozen-assortiment bevat de schattige en inspirerende personages uit de Frozen-film, plus allerlei details, kenmerken en functies die de fantasie van kinderen zullen prikkelen.
  • LEGO Avatar; Ontdek de wereld van Pandora met spannende en uitdagende LEGO sets geïnspireerd door het universum van de Avatar-film. Bouw scènes na of verzin nieuwe avonturen met sets waarin je beroemde personages en bekende locaties uit de films vindt.

Deze sets vind je hier

LEGO Classic (2015)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

Met LEGO Classic kunnen kinderen hun creatieve bouwvaardigheden ontwikkelen. En omdat de sets geschikt zijn voor veel verschillende leeftijdsgroepen, zijn ze leuk voor het hele gezin!

De sets zijn geweldig speelgoed voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar, waarmee ze vertrouwen en creativiteit kunnen opbouwen.

Bouw alles wat je maar kunt bedenken met deze enorme LEGO Classic-stenensets, boordevol LEGO onderdelen, zoals wielen, vensters, ogen, bladeren, vlaggen, hendels, en natuurlijk de karakteristieke stenen zelf. Elke set biedt nieuwe mogelijkheden om iets echt origineels te ontwerpen en bouwen en de instructies geven je enkele ideeën zodat je meteen aan de slag kunt met je eigen avonturen.

Je kunt alle sets combineren en je fantasie de vrije loop laten. Je fantasie om te bouwen kent geen grenzen en er is iets voor iedereen, voor volwassenen en kinderen.

Deze sets vind je (hier)

LEGO Jurassic World (2015)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

Stap in de wereld van LEGO Jurassic World, waar enorme dinosaurussen ronddwalen en avonturen op je wachten. LEGOJurassic World is geïnspireerd door Jurassic Park-films. In de film kun je zien dat Jurassic World een pretpark is waar dinosaurussen weer tot leven zijn gekomen.

Er zitten in het park echter ook dino’s die zich niet zomaar in een kooi laten stoppen. Ze ontsnappen, wat leidt tot spannende momenten waar je haren van overeind gaan staan.

Deze spannende momenten kun je namaken met de bouwsets in de serie LEGO Jurassic World. Zo zijn er coole voertuigen, minifiguren van heldhaftige personages, iconische gebouwen, laboratoria, wetenschappelijke apparatuur en nog veel meer. Ook zijn er meerdere speelgoeddinosaurussen in alle soorten en maten, waaronder triceratopsen, velociraptors en tyrannosaurus rexen.

Of je nu fan bent van de Jurassic Park-films of een wetenschapper in de dop die paleontologische vaardigheden traint. Je kunt ook in de huid van je favoriete personages kruipen met Owen Grady, Alan Grant, Claire Dearing, Dr. Wu, Ellie Sattler, Ken Wheatley, Eli Mills, Maisie Lockwood, Franklin Webb, Zia Rodriguez, Tim Murphy en Lex Murphy.

Deze sets vind je (hier)

LEGO Speed Champions (2015)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

Op de plaatsen, klaar, af! LEGO Speed Champions plaatsen liefhebbers van raceauto’s achter het stuur met realistische voertuigmodellen van bekende racemerken.

LEGO Speed Champions-modellen racen tegen populaire merken, zoals Ferrari, Lamborghini, McLaren, Porsche en andere terwijl ze over de baan schieten mat andere klassiekers.

De modellen zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar. Sets hebben extraatjes, zoals minifiguren van coureurs in racekleding, vervangende wieldoppen en zelfs andere aanpassingsopties voor de auto’s, zodat kinderen elke blikvanger aan hun eigen stijl kunnen aanpassen.

Met LEGO Speed Champions kunnen fans van racewagens miniversies van de meest toonaangevende en beroemde voertuigen ter wereld nabouwen. Bouw en bewonder deze verzamelbare replica’s van merken als Ferrari, Aston Martin, Lamborghini, Dodge en Chevrolet.

Deze sets vind je (hier)

LEGO Brickheadz (2016)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

LEGO BrickHeadz zijn verzamelfiguren die je kunt bouwen en gebruiken als decoratie. Deze figuren van stenen zijn er van schattige dieren, van personages uit stripverhalen, favoriete tv-series en films en er zijn speciale special sets voor de feestdagen.

Je kunt je eigen LEGO BrickHeadz collectie starten met één figuur, maar dankzij de gestileerde bouwplaten zijn ze ideaal als prachtige blikvangers, dus je kunt elke set combineren met andere om je huis of persoonlijke ruimte echt iets persoonlijks te geven.

Deze sets vind je (hier)

LEGO Xtra (2019)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

Verbeter elk model met LEGO accessoiresets in categorieën als sportaccessoires, voedingsaccessoires en nog veel meer. Elk Xtra-polybagbevat extra LEGO-stenen en thema-elementen, perfect om mee te spelen of te pronken.

Deze sets vind je (hier)

LEGO Art (2020)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

Met LEGO Art kun je prachtig gedetailleerde siervoorwerpen bouwen die een ode brengen aan de wereld van kunst, natuur, entertainment, reizen en geschiedenis.

Met LEGO Art kan je The Beatles, Andy Warhol’s Marilyn Monroe of TV-helden zoals Iron Man of Mickey Mouse bouwen. Elke set is in 4 verschillende mogelijkheden te bouwen, neem de tijd en bouw aan je passie voor een ontspannende en boeiende ervaring.

Of je nu een personage of een thema bouwt uit je favoriete films en tv-series of een abstract kunstwerk, er is altijd iets te vinden dat bij elke ontwerpstijl past en prachtig in jouw huis of persoonlijke ruimte tot z’n recht komt.

Of kies een set waarmee je nog meer creatieve ruimte hebt, met diverse opties om het op te bouwen, zodat je iets echt volledig unieks maakt om aan de muur te hangen!

Deze sets vind je (hier)

LEGO Brick Sketches (2020)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

Creëer een kunstwerk dat je zelf bouwt met bewonderenswaardige LEGO Brick Sketches sets. Deze LEGO kunstwerken hebben 3D-illustraties van karakteristieke personages en brengen plezier en kleur naar elke kinderkamer.

Elk met een iconisch karakter uit populaire films en tv-series. Kies je eigen favorieten voor een coole artistieke blikvanger die elke ruimte opsmukt, of bouw een hele collectie om echt te pronken met je LEGO schetsvaardigheden.

Deze sets vind je (hier)

LEGO Super Mario (2020)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

Ontdek de avonturen van Mario in een LEGO jasje met de LEGO Super Mario sets. Je begint met een LEGO Super Mario starterssets van Mario, Luigi en Peach, die je vervolgens kan uitbreiden met uitbreidingssets, power-up pakketten en personagepakken waardoor je nog meer bouw- en speelmogelijkheden hebt!

Zo kan je verschillende levels bouwen om samen met LEGO Mario en LEGO® Luigi vijanden te verslaan en munten te verzamelen.

De Super Mario set combineert het bouwen van LEGO met de digitale spelmogelijkheden van Nintendo. Nog belangrijk: Mario óók op de LEGO blokken springen!

Deze sets vind je (hier)

LEGO Dots (2020)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

Stimuleer kleurrijke ervaringen met LEGO DOTS-pakketten voor fans van kunst en knutselen die graag zelf iets maken. Het LEGO DOTS-assortiment combineert kunst en speelgoed!

Kinderen kunnen hun spulletjes gezichten, kleuren, glitters en coole stijlen geven en ze delen met vrienden en dierbaren.

Met potloodbakjes, schrijfblokken, armbanden taslabels en nog veel meer drukken kinderen op talloze verschillende manieren hun stempel op hun omgeving, en wanneer ze iets anders willen, halen ze de stenen gewoon weg en gebruiken ze nieuwe.

Met onderdelen zoals ogen en monden kunnen ze zelfs gezichten maken en de ontwerpen aanpassen aan hun stemming. En met accessoires zoals taslabels en armbanden kunnen ze hun gloednieuwe stijl overal mee naartoe nemen! Als je in een creatieve bui bent, probeer dan de nieuwe LEGO DOTS-ontwerper!

Deze sets vind je (hier)

LEGO Lord of the Rings (2012 & 2023)

Overzicht LEGO series en thema's - LEGOliefde.nl

Heb je de Lord of the Rings-films gezien? Dan kun je je voorstellen dat deze indrukwekkende trilogie wel een heel mooi onderwerp is om na te bouwen in LEGO.

Bouw en herbeleef favoriete momenten uit Midden-aarde met de LEGO® Lord of the Rings sets. Of je nu een nieuwe fan, superfan of ergens daartussen bent, doe mee met de epische strijd tussen goed en kwaad.

De oude sets uit 2012 bevatten, naast de benodigde legostenen, de hoofdfiguren uit de films van Peter Jackson die in totaal met 17 Oscars werden bekroond.

De nieuwe LEGO sets uit 2023 zijn geïnspireerd door de mythische locaties en bekende personages van Frodo, Gandalf de Grijze en Aragorn. Ontdek de LEGO BrickHeadz Lord of the Rings figuren, met cadeaus net zo geweldig als de Arkensteen en nog veel meer.

Deze sets vind je (hier)

LEGO Dreamzzz (2023)

Overzicht 29x LEGO thema's en series - Mamaliefde

LEGO DREAMZzz™ is de nieuwste LEGO® franchise en bestaat uit een tv-serie die in een fantasiewereld afspeelt en revolutionaire nieuwe sets.

In de serie wordt een groep gewone kinderen getransporteerd naar de extreem ongewone, magische droomwereld; een plek waar alles wat je ooit hebt gedroomd echt is! Het is deels slaaptraining voor kinderen, deels spannende strijd van het goed tegen het kwaad, deels tienerdrama… er is echt voor ieder wat wils!

We hebben nog nooit zoiets gemaakt als deze sets. De bouwinstructies lijken op stripboeken en zijn nu verhaalgestuurd, waardoor kinderen zich volledig kunnen onderdompelen in de wereld al voordat ze hun eerste bouwproject hebben voltooid! En zodra ze klaar zijn met bouwen, hebben ze een set die een prachtige, gekke mix is van echtewereld- en droomwereldlogica die er compleet anders uitziet dan elke set die ze ooit hebben gebouwd!

Lees ook: Nieuwe LEGO Dreamzzz serie

Deze sets vind je (hier)

Linda van Aken