Skip to Content

Face 2 face spel review

Face 2 face spel review

Ik merk wel dat het vrij korte spelletjes moeten zijn, anders verliest ze heel snel haar aandacht. Dan gaat ze dubbel gedrag vertonen; aan de ene kant verveeld maar ze wil wel door blijven spelen. Van White Goblins komt het spel Face 2 Face. Een soort memorie maar dan net wat anders, wat uitdagender.

Hier in huis spelen we graag spelletjes met onze dochter, ze is net drie en ik merk dat ze het steeds beter begrijpt dat een spelletje bepaalde spelregels heeft. De eerste spelletjes die we met haar speelden zijn bijvoorbeeld memorie en domino. Alleen al het idee dat we samen aan tafel gaan zitten om een op een een spelletje te spelen vind ze geweldig.

Face 2 Face

De 16 paar afbeeldingen op deze memorie komen allemaal uit de dierenwereld. Dat is al een enorme plus, ik merk dat kinderen een grote aantrekkingskracht hebben tot dieren en deze ook sneller leren dan kleuren, vormen en andere woordjes.

Bij memorie heb je twee stapels waarbij je dezelfde kaart moet zoeken. Bij Face 2 Face is dat niet anders; het gaat om hetzelfde dier dat je bij elkaar moet zoeken. Echter heeft de helft van de kaartjes een gat in de kaart.

Als je twee dezelfde kaartjes vindt; makkelijk te controleren aan de achtergrondkleur die uniek is. Kan je ze op elkaar leggen waardoor het dier naar je toekijkt. Deze spelvariant is geschikt vanaf drie jaar.

Om het iets makkelijker te maken kan je ervoor kiezen om een selectie van de kaartjes aan te bieden. Zo ben ik begonnen met vier setjes, van de dieren die ze het beste kent. Dat was echt iets te ingewikkeld.

Later hebben we het ook met negen kaartjes gedaan en met papa zelfs met alle kaartjes. En geloof het of niet; maar ze heeft alle drie de rondes gewonnen. Zonder vals te spelen, ok, vooruit, af en toe mocht ze twee kaartjes omdraaien in plaats van een. Dan vergat ze voor het gemak dat het mama’s of papa’s beurt was.

Op andere momenten, als ze twee dezelfde kaartjes vond, dan was het opeens wel mama’s beurt terwijl ze nog een keer mag. Haar spelregel was dus blijkbaar; vind twee dezelfden en dan mag de ander ;-)

Alternatieven

Voor jongere kinderen kan je een alternatief spel spelen; wat funny faces wordt genoemd. Hierbij maak je in het wilde weg combinaties door gatenkaartjes op een hoofdkaartje te leggen. Best grappig hoor een spin met slangentong of olifantenoren bij een giraffe.

Voor oudere kinderen zijn er twee alternatieve spelletjes. Een spelletje waarbij je alle gatenkaartjes open op tafel legt en de dierengezichtjes op een stapel. Wie het eerste het juiste gezichtje aanwijst wint. Of een geluksspelletje waarbij het doel is om twee dezelfde kaartjes bovenaan de stapel te hebben liggen. De kaarten van dit spelletje blijven dus uitdagend, ook als je kind ouder wordt.

Wat is het favoriete spel van jullie peuter?

Linda van Aken