Skip to Content

Ontdek de leukste LEGO series en TV-programma’s!

Ontdek de leukste LEGO series en TV-programma’s!

De zomervakantie staat voor de deur! Of je nu thuisblijft of op reis gaat, het is fijn om vermaak te hebben voor de kinderen tijdens de lange vakantieperiode. Gelukkig hoeft dit niet duur te zijn.

De LEGO Groep, bekend van de bouwsets, heeft naast Lego the Movie ook geweldige series die niet alleen leuk zijn om naar te kijken, maar vaak ook leerzaam zijn. Dit zorgt voor eindeloos kijkplezier tijdens regenachtige dagen in eigen land of lange reizen naar je vakantiebestemming. Hieronder hebben we de leukste zomertips voor je op een rijtje gezet.

Een nieuw begin met de vriendengroep van LEGO® Friends (vanaf 6 jaar)

Ben je bekend met de nieuwe generatie LEGO Friends? Deze serie volgt acht vrienden die samen avonturen beleven. De personages zijn divers en vertegenwoordigen verschillende genders, etniciteiten en fysieke en mentale kenmerken. Sommige personages hebben bijvoorbeeld afwijkende ledematen of vitiligo.

Naast de bouwsets is er ook een geweldige nieuwe serie van LEGO Friends. Deze serie richt zich op vriendschap en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Het is leerzaam, relevant en vooral erg leuk! Begin met het kijken van de pilotaflevering. In juni en juli zijn er nieuwe afleveringen verschenen op YouTube (elke aflevering duurt 22 minuten). In september, oktober en november volgen er nog meer afleveringen!

Voor alle ninja’s: LEGO® Ninjago® (vanaf 6 jaar)

Deze stoere en spannende serie is geschikt voor zowel jongens als meisjes! Master Wu en zijn ninja’s Jay, Kai, Zane, Cole, Lloyd en Nya gebruiken hun natuurkrachten om het land van Ninjago te beschermen tegen aartsvijand Lord Garmadon en andere schurken. De strijd tegen het kwaad wacht. Zijn de Meesters van Spinjitzu er klaar voor?

De tekenfilmserie over de avonturen van deze ninja’s zorgt voor veel kijkplezier tijdens de zomervakantie. En omdat elke aflevering 22 minuten duurt, kun je tussen de afleveringen door ook nog allerlei andere leuke (ninja)dingen doen.

Wegdromen met LEGO® DreamZzz™ (vanaf 6 jaar)

De nieuwste serie van de LEGO Groep staat volledig in het teken van dromen. Voor het eerst heeft de speelgoedmaker een thema ontwikkeld dat volledig geïnspireerd is op de manier waarop kinderen dromen. Er is veel onderzoek gedaan naar dit thema!

Met deze serie wil LEGO het belang van dromen benadrukken en kinderen stimuleren om hun dromen tot leven te brengen en vooral te genieten van de creatieve droomwereld. Deze spannende serie is perfect om weg te dromen tijdens de warme zomermaanden. Ga lekker in de schaduw zitten met een ijsje in je hand en geniet!

Lees ook: Lego Dreamz

LEGO Life Magazine (5 t/m 9 jaar)

Is jouw kind een enorme LEGO-fan, maar kijkt hij/zij liever niet naar series? Dan is het LEGO Life Magazine een leuke optie. Dit tijdschrift biedt vermaak voor je kind tijdens de zomervakantie. Het staat vol met strips van favoriete helden, puzzels, bouwopdrachten, LEGO-creaties van kinderen over de hele wereld en het laatste nieuws! Ouders kunnen GRATIS een abonnement aanvragen. Het magazine wordt vier keer per jaar rechtstreeks bij je thuisbezorgd en de verzending is ook nog eens gratis. Schrijf je eenvoudig in via de meegeleverde link.

Lees ook: LEGO Life App & Magazine

Geniet van de zomermet deze geweldige LEGO series en tv-programma’s! Of het nu LEGO Friends, LEGO Ninjago, LEGO DreamZzz, Vidiyo of het LEGO Life Magazine is, er is voor elk kind iets leuks te ontdekken. Laat ze genieten van spannende avonturen, leerzame verhalen en creatieve bouwopdrachten. En terwijl de kinderen zich vermaken, kun jij ook zorgeloos genieten van de zomer zonder bouwsteentjes onder je voeten. Veel kijk- en bouwplezier tijdens de zomervakantie!

Linda van Aken