Je hebt een verlovingsring… Een trouwring… Waarom dan geen moederring? Of vadersieraad? Trouwen en een kindje krijgen zijn de meest impactvolle gebeurtenissen in een leven. Momenten die je nooit meer vergeet. Die gevolgen hebben voor elke dag daarna. Momenten waar je lang naar toe hebt geleefd, en met een sieraad heb je iets om er steeds weer aan terug te denken. Een geboortesieraad of baargoud is dan het cadeau bij uitstek.

Wat is baargoud?

Baargoud is het cadeau wat een vrouw krijgt na de bevalling. Alleen… in Nederland krijgen de meeste vrouwen geen cadeau na de bevalling. Ja, het cadeau is natuurlijk je baby, uiteraard. Maar in andere landen, vooral in Engeland, krijgen vrouwen een speciaal cadeau na de bevalling. Vaak is dat een sieraad, vandaar: baargoud. Het is een soort bijdrage van de man, de vrouw heeft het kindje zo lang gedragen met alle ongemakken van dien, en de bevalling doorstaan. Daar mag ze best voor geprezen worden!

Toch wordt het in Nederland bijna niet gedaan, en wordt het zelfs minder. Ik kreeg van manlief geen ‘baargoud-cadeau’ na de bevalling maar wel een té lief cadeau tijdens de bevalling: Het roze knuffelkonijn van Happy Horse. Roze omdat we al wisten dat we een meisje zouden krijgen en een knuffel omdat, nou ja, gewoon omdat dat lief is. En na de bevalling bleven de verpleegsters het konijn maar bij mijn dochter in het bedje leggen. Maar nee, dat konijn was en bleef van mij! In haar bedje stond trouwens een schattig roze Nijntje, dus no worries.

Maar vind je dat baargoud wel een goed idee? Of vind je dat de papa je zo goed ondersteund heeft, dat hij ook wel wat verdient? En je baby is het ook waard toch? Daarom in deze blog een heleboel sieraadinspiratie voor vaders, moeders en baby’s.

Geboortesieraad moeder

Als je op zoek bent naar een moeder-kindsieraad, heb je enorm veel keuze. Daarnaast zijn er ook erg veel mama-sieraden te vinden. Hier staan de leukste 20 op een rijtje:

Hanger met echo en naam baby

Het liefst wil je je baby nu al in je armen sluiten… Met deze gepersonaliseerde hanger kun je je kindje in ieder geval vast aan iedereen laten zien! De hanger wordt op basis van de echo gemaakt, zorg dus voor een mooie echo! Maar dat is met die knapperd in je buik vast geen probleem.

Meer informatie vind je hier.

 

Gender reveal ketting

Vraag bij de 20-wekenecho een briefje in een gesloten enveloppe met daarop het geslacht van je baby. Ga samen met je partner uit eten, maak het briefje open en geniet! Daarna deze ketting kopen, of de meisjesvariant natuurlijk, en gezellig bij je ouders en schoonouders op bezoek gaan. Kijken hoe snel het kwartje valt…

 

 

Naam en geboortedatum armband

Hoe stijlvol is dit armbandje? Je kunt zelf aangeven wat er in de armband moet komen te staan, dus als je geen geboortedatum wilt, maar bijvoorbeeld de volledige namen van je kindje, dan kan dat ook.

 

 

Stalen armband met bedeltje

Bij deze stalen armband met inscriptie kun je ook een bedeltje toevoegen. Bijvoorbeeld met de geboortesteen of een roze of blauw steentje. Stijlvol en toch een tikje speels. Of een andere versie met meerdere bedeltjes.

 

 

Gouden opengewerkte hanger

Een gouden hanger, opengewerkt met 2 voetjes. Onder de voetjes kun je de naam en de geboortedatum van je kindje laten graveren. Op die geboortedatum kun je het je niet voorstellen, maar een jaar later kan je kleine hartedief al op die voetjes staan langs de rand van de box. De tijd gaat snel!

Meer informatie vind je hier.

Een hartje

Vanaf dat je het hartje van je baby hebt horen kloppen, ben je in love. Hoe bestaat het dat je zo’n klein mensje in je buik hebt! Dat gevoel laat deze armband mooi zien. Hij wordt gemaakt van massief zilver, dus hij gaat járen mee.

 

 

Subtiel

Subtiel en toch mooi aanwezig: deze set van 4 kleine kettinkjes met initialen. Ideaal als dit niet je eerste kindje is, of als je je partner ook graag in het sieraad wilt verwerken.

 

 

 

Bedel schakelarmband

Heb je al een schakelarmband? Hang dan deze bedel eraan tijdens je zwangerschap of na je bevalling! De tekst is helaas niet te personaliseren, maar dat doet niet af aan het sieraad.

 

 

 

Medaillon

Een medaillon is van oudsher hét sieraad om je geliefden bij je te dragen. Dit medaillon is wel heel speciaal: het is in de vorm van een boekje met een hartje op de voorkant. Je kunt je eigen tekst er in laten graveren.

 

 

 

Claddagh

Ik ken geen romantischer sieraad dan een Claddagh-sieraad. Ik heb er zelf een ring van die ik echt nooit meer af doe. Het staat voor geborgenheid en zegen. Dit sieraad is een ketting met een Claddagh-hanger. In het hartje kun je een geboortesteen laten zetten. Zeker weten dat veel mensen gaan vragen wat voor ketting je hebt!

 

 

In een schelp

Dit is nog zo’n bijzonder sieraad. Ook een ketting, met een schelphanger. In de schelp zit een mevrouw die een parel vasthoudt. De mevrouw dat ben jij natuurlijk, de parel is je kindje. Het lijkt me lasting schoon te houden, maar hé, je gaat ook niet door de modder rollen.

 

 

Borstvoedingssieraden

Oké, dat klinkt een beetje apart. Maar je kent vast de uitspraak wel dat borstvoeding puur goud is. Dus ja, waarom zouden we er geen sieraad van maken? Hieronder volgt een rijtje sieraden waar moedermelk in verwerkt is.

 

 

 

Klavertje vier

In verwachting van je vierde kindje? Of heb je drie kinderen en wil je je partner ook graag dichtbij dragen? Dan is dit het perfecte sieraad. Een medaillon met meerdere lagen: ingeklapt is het een hartje, uitgeklapt is het een klavertje vier met ruimte voor 4 foto’s. Hoe gaaf is dat?

 

 

Gepersonaliseerde hanger

Dit sieraad heeft een strakke, vierkante hanger. In de hanger kun je de naam laten graveren en handjes of voetjes; of de extra ruimte gewoon gebruiken voor meer tekst. Aan jou de keuze!

 

 

 

Sterrenbeeldring

Zeker weten dat mensen vragen wat je ring betekent. Of misschien herkennen ze het wel? Dit sieraad is een ring met het sterrenbeeld van je kindje. Of ‘ie tijdens het poetsen zo lekker zit denk ik niet, maar ach, poetsen doen we toch niet ons hele leven.

 

 

Kalender bij de hand

Zo vergeet je de verjaardag van je kindje in ieder geval nooit meer.

 

 

 

 

Twee hangers

Deze ketting heeft twee hangers: één voor de naam van je baby en één voor bijvoorbeeld het jaartal. Je krijgt een leuk 3D-effect door de gecombineerde hangers.

 

 

 

Babymunt

Heb je een ketting waar zo’n munt in kan? Dan is deze helemaal geschikt.

 

 

 

 

Het eerste haarlokje

Is je baby geboren met een prachtige bos haar? Dan mist ‘ie één klein plukje niet toch? Van een plukje babyhaar maken ze een heel bijzonder sieraad.

 

 

Gepersonaliseerde ring

Er zijn een héleboel mamasieraden, maar deze blijft bijzonder.

 

 

 

 

Geboortesieraad vader

Vadersieraden zijn té stoer. Een vrouw die met haar kinderen pronkt is oké, maar een vader die dat doet is helemaal de bom. Niet gek dus dat er heel mooie sieraden voor heren zijn die meteen een herinnering zijn aan je kinderen. 10 mooie blikvangers op een rij:

Super hero

Oké, deze koop je misschien niet zo snel zelf, maar een hint laten vallen dat je deze wel errug leuk vindt kan natuurlijk nooit kwaad.

Meer informatie vind je hier.

 

 

Heartbeat

Hout is al heel chic, maar met de hartslag van je (ongeboren) kindje er in gegraveerd is het helemaal het einde.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Zelf hartslag baby in buik horen met hartjeshoorn, doppler of met iphone

 

 

Vader-dochtersieraad

Je kunt een heleboel dingen zeggen over moeders en dochters, maar een vader en een dochter: daar komt niemand tussen. Dit vader-dochtersieraad symboliseert het precies.

 

 

 

Vader-zoonsieraad

Samen sla je de handen ineen met deze leren vader-zoonarmband.

Meer informatie vind je hier.

 

 

 

Boks!

Wie leert je ba